PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=991}
7,1 48 tys. ocen
7,1 10 1 48146
6,8 38 krytyków
Prawdziwe kłamstwa
powrót do forum filmu Prawdziwe kłamstwa

Mnie już strasznie wkurzało naciąganie tego filmu. Wiem że niektóre detale muszą być
przesadzone, ale bez przesady...
Jeden agent i kobieta która w życiu nie miała w ręku broni pokonują całą masę wrogów?

I akurat tak się złożyło że ta broń co wypadła kobiecie z rąk postrzeliła (i to śmiertelnie) wielu
przeciwników i tylko ich, a Helen nie została trafiona przez żadnego z kilkunastu uzbrojonych po
zęby terrorystów.

Po wyjściu z morderczej walki agent miał tylko dwie rysy na twarzy i rozdartą koszule pod którą
nawet siniaka nie było?
Żadna (a przynajmniej 99%) piętnastolatek nie ma pojęcia o budowie bomby atomowej. A
raczej mało prawdopodobne żeby terroryści którzy byli tak niebezpieczni i dokładni w swoim
działaniu uzależnili powodzenie całej misi od małego kluczyka którym potrafiło by się obsłużyć
nawet dziecko.
a kiedy facet ratuje Helen z helikoptera, to to auto nie jechalo nie wiadomo jak szybko, kobieta
mogla spokojnie wyjsc drzwiami i najgorsze co by jej sie stalo to zdarte kolano... a ona nic tylko sie do niego drze...
i najlepsze, jak zawsze w tego typu filmach, wszyscy obcokrajowcy to bandyci, albo idioci. Tylko
amerykanie to wspaniali i inteligentni...wkurza to jak nie wiem...

ocenił(a) film na 9
tygrysek120

To komedia jest. Nie musi być realistyczna. Ten gościu z kamerą w której był pistolet nie jest Amerykaninem. To znaczy białym, raczej arabem.

ujti

Ja wiem że to komedia i takie odchylenia nadają nawet jeszcze smaczku takim filmom, ale tu było już przesadzili.

ocenił(a) film na 9
tygrysek120

Absolutnie się nie zgadzam ale szanuje każdą opinie. film mistrzostwo świata a duet aktorski jest wybitny! komedia ma to w sobie ,że jest trochę absurdalna i to daje smaczek filmu :)

ziolozieolny

Muszę przyznać rację - gra aktorska na wysokim poziomie i co do tego nie mam zastrzeżeń.

ocenił(a) film na 8
tygrysek120

Może chodziło właśnie o tą przesadę ? W komedii sensacyjnej jak najbardziej naciągane sceny mają swój sens bo całość jest nakręcona z przymrużeniem oka. To jest kino rozrywkowe nakręcone " z jajem" a nie film który udaje poważny. Jeżeli udawałby poważny.. wówczas Twoje zarzuty byłyby w zupełności uzasadnione

ocenił(a) film na 9
tygrysek120

Żeby przyciągnąć widza do telewizora musi być trochę naciągania i braku logiki. Choć scena ze spadającym po schodach pistoletem.........pozostawia wiele do życzenia nie mniej jednak 9/10.