Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78137
7,4 49 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

7/10

ocenił(a) film na 7

Krotko o strzeszczeniu filmu;Mattie Ross nie jest zadna wiesniaczka,potrafi bezblednie pisac i zna lacine.
A o samym filmie,jest dobrze,ale klimat zanadto przypomina mi Peckinpaha ktorego filmow po prostu nie lubie,jest szaro,brudno i zbyt "prawdziwie".Jest tez pare bledow;zima,pada snieg,a oni robia sztuczke z petla,ktora ma trzymac weze z daleka od obozowiska.Nawet jesli jakis grzechotnik nie poszedl jeszcze spac,to przy takiej temperaturze nawet nie bylby w stanie sie ruszyc.Dlaczego pod koniec filmu zostawiaja rangera,ze niby jest tylko jeden kon?Zostaly jeszcze cztery po eksterminowanych bandziorach-mijaja je po drodze.Dlaczego nie wzieli zapasowego konia,tylko we dwojke zajezdzaja Czarniawego?

ocenił(a) film na 7
libertyn_24

Sam się nad tym zastanawiałem czem go zostawili, bo konia jednego dostrzegłem w tle, no ale to są detale, które nijak nie wpływają na ostateczną wysoką ocenę obrazu.

ocenił(a) film na 8
libertyn_24

koń przecież został poszczelony a pozostałe po prostu uciekły w popłochu a co do sztuczki to wtedy chyba jeszcze nie było zimy ale nie jestem pewien.