Sam film świetny, zabrakło mi trochę większej ilości brutalności, ale nie czepiając się
szczegółów bardzo dobre kino.
Przede wszystkim jednak zdjęcia. Fe-no-me-nalne!!! Deakins jest naprawdę bogiem.
Gdybym mógł dawałbym mu wszystkie nagrody w momencie gdy podpisze kontrakt na film.
Roger popisał się już przy Jessem Jamsie, Jarhead, Skazanych na Shawshank i w wielu,
wielu innych filmach pokazał rowniez swoj niesamowity talent !!
Dla takich zdjec oglada i kocha sie kino..
Zdjęcia są absolutnie rewelacyjne. Co do samego filmu mam mieszane uczucia, ale warto go obejrzeć nawet i dla samych zdjęć.Dawno takich zdjeć nie ogladałam. Faktycznie dla takich zdjęć ogląda i kocha się kino.
Deakins to dobry operator ale właśnie tutaj się nie popisał (tak samo jak wszyscy którzy tworzyli ten nudny film). Choćby do Jarheada jego zdjęcia były 100 razy lepsze. Dlaczego nie posypały się wtedy nagrody i nominacje? Ach tak, zapomniałem, że Jarhead to nie jest film braci Coen...
A jeśli chodzi o dobre zdjęcia filmów z tego i poprzedniego roku to polecam "Wyspe tajemnic". To co robi w tym filmie Richardson to jest dopiero niesamowite - to jego pracą powinni się ludzie zachwycać zamiast tym przeciętnym filmem "True Grit".