Prawdziwe męstwo

True Grit
2010
7,2 78 tys. ocen
7,2 10 1 78137
7,4 49 krytyków
Prawdziwe męstwo
powrót do forum filmu Prawdziwe męstwo

Mi się film podobał, ale końcówka była okropna! Młoda Mattie była pełna wdzięku i charyzmy i
miała ostry język, a jako 40-latka była skwaszoną i rozgoryczoną starą panną; rozumiem,
straciła ojca,konia, rękę i przyjaciela (Cogburn sobie poszedł), więc na pewno wpłynęło to jakoś
na jej osobowość, ale jakoś mi jedna do drugiej nie pasowały.

ocenił(a) film na 8
Pirat_z_Karaibow

a wg mnie pasowało. Było to bardziej rzeczywiste, niż gdyby pozostała dalej stereotypową twardzielką. Po porstu rzeczy, przez które przeszła wpłynęły na jej życie.

ocenił(a) film na 8
Julla_sky

a wg mnie powinno się to skończyć na tym jak była dzieckiem.

ocenił(a) film na 7
olekzb

dokładnie, pięć ostatnich minnut ma wielkie znaczenie dla obdbioru całości, zostawia po sobie zabarwienie na całym filmie, nie pamiętamy wielkiej odwagi, wielkich czynów, pamiętamy starą skwaszoną babkę bez ręki .. powinno być to pokazane w formie napisów, ta scena zaniża ogólną ocene filmu o jedno albo o dwa oczka, ... Coenowie po prostu to spier....

p.s mam jeszcze jedną uwagę, chodzi o muzykę, widziałem wiele westernów, ten film na najbardziej nietrafioną ścieżkę dzwiękową .... i mam wielki kłopot z ocenienim go, ten film jest zepsuty celowo, a tak się nie robi.

ocenił(a) film na 9
mieszkoxxx

Końcówka mimo, że marna i zupełnie niepotrzebna nie zdołała popsuć mi tego widowiska. To jeden z najlepszych westernów jakie widziałem.