Dla mnie absolutnie świetny! Nie będę wymieniać, co mi sie podobało, bo ... podobało mi się wszystko! A uważam się za osobę wymagającą , jesli chodzi o filmy. Dawno mnie żaden film tak nie wciągnął. Ja się po prostu w nim zakochałam!!!! :)
A dla mnie niestety "taki se" - to chyba jedyny film Cohenów którego nie kupię w oryginale, a nawet pirat z giełdy wyląduje w koszu - zabrakło czarnego humoru, absurdu, i tego czegoś magicznego co zawsze było obecne w ich filmach... Niestety do Fargo, Śmiertelnie proste, To nie jest kraj dla.., Big Lebowsky czy Bracie gdzie jesteś - daleko oj daleko. Po prostu nieźle zagrany, przeciętny western.
bo to western na podstawie powieści więc nie wiem czy było miejsce na to wszystko co u nich tak cenisz :]
No więc oceniam jako western 7/10, na pewno nie zrobili nic źle w mojej ocenie, zrobili wiele bardzo dobrze ale jednak minimalnie zabrakło do tego, bardzi dobrze (u mnie to dość wysoka ocena).
No i na pewno jest wiele lepszych westernów, w co chyba nikt nie wątpi ;p
Mnie ten film spodobał się od pierwszych minut. Czuło się w nim dobrą robotę. Pierwszą rzecz na jaką zwróciłem uwagę to dialogi....