Prawdziwy ból

A Real Pain
2024
6,5 73 tys. ocen
6,5 10 1 73206
7,1 73 krytyków
Prawdziwy ból
powrót do forum filmu Prawdziwy ból

Czy nie wydaje Wam się, że Benji mógł na tym lotnisku mieszkać jako bezdomny? Był tam dużo wcześniej zanim przybył David a po powrocie z Polski nie chciał dać się podrzucić na pociąg, o ile dobrze pamiętam.

ocenił(a) film na 7
ksyku262

Tez tak mysle

liliana_hanczak

Dobra sugestia

ocenił(a) film na 7
liliana_hanczak

Jakto Benji nie żyje? Przecież wszyscy na wycieczce go widzieli i z nim rozmawiali. Obaj mieli też interakcje z recepcjonistą. Faktycznie każdy odbiera te postacie wg siebie i to jest mega na plus dla filmu. Jak dla mnie to była podróż „typowej-stereotypowej” osoby z adhd i autystycznej. Plus trauma. Nie wydaje mi się żeby benji mieszkał na lotnisku. Raczej tak jak w komentarzach wyżej-mieszka nadal w piwnicy u mamy ale to miejsce kojarzy mu się z depresją i próbą samobójczą więc woli siedzieć wśród ludzi bo jest na granicy i boi się że jeśli tam wróci to może znowu to zrobić (ostatnia scena benji ze łzami w oczach)

JGJG

Każda interpretacja jest dobra :) Twoja OK, kogoś innego, że Benji nie żyje, moja, że Benji nie istnieje, jest w głowie bohatera, jest jego Prawdziwym Bólem :) [jak w Fight Club]

ocenił(a) film na 7
liliana_hanczak

myślę podobnie. w ogóle, ta ostatnia scena, zbliżenie na twarz Bejiego, i napis PRAWDZIWY BÓL... to było mistrzostwo. aż mnie zatkało.

ocenił(a) film na 5
liliana_hanczak

Też takie wrażenie odczułem że jest bezdomny ale widać tutaj też poruszany temat depresji bo nikt nie mówi o sobie że mam depresję.Poruszany temat gdy opowiadał że przedawkował leki na sen.To moje osobiste zdanie i odczucia

liliana_hanczak

Benji jest totalnie samotny, pomimo daru zwracania na siebie pozytywnej uwagi, zdobywania zaufania I przyciagania do siebie ludzi, co wzbudza zazdrosc i niedowierzanie jego kuzyna przez caly film. Na koncu okazuje sie, ze to on wlasnie nie ma poprostu dokad wracać.

ocenił(a) film na 7
liliana_hanczak

Oczywiście, że tak. Jest to jasne od pierwszej sceny.

ocenił(a) film na 7
liliana_hanczak

Zgadzam się z tobą. Wygląda na to, że tam mieszka.