Prawdziwy ból

A Real Pain
2024
6,5 73 tys. ocen
6,5 10 1 73352
7,1 73 krytyków
Prawdziwy ból
powrót do forum filmu Prawdziwy ból

Film jest mocno średni, odpowiedni marketing zrobił swoje i może przez to liczyłem na coś zupełnie innego. Momentami jest pusty i mimo tego, że jest dosyć krótki i tak potrafił mnie znużyć. Wycieczka do Polski jest co najwyżej katalizatorem do przemyśleń i pokazania relacji między głównymi bohaterami, sama robi co najwyżej za tło wydarzeń. Film to średniaczek, nie wiem skąd pomysł, że mógłby dostać jakiegokolwiek Oscara, chyba, że pewne lobby uruchomi swoje kontakty, ale o tym niedobra jest mówić.

ocenił(a) film na 8
voytashec

Sam jesteś pusty. Film jest ponadprzeciętny i nie opowiada w ogóle o twoim lobby, za którym się rozglądasz na boki. To ta sama półka co Aftersun. Domyślam się, że jeśli go widziałeś, też go nazwałeś nużącym, pustym średniaczkiem.

ocenił(a) film na 3
tolerancja91

Dlaczego Pani zarzuca osobie, której nie zna, że jest pusta, gdy przeczytała, że nie podobał jej się film, który Pani się podobał? Tomasz Raczek też jest pusty, dlatego że dał identyczną ocenę, co voytashec, czyli 6?

ocenił(a) film na 4
potas13

Tomasz Raczek też jest pusty bo spodobał mu się nowy gladiator ! :P

ocenił(a) film na 8
potas13

To ten typ określił film jako pusty, nużący średniaczek, dlatego określiłam go tymi samym słowami. A na pytanie o Raczka, odpowiadam: żaden z niego szanowany krytyk, ale jeśli go cenisz, to proszę bardzo. Ma przecież od lat wielu odbiorców i fanów. Co kto lubi