PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10078377}

Predator: Pogromca zabójców

Predator: Killer of Killers
2025
6,7 1,2 tys. ocen
6,7 10 1 1174
6,6 7 krytyków

Predator: Pogromca zabójców
powrót do forum filmu Predator: Pogromca zabójców

Kto już obejrzał i chciałby podzielić się paroma zdaniami zachwytu bądź rozczarowania? Piszcie tutaj! :)

narysujmicos

Ja bym chciał się dowiedzieć czy na pewno jest na Disney+. Ktoś potwierdzi ?

Julo_M

Potwierdzam

narysujmicos

Dzięki, zakupiłem dostęp do Disney+. wieczorem trzeba obejrzeć

Julo_M

Daj znać, jak wrażenia

Julo_M

Serio, naprawdę tak trudno przewinąć do góry strony i w zakładce sprawdzić na którym VOD jest dostępne? :D

narysujmicos

No nie powiem. Serduszko szybciej biło podczas tych pojedynków. Bardzo ładnie zaplanowana choreografia. Jak dla mnie fenomenalny pomysł, który daje tej franczyzie kierunek, o którym nawet nie myślałem. Jestem na serio zajarany.
Będą spoilery!
Nie ukrywam, że nasunęło mi się kilka pytań.
Np. Czy predatory dysponują wehikułem czasu? Czy po porostu kolekcjonują tych przeciwników na przestrzeni dziejów?
Rozumiem, że Nie będzie Prey 2 bo nasza Indianka jest zamrożona na statku?
Sporo tych ziomków tam było. czy możemy założyć, że jest tam Arnie? Kurczę, nie przyglądałem się innym lodówkom i czy ktoś inny nie wygląda znajomo. Cały koncept nieco kłóci się ze starymi filmami, bo jednak wydarzenia z jedynki były potem wspominane w dwójce i trójce... A na logikę tego filmu Dutch powinien być zahibernowany.
Generalnie ilość tych hibernacyjnych komór też prowokuje sporo pytań.

Minusem to mała ilość klatek. Zwłaszcza w scenach tych bardziej statycznych. Bo walki wyglądają całkiem dobrze.
Dziwi mnie to o tyle, że dzięki AI można by spokojnie ilość klatek zwiększyć.
A nawet jeśli nei AI to są inne narzędzia aby zrobić to niewielkim kosztem i upłynnić animację.
Na Yt o ile pamiętam jest przykład z Dragon Prince.

Aczkolwiek sam projekt animacji bardzo mi przypadł do gustu. Choć może troszkę przesadzili z wielkością naszego brzydkiego łowcy. Jednak ci filmowi nie byli aż tak wielcy, a tu byli dwukrotnie wyżsi.

Coyotman

Ok, to na razie nie czytam, skoro są spojlery, bo na dziś wieczór wybrałem jednak inny film - wrócę tu, jak obejrzę Predatora

narysujmicos

Dla mnie rozczarowanie, nie wiedziałem że to animacja. Jakoś mnie nie przekonuje. Te dziecinne walki, kobieta zabija chyba 40 chłopów jednego po drugim ?

Coyotman

Historia Dutcha została opowiedziana w kanonicznych komiksach, więc nie może być zamrożony.

D_Cooper

A widzisz. To tego nie wiedziałem. Poszukam sobie czegoś na ten temat. Dzięki.

D_Cooper

Ale wiesz że ten kanon disney może zmienić tak jak ze Star Wars?

Coyotman

Co XD Nie, nie dysponują wehikułem czasu, po to są hibernowani. Zdecydowanie będzie Prey 2 albo prędzej po prostu ta postać pojawia się w którymś kolejnym filmie, bo po co innego by była pokazana na samym końcu? Zwłaszcza, że tak jak film pokazał to nie są martwe trofea czy coś tylko ci wszyscy wojownicy są zahibernowani i w odpowiednim momencie można ich wrócić do życia.

_eatmushrooms_

No wiesz trzymanie ziomków w hibernacji przez tysiące lat jest co najmniej dziwne :P Stąd pytanie, może głupie... Ale mimo wszystko zasadne.

Coyotman

Hibernacja jest dziwna, w świecie w którym masz Predatorów ich cywilizację, technologię, Obcych i wszystko co się z nimi łączy (jeśli liczyć to jako jedno uniwersum). Jeśli akurat to widzisz jako dziwne to ok

_eatmushrooms_

Melodia w scenie końcowej kojarzyła mi się z seria Alien

Coyotman

To pod przygotowanie obcych. Stworzenia silniejszych wojowników. Ale z drugiej strony i tak to głupie skoro byle kto może załatwić Predatora a w sumie to nawet oni sami załatwiają się swoją bronią

Ra_s_al_Ghul

Niekoniecznie. Myślę, że z obcymi będą planować dopiero coś jeśli kinowy Predator będzie dobrzy przyjęty i na siebie zarobi, tak samo z kolejnym kinowym Obcym. Jeśli któreś z dwóch nie zagra to myślę, że nie ubiją od razu marka na kolejne lata ale po prostu będzie kolejna animacja, tańszy film prosto na streaming albo skupią się na serialowym Obcym i jak marka znów nabierze rozpędu to dopiero będzie Predator i Obcy w jednym filmie. Co do tego, że byle kto może załatwić Predatora to tak było już od czasów Arniego. Bo niby wyszkolony żołnierz z wielkimi gnatami i w ogóle a wobec Predatora ostatecznie też nie był żadnym wyzwaniem.

narysujmicos

Podnosze trochę ocenę, nawet klimat fajny, mimo że kilka walk śmiesznych I mało realistycznych. Ogólnie fajne