Ogladalem predatora ale podobno w Polsce jest wersja z cenzura i nie wiem ktora ogladalem... Wie ktos jakie sceny sa ocenzurowane? Jezeli ktos wie niech wymieni... bylbym wdzieczny
Pierwsze polskie wydania DVD były delikatnie "ocenzurowane" (powodu takiego zabiegu nie znam, podejrzewam że mogło to być spowodowane tym że płyty które kiedyś trafiały do naszych sklepów pochodziły z Niemiec lub Wysp Brytyjskich, a tam kochają "cięcia")
Ogólnie poważnie brakującą sceną była odcięta ręka Dillona, poza tym brakowało kilku sekundowych drobiazgów tu i ówdzie..
No i samo wydanie pod względem obrazu i dźwięku było koszmarne..
Przez wiele lat wydanie DVD dostępne w Polsce było wersją OCENZUROWANĄ tzn. powycinano z niej co drastyczniejsze sceny takie jak np. przyszpilenie jednego z żołnierzy przez Arnolda nożem do słupa, oprawianie przez predatora kolejnych ofiar, wyrywanie kręgosłupa czy też moment odstrzelenia Dillonowi ręki - wiem bo mam to wydanie - wersję pełną DVD ściągnąłem z zagranicy, obecnie niepociętą wersją jest na pewno BD. Nie wiem jak jest w przypadku wznowionego DVD, bo nie sprawdzłem.
Np jak mówi kur=w@ to jest taki dźwięk pi..................... gdy ucina komuś rękę maczetą to wtedy jest czarny ekran gdy patrzy się pożądliwiej na kobietę to wtedy jest przybliżenie na cycki gdy wali konia to mamy brak cenzury gdyż to czynności odruchowa każdy mężczyzna tak robi gdyż każdy mężczyzna chce mieć takie bicepsy jak Arnold.A tak na poważnie cenzura psuje często w filmach klimat nie mówiąc już o cenzurze w muzyce bo to jest już po prostu głupota a tak w nawiasie to ciekawi mnie ile ocenzurowano scen w filmie "Ludzka Stonoga 2"(broń boże nie oglądać bo przez ten film to się już wam odechce powiększać biceps na prawej ręce).