Niektórzy mówią, że ten film to gniot. Ja tak nie uważam. Wg mnie to naprawde klasyka. Film trzyma w napięciu, nie ma mdłej fabuły, nie jest aż tak przewidywalny. Może ma w sobie nawet coś z horroru. Jest to świetny film science fiction. I mimo, że nie lubie Arnolda, w tym filmie mi się podobał. Ale Predator 2 to już totalne gówno. Jak by zrobiony na siłe, w ogóle nie umywa się do jedynki. Już chyba lepszy jest nawet Obcy vs.Predator.
Ale to tylko moje zdanie.
Wpisujcie się tu, jeśli uważacie, że Predator to fajny film ;D
zgoda - dla mnie Predator to też klasyk, zwłaszcza że to był pierwszy film, jaki widziałem na video :) (jeszcze w komunistycznej podstawówce :)
"Dwójki" nawet nie widziałem, a od filmu "Obcy kontra Predator" (czy jakoś tak) to sam tytuł skutecznie mnie odstraszył... Czekam teraz na "Obcy, Predator i Mechagodzilla w Matriksie"
Jeśli nie widziałeś 2, to nie polecam :) A obcy vs. predator faktycznie nie był jakimś super filmem, miał idiotyczny tytuł i połączenie znanych postaci ' potworów ' ze znanych filmów, ale mimo to nie był AŻ tak zły.
ALe na pewno nie był świetny.
Pozdrawiam :)
Na wstępie muszę się pochwalić, że Predator to zdecydowanie mój najulubieńszy film :) Niezwykłe jest w nim to, że oglądałam go z 30 razy i za każdym razem niezmiennie budzi moje zainteresowanie. W świecie w którym człowiek jest na szczycie łańcucha pokarmowego pojawia się nagle bardzo inteligentna forma życia dla której to my jestesmy zwierzyną łowną. Poza tym ekipa Arnolda to fajna mieszanka osobowości i charakterów. Pomysł i fabuła są naprawdę fajne, goście którzy wymodzili w 87 postać Predzia to naprawdę klasa.
Zgadzam się co do 2 rzeczywiście nieumywa się do 1, na ale cóż w większości przypadków tak to właśnie jest. Wyjątek od reguły stanowi chyba tylko Terminator.