PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Dobry Film

ocenił(a) film na 10

Niektórzy mówią, że ten film to gniot. Ja tak nie uważam. Wg mnie to naprawde klasyka. Film trzyma w napięciu, nie ma mdłej fabuły, nie jest aż tak przewidywalny. Może ma w sobie nawet coś z horroru. Jest to świetny film science fiction. I mimo, że nie lubie Arnolda, w tym filmie mi się podobał. Ale Predator 2 to już totalne gówno. Jak by zrobiony na siłe, w ogóle nie umywa się do jedynki. Już chyba lepszy jest nawet Obcy vs.Predator.
Ale to tylko moje zdanie.
Wpisujcie się tu, jeśli uważacie, że Predator to fajny film ;D

ocenił(a) film na 9
Tifa_Lockhart

zgoda - dla mnie Predator to też klasyk, zwłaszcza że to był pierwszy film, jaki widziałem na video :) (jeszcze w komunistycznej podstawówce :)
"Dwójki" nawet nie widziałem, a od filmu "Obcy kontra Predator" (czy jakoś tak) to sam tytuł skutecznie mnie odstraszył... Czekam teraz na "Obcy, Predator i Mechagodzilla w Matriksie"

ocenił(a) film na 10
carpyook

Jeśli nie widziałeś 2, to nie polecam :) A obcy vs. predator faktycznie nie był jakimś super filmem, miał idiotyczny tytuł i połączenie znanych postaci ' potworów ' ze znanych filmów, ale mimo to nie był AŻ tak zły.
ALe na pewno nie był świetny.
Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty
Tifa_Lockhart

Na wstępie muszę się pochwalić, że Predator to zdecydowanie mój najulubieńszy film :) Niezwykłe jest w nim to, że oglądałam go z 30 razy i za każdym razem niezmiennie budzi moje zainteresowanie. W świecie w którym człowiek jest na szczycie łańcucha pokarmowego pojawia się nagle bardzo inteligentna forma życia dla której to my jestesmy zwierzyną łowną. Poza tym ekipa Arnolda to fajna mieszanka osobowości i charakterów. Pomysł i fabuła są naprawdę fajne, goście którzy wymodzili w 87 postać Predzia to naprawdę klasa.
Zgadzam się co do 2 rzeczywiście nieumywa się do 1, na ale cóż w większości przypadków tak to właśnie jest. Wyjątek od reguły stanowi chyba tylko Terminator.