PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Ludzie z mojego rocznika zapewne rozumieją dlaczego film jest klasowy ;) Mam go jeszcze na kasecie VHS oglądany niejednokrotnie. Ehh jeszcze ta walka komandosów z kosmitami. Obok Obcego produkcja fantastycznie zrealizowana! Zresztą nigdy potem nie stworzono chyba tak idealnych potworów.

lukos1983

Chyba nie tylko ludzie z Twojego rocznika, ale też nieco młodsi widzowie;)

Morti88

proszę nie brać tego tak do siebie ;) ale zazwyczaj jest tak, że te starsze produkcje nie wpadają w oko młodszym widzom. Ale im więcej osób jak Ty tym lepiej ;)

lukos1983

No ja jestem zachwycona, wiem że się powtarzam, ale Predator bije na głowę dzisiejsze produkcje z Avatarem na czele.Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 10
lukos1983

Zgadzam się z przedmówcą.

Snajpero1984

Terminator 2 też kultowy film ulala, tak z ciekawości zajrzałem na ocenki ;)

ocenił(a) film na 10
lukos1983

Pokolenie z `87 też wie czym jest Predator , Alien i T2 dla Sci-Fi :) Ba Predator miał nawet premierę w 1987 :))) Prawda, że jesteśmy wyjątkowym rocznikiem ? :)

ocenił(a) film na 10
davidstar

Zgadzam się z lukos 1983. Super film, super klimat. Duży sentyment. Bezcenny:)

davidstar

Pokolenie z 88' też wie;)

ocenił(a) film na 10
Morti88

Pewnie, że wie, ale czy jest tak wyjątkowe jak pokolenie z `87 ? ;)

davidstar

Każde pokolenie zachwycone Predatorem jest wyjątkowe;)

ocenił(a) film na 10
Morti88

A zatem wszyscy jesteśmy wyjątkowi :)

davidstar

Jak Predator;)

ocenił(a) film na 10
lukos1983

Pomysł mieli świetny, fabuła elegancka i postać Predatora to według mnie arcydzieło.

użytkownik usunięty
lukos1983

w pełni się zgadzam-fil genialny,widziałem...z 5-6 razy i nigdy mi się nie nudzi, zaje....aktor, zaje.....reżyser, zaje....kosmita;powinien dostać co najmniej 12 oskarów

ocenił(a) film na 10

Poza udaną realizacją to właśnie połączenie dwóch perspektyw: wietnam i sci-fi jest tu puentą sukcesu filmu.

ocenił(a) film na 6
seismic

Akcja filmu ma miejsce w Ameryce Środkowej, chyba Gwatemali jeśli się nie mylę. Na pewno nie Wietnam.

ocenił(a) film na 10
pan_dziejaszek

może i nie wietnam ale klimat dżungli swój wieeeelki plus daje :) genialny film! świetnie dobrani aktorzy i fabuła.. połączenie filmu sensacyjnego może i nawet wojennego z horrorem science fiction.

lukos1983

Rocznik '88 się kłania i popiera zachwyty na filmem :) Muzyczka słusznie nagrodzona, daję klimacik...

ocenił(a) film na 9
lukos1983

Roznica jest taka ze kiedys stawina na fabule, mocne kreacje aktorske i zbudowanie klimatu. Niestety obecnie glowny nacisk kladzie sie na jak najlepsze efekty 3d a reszta odkladana jest na boczny tor przez co sporo produkcji s-f pozostawia wiele do zyczenia

ocenił(a) film na 10
ziger

W ciągu najbliższych dwóch lat są duże szanse na to, że ten trend się zmieni...mam nadzieję, że na lepsze. Nadchodzi mnóstwo okazji żeby to zmienić..

ocenił(a) film na 9
davidstar

Tzn? Jakie okazje masz na mysli? Bo jak narazie wydaje mi sie ze bedzie z tym ciezko. Fakt ze pojawiaja sie wyjatki od reguly ale bardzo zadko. Jak narazie to technika idzie bardzo do przodu i kazdy przesciga sie wtym zeby film mial jak najlepsze efekty specjalne. Z tego wlasnie powodu obawiam sie o pewne produkcje. Np.podobno J.Lucas ma sie wziasc za kolejne czasci gwiezdnych wojen bo stwierdzil ze obecna technika pozwala na stworzenie bardzo dobrej produkcjiw 3d....ale mam nadzieje ze nie ucierpi na tym jakosc filmu

ocenił(a) film na 10
ziger

Myślę, że o "Prometeuszu" wiesz. Scott zawsze się przykłada, a po trailerach zapowiada się naprawdę obiecująco-kto wie czy nie pójdzie w najlepszy film 2012, bo kontrkandydaci nie powalili zapowiedziami. Dalej Elysium i Forever war w 2013.Ten pierwszy z niesamowitą obsadą i od twórcy Dystryku 9, a ten drugi znów od Scotta.To są typowe Sci-Fi z potworkami, a poza tym Sędzia Dredd,Total Recall, Robokop, Robokalipsa od Spielberga chyba. Tak więc naprawdę dużo się będzie działo.

ocenił(a) film na 9
davidstar

No wszystko sie zgadza....ale jak narazie i tak z coraz wiekszym dystansem podchodze do nowych filmow s-f bo gdy sie juz na jakis film napale to zaraz wychodzi kaszana. A najbardziej mnie wkurza jak czekam na jakis film wszystko zapowiada sie super az sie dowiaduje ze wyjdzie w 3d i okazuje sie ze film jest przecietny i efekty 3d sa przecietne

ocenił(a) film na 10
ziger

Z tym 3D to niech sobie darują....tylko Cameron zna się na rzeczy, a reszta to nie ma bladego pojęcia o tym. Teraz wszystko chcą robić w 3D szkoda, że zapominają o drogich biletach na tego typu seanse.... a nawet jak film jest ze zwykłymi efektami to zauważyłem, że i z tym sobie nie radzą :/ przykłady Coś, Kapitan Ameryka, Thor czy nawet ten śmieszny serialik terra Nova tam to dopiero beke miałem, bo nawet ryby wyskakującej z oceanu nie potrafili obrobić na kompie. Kompletna zlewka tych pajaców od efektów :/

ocenił(a) film na 9
davidstar

EcH...co zrobic....mam wrazenie ze niedlugo nawet dramaty i komedie beda robic w 3d :) szkoda tylko ze idac do kina nie masz wyboru czy isc na 2d czy 3d. Jeszcze rok czy dwa lata w stecz mozna bylo sobie wybrac...a teraz nie...trzeba placic wiecej co gowniane efekty

ocenił(a) film na 10
ziger

Dokładnie powinien być wybór 2D czy 3D oraz powinien być wybór czy chcesz oglądać film w kategorii PG-13 czy R.Zwłaszcza to drugie mnie interesuje.
Ps.Komedie już są Jackass 3D :)

lukos1983

Wczoraj oglądałem po raz kolejny na Polsacie, mój ulubiony film z Arnoldem i ulubiona postać Predatora z filmów sf, muzyka i dźwięk rewelacja, mam taki dzwonek:)

poloos

ja też chcę taki dzwonek ! :P