Jestem ogromnym fanem Science fiction i pomimo upływu lat, rozwoju kinematografii i efektów specjalnych to mam 3 stare tytuły, które w tym gatunku nie mają sobie równych:
"Predator", "Obcy - Decydujące starcie" i "The Thing - Coś".
Stare filmy z tego gatunku mają w sobie to coś co przyciąga widza i które się pamięta przez całe życie. Dziś już niestety w większości tylko efekciarstwo z pominięciem fabuły.
Dokładnie ale spójrz na miejsce w rankingu tych filmów filmweb jest coraz mniej wiarygodny no ale cóż fani hanny montany,zmierzchu i harrego potera muszą się wyżyć na filmwebie.
Prawda, ale myśle że to głównie z powodu naszego społeczeństwa. Ogłupianie w TV i internecie od wielu lat robi swoje... Ludzie niewiadomo z jakich przyczyn kupują ten szajs. Chociażby patrząc na vive, mtv, czy ForFanTV teraz i np. 10 lat temu. Masakra, wtedy jeszcze można było znaleźć jakąś wartościową muzykę, a dziś już nic :(. To samo z filmami, teraz po prostu większość decyduje, która lubi popkulture, co widać po ocenach i ilości ocen niektórych filmów.
Może i tak nie oglądam mtv ani vivy a jak chce posłuchać muzyki po prostu włańczam radio, jestem w stanie obejrzeć każdy film ale pytanie jest czy każdy z nich jestem w stanie obejrzeć do końca w dobrym stanie psychicznym świat się zmienia dzisiaj żeby zostać gwiazdą wystarczy pokazać kawałek cycka jak długo pozostaniesz na szczycie zależy ile jeszcze jesteś w stanie pokazać.
Dzisiaj filmami rządzi marketing straszne nadmuchiwanie tych filmów chodzi o to żeby był wszędzie żeby było o nim głośno wiesz o co mi chodzi.
Widać na IMDb bardziej doceniają takie klasyki a co do waszych narzekań jeśli wy w kinie szukacie wartościowych produkcji to trochę współczuje wam nadal nie brakuje dobrych produkcji ale najczęściej są to filmy które nie były w kinach bądź nie miały takiej nagonki medialnej.Wiadomo klasyki to klasyki ale samymi klasykami człowiek żyć nie może i nie rozumiem też jak można doceniać Obcego 2 a co z jedynką czyżby @patrykstudia bardziej stawiał na akcje bo prócz może Ktosia to w reszcie jest wartka akcja na dziesiątkę ale jak można w filmach s-f cenić tylko akcje trochę to śmierdzi mi tymi czasami dziś bez efektownej akcji nie ma kolacji.