PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Lekkie przegięcie

użytkownik usunięty

Uzbrojenie Blaine`a w działko Minigun było lekką przesadą moim zdaniem. Przecież gdyby on miał z tego strzelać, to ledwo by zaczął serię i już by się przewrócił :P, poza tym nie uniósłby amunicji i baterii, a naboje które miał w tym plecaczku wystarczyłyby mu na kilka sekund strzelania ogniem ciągłym :P. Z zastosowania tej broni w filmie wynikła ciekawa sytuacja, bo wszyscy myśleli, że w armii USA używa się tego jako broń wsparcia piechoty. Przypomnę jeszcze, że Arni w T2 też walił z takiego działka, no ale on był Terminatorem a to już zmienia postać rzeczy :P

ocenił(a) film na 9

Pomijając szczegół, którego nie potwierdzam, ani nie zaprzeczam, bo się nie znam, film był genialny.

użytkownik usunięty
Szajba

Napisałem to tylko jako taką ciekawostkę. W filmie wyglada dość realistycznie i daje dobry efekt :D

ocenił(a) film na 8

Mnie znana jest wersja opisu wzmiankowanego działka ,wedłóg którejwystępuje ono w dwuch rodzajach jako działko maszynowe montowane na helikopterach oraz jako potężny karabin maszynowy stosowany przez piechurów. Ale może to nie być prawdą...

użytkownik usunięty
D23

Jakby ktoś chciał, to daję tu link, do artykułu o tego typu broni, w którym na samym dole jest część poświęcona właśnie Predatorowi
http://www.world.guns.ru/machine/minigun-e.htm [www.world.guns.ru/machi ...]

Predi jest arcydziełem kina z gatunku fantastyka. To jest bezsprzeczne. Wyzywam na walkę konną albo pieszą tego kto mówi inaczej;P
Jednak faktycznie są są pewne niedociągnięcia, drobne niuanse, które i tak mało kto wychwyci.
Przykładem może być M134. Piechota go nie nosiła tak jak Blain dlatego że był za ciężki i mało funkcjonalny na akcje behind enemy lines. Odrzutu nie ma bo jest strasznie cięzki. Kolejna sprawa to MPpiątki. Nie używa ich się w "zielonej taktyce" czyli w lesie bo mają za słabą siłę ognia. Pzdrawiam fanów Predatora!