PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 166317
7,3 46 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Niesamowity klimat. Uwielbiam nastrój, który wprowadza południowo/środkowo amerykańska dżungla - idealne miejsce do tego typu filmów. Postać Predatora świetna. Jest to, czego brakowało mi w wielu filmach tego typu - inteligencja obcego. Postacie ciekawie zarysowane, wpadły mi w pamięć bardziej niż "tło" Ripley w "Obcym". Poza sceną typu "Rambo", gdzie koleś siedzi na kiblu, podczas gdy wszystko wokół wybucha, film niesamowicie klimatyczny i godny polecenia.

allknown

Nie, no. Co ty mówisz. Do obcego Predator się nie umywa. Śmiech na sali - amerkański bohater w pojedynkę rozwala obcego. Najlepsze jak mu przywalił tym klocem i nagle musiał sobie odpocząć, bo badzo się poczuł zmęczony i nie widział że jeszcze żyje.
Załamka

ocenił(a) film na 9
Chackel

a co Ty znowu z tym klocem??? wiem o jaką scene Ci chodzi, ale naprawdę nie wiem czemu tak się jej czepiasz? masz pretensje do Arniego że po kilkunastu minutach walki z Predatorem chciał sobie odpocząć??? naprawdę nie wiem o co Ci chodzi...

m_szymon

Haha. Nie czepiam się, czemu? Po prostu ten fragment mnie tak ubawił że muszę go wspomnieć. To jeden z tych szczegółów które ośmieszają fabułę to wszystko.

Chackel

Z litości to zrobił, nie dobija sie konającego tak jak nie kopie sięleżącego. Predator wysadził się, aby nie było żadnego trofeum, poza tym to ujma zginąć z ręki takiego ziemskiego głąba.

Chackel

po prostu mu ulżyło ??? haha ale śmieszne ;p

ocenił(a) film na 9
Chackel

Zgadzam się z pierwszym postem. Arnie to świetny (o ile nie najlepszy) aktor!!! Obcy to przy Predatorze dno, mimo, że bardzo lubię ten film.

ocenił(a) film na 7
Mruck

Obcy > Predator

Choć oba filmy są świetne, wolę jednak Obcego. Poza tym Obcy miał 3 dobre filmy, natomiast Predator - moim zdaniem - tylko jeden (druga część Predatora kompletnie mi się nie spodobała).
Co nie zmienia faktu że "Predator" i tak jest świetny i nie bez przyczyny zalicza się do filmów kultowych. Z mojej strony 8/10 i dodany do ulubionych

ocenił(a) film na 10
JaszczurXP

PREDATOR RZĄDZI !!!!!!!
http://www.filmweb.pl/topic/1154139/Czy+to+najlepszy+film+z+Arnim.html