PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165967
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Który film bardziej wam się podobał.Mi Predator :D

użytkownik usunięty
bonecrusher22

kto mądry porównuje Obcego z Predatorem... to 2 całkiem inne filmy. saga Obcego to arcydzieło, podobnie z resztą jak Predator... ale porównując te dwa filmy mówię stanowcze NIE

PS. Postanowiłem się odizolować od filmu Obcy vs Predator 1 i 2. Te filmy dla mnie nie istnieją

ocenił(a) film na 9

Ja tylko pytam,który wam się bardziej podobał,który z tych filmów chętniej oglądacie.

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

dzisiaj moge powiedziec ze predato r jednak ciut lepszy ale juto powiem ze
jednak obcy fajniejszy hehehee filmy mega zajebiste oczywiscie poza tymi
ostatnimi dwoma gniotami !!!! pozdry

ocenił(a) film na 10
bonecrusher22

Wolę Predatora. Jest w nim więcej tajemniczości. Obcy to maszyna do zabijania, rozmnażania i podtrzymania gatunku. Predator zabija, bo chcę. Jest wysokorozwiniętym myśliwym. Szkoda, że po dwóch częściach producenci zaniechali dalszej sagi. Z drugiej strony, Obcy to też dwie dobre części a reszta gnioty... AvsP to gówno

ocenił(a) film na 10
bonecrusher22

obcy to dzikie zwierzę :) Predator inteligentny myśliwy przez co bardziej mnie przeraża, wolę Predatora.

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

Obcy ma swoją paszczę w paszczy i żrącą krew a Predator cały ten kosmiczny sprzęt i niewidzialny pancerz. Wolę jak Arni kopie dupę predziowi niż jak Ripley ugania się za alienami choć obie serie lubię.

ocenił(a) film na 10
pionas666

Predator 1 rządzi. Jeden predek kosi cały oddział komandosów, z wyjątkiem Arniego. Szkoda ze 2 czesc popsuli. Nie bede sie wypowiadal o serii AvP bo to co downy z "uSA" zrobily z predziem i alleinem to byla szopka.
Zobaczyć jak Arni kosi predzia bezcenne...........xD

ocenił(a) film na 9
Snajpero1984

Druga część nie jest taka zła i wcale jej nie popsuli. Według mnie to bardzo dobra kontynuacja z nowymi aktorami , lokacją i zupełnie nowym Predatorem. Może nie przewyższa jedynki ale dla mnie 8/10.

ocenił(a) film na 10
legia2912

W drugiej części nie podobało mi się to, że naszego łowcę pokonał zwykły gliniarz, a w części pierwszej jeden Pred wybił elitarną grupę komandosów. Gdyby w dwójce Preda pokonał kozak pokroju Arniego z jedynki, to bym nie psioczył na tą część.

ocenił(a) film na 9
Snajpero1984

Weź pod uwagę także fakt że PREDATOR w 2 części był jeszcze lepszy. Silniejszy , bardziej przebiegły i lepiej uzbrojony niż 10 lat wcześniej. Ponadto walka była znacznie trudniejsza. Mike dotarł za łowcą na jego statek ugodził go dyskiem i ledwo uszedł z życiem z zaciskającej się siatce. Masz rację był to zwykły gliniarz ale walka była bardziej dynamiczna. P2 dziś na Polsacie o 22:50.

ocenił(a) film na 10
bonecrusher22

Predator! Bez żadnych wątpliwości odpowiadam...
Jest to absolutny klasyk nie tylko filmów s-f ale równierz z innych kategorii.

ocenił(a) film na 9
qlimaxhardstyle

chyba jedak sie zgodze PRDATOR
...............................................

użytkownik usunięty
Ralph_S_

porównywanie obcego do predatora to najgłupsza rzecz jaką można zrobić.

ocenił(a) film na 9

Już pisałem że ich nie porównuję tylko pytam,który film bardziej się wam podobał.

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

Lubię Predatora,ale zdecydowanie Obcy. Pierwsza i druga część to arcydzieła.

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

Lubię Predatora,ale zdecydowanie Obcy. Pierwsza i druga część to arcydzieła.

ocenił(a) film na 9
bonecrusher22

Zdecydowanie Predator. Obcy też jest super - jakby nie patrzeć klasyk gatunku. Lecz Predator to prawdziwy film akcji lat 80 z gwiazdorską obsadą. Oprócz tego jest bardzo tajemniczy i zapierający dech w piersiach. W końcu mamy tu dżunglę , komandosów i krwawego łowcę czyhającego na swoje ofiary. Predatora ogląda się znacznie lepiej , ciekawiej i po filmie ma się ochotę obejrzeć go jeszcze raz.

użytkownik usunięty
legia2912

Predator ciekawszy jako postać, ale jeśli chodzi o filmy to zdecydowanie lepszy klimat ma Obcy.

ocenił(a) film na 9

Tu się zgodzę. Klimat przez cały czas jest mroczny i tajemniczy. A zwłaszcza gdy na detektory ruchu wydają dźwięki.

ocenił(a) film na 10

Mi bardziej odpowiadał klimat Predatora. Ta aura tajemniczości,gdy wiemy,że coś tam czai się w dżungli,a nie mamy pojęcia co to jest. Oczywiście,dzieje się tak,kiedy oglądamy film po raz pierwszy. Za którymś tam z kolei razem wrażenie jest mniejsze

ocenił(a) film na 7
bonecrusher22

Obcy 1 ma lepszy klimat ;)

ocenił(a) film na 7
bonecrusher22

Mi obcy znacznie bardziej się podobał, dużo lepiej trzymał w napięciu, no i mimo swojego starszego wieku efekty wyglądały znacznie lepiej

użytkownik usunięty
bonecrusher22

mi tez predator.

ocenił(a) film na 10

Jasne,że predator !! :)