PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165989
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

Ja właśnie kupiłem sobie dvd jako wersja special edition i musze powiedzieć że poprostu wymiata :) pierwsza płyta to film m.in z dts :) druga płyta to dodatki. Rozpoczynają się od dokumentu "If It Bleeds We'll Kill It" (20 min) zawierającego ujęcia z planu, wywiady z aktorami, reżyserem, producentem i wieloma innymi osobami odpowiedzialnymi za powstanie filmu. Następny dział "Deleted Scene" zawiera sceny usunięte w ostatecznym montażu. "Predator FX" to nic innego jak zbiór kilku króciutkich klipów poświęconych pracy nad wyglądem i kamuflażem tytułowego kosmity predatora. Można zauważyć w jaki sposób nałożono efekty specjalne na sylwetki aktorów i jak uzyskano realistyczne ruchy Predatora. Następną sekcją wartą odwiedzenia jest dział "Inside The Predator" gdzie znajdziemy siedem reportaży (każdy po kilka minut) poświęconych różnym etapom produkcji. "Classified Action" przedstawia prace nad wszelakimi scenami strzelanin i wybuchów, "The Unseen Arnold" w pełni prezentuje sylwetkę i poczynania na planie największej gwiazdy filmu - Arnolda Schwarzeneggera. Trzeci reportaż "Old Painless" zapozna widza z broniami jakie zostały użyte w filmie (najwięcej miejsca poświecone jest słynnemu karabinowi obrotowemu za pomocą którego jeden z bohaterów karczuje dżungle). "The Life Inside" oraz "Camouflage" opowiadają o żmudnej pracy nad strojem Kevina Petera Halla oraz o charakteryzacji innych aktorów. Pozostałe dwa dokumenty zawierają informacje o kreowaniu filmowych postaci i szukaniu odpowiedniej scenografii. Kolejną ciekawą pozycją są galerie zdjęć. Pierwsza z nich "Predator Profile" (12 fotosów) dotyczy wyłącznie wyglądu Predatora (pancerze, uzbrojenie, sposób poruszania). Druga galeria zawiera około sto różnorodnych fotografii z planu zdjęciowego. POLECAM GORĄCO :)

ocenił(a) film na 10
darkoss

czesc,mam pytanko czy na tej wersij dvd sa polskie napisy czy moze lektor a moze to i to ,pozdro

ocenił(a) film na 10
goly

Siemanko.ja też posiadam SPECIAL EDITION (kupiony w australijskim sklepie wysyłkowym).Są polskie napisy (ale nie w dodatkach) i film nie jest poucinany jak to ma miejsce w polskim wydaniu.Tylko DTS mógł być lepszy.Ogólnie wydanie jest na szóstkę z plusem.

użytkownik usunięty
tonyh_2

Jakby ktoś chciał: http://allegro.pl/predator-special-edition-2dvd-napisy-pl-i1430078542.html

Sprzedają też dwójkę, ale niestety nie posiada napisów PL (są angielskie):
http://allegro.pl/predator-2-special-edition-2dvd-i1430078673.html

ocenił(a) film na 10

A ja mam wersję VHS. Oryginał, niestety z lektorem, ale na szczęście lektor kultowy a tłumaczenie dla dorosłych;p

ocenił(a) film na 10
butler001

Wersja VHS jest dzis bardziej cenna nic wszystkie wydania specjalne na dvd ;D PS. dzis Predzio na polsacie ;)

darkoss

A była w ogóle wersja rezyserska predatora z dodatkowymi scenami?