film wiadomo swietny.ale mam inny problem. dlaczego sklepy internetowe nie maja w ofercie tej wersji.fakt jest droga ale edycja jednoplytowa jest fatalna i do tego za droga.jedynie na allegro mozna kupic wersje rezyserska.a gdzie walka o klienta?dlaczego nie ma w ofertach tej wersji??
Niestety.Nasz rynek dvd jest mocno ograniczony.
A wersję 2-dyskową można nabyć tylko w zagranicznych sklepach internetowych (no i allegro oczywiście).
www.ezydvd.com.au/
W tym sklepie kosztuje np. 19$ australijskich (jakieś 38 zł.).
A u nas trzeba wybulić 40-50 zł na okrojoną wersję 1-dyskową.
polski sklep godny polecenia
http://www.oceandvd.pl [www.oceandvd.pl]
tutaj można kupić edycję specjalną za 39 zł.
niestety to nie edycja specjalna ( co prawda tak była zapowiadana, ale imperial dał ciała i okazuje się że to ta sama wersja co poprzednio, tj. wykstrowana z niektórych scen, brak dts, jedynie okładka jest inna )
Jeśli ktoś chce kupić edycje specjalą ni pozostaje nic innego jak skorzystać z oferty allegro, tam za rozsądne pieniądze można dostać wypasioną australijską wersję Predatora ( 2 płyty, masa dodatków, bez cenzury, dts, no i polskie napisy )
No wieć nie pozostaje mi nic innego jak tylko wszystkich przeprosić. Ale na usprawiedliwienie dodam że nie miałem pojęcia iż polski dystrybutor tak oleje fanów "Predzia".
ps. ja właśnie posiadam edycję dwupłytową (kochane allegro). Full wypas.
Patrzta co Amrykańce mają , przecie wy o tym wiecie :
http://www.foxhome.com/predator/
Słuchajcie, a jakich scen według Was nie ma bo ja to co widziałem w Tv to samo kupiłem w sklepie, więc nie wiem, chyba że w tv tez czegos nie bylo. Ale gdyby się skupić na obcinaniu predatora to chyba pół filmu by trzeba było obciąć :) Czekam na odpowiedź
polskie wydanie dvd jest nieco skrócone (dosłownie o jakieś 4-5 minut)
ech...cenzura :)
skrócona jest np. scena kiedy predzio obcina rękę Dillonowi...
A czy w empik.com ta wersja jest ocenzurowana bo są dwie: dwu płytowa i jedno płytowa, ja mam tą drugą ;( ale może być tak że ta dwu płytowa...hm...ale tam pisze że są sceny wycięte, ale czy występują one z biegiem filmu czy też pokazane w jakimś kiczowatym menu...??? Oto jest pytanie. Czekam na odpowiedź.
jest jedna scena wycieta jak Arnold ucieka przed pradatorem przed upadkiem do wody w sumie nic ciekawego i chyba dwie sceny niudane. Obie sa na 2 płycie dobrze ze filmie pokazala sie scena z maczeta ktorej brakowalo w wersji jedno plytowej
ja miałem z autralii wersje z napisami - 2 płytową nie było tam żadnej cenzury, zripowałem na dvxa i jest cool:)
na 2 płycie pokazuja tego wielkiego murzyna jak biegał w czerwonym kombinezonie
a chodźby po to stary, żeby można było załadować na dysk Predatora i cieszyć się kolekcją bezpośrednio z HDD. nie wszyscy lubią biegać z 10 kilogramami płyt DVD którymi trzeba żonglować. A na dysk dajmy na to 250 GB wejdzie cała masa filmów... i to w dobrej jakości 2x 700 MB. przelicz to sobie na liczbę płyt jakie trzeba dźwigać... pozdrawiam fanów PRedatora
Jak dla mnie to nadal totalny nonsens :P
Wolę sięgnąc na półkę po płytę niż się bawić w ripowanie i zawalać sobie nie wiadomo po co dysk filmami, które mam na półce.
Panowie ja też jestem wielkim fanem Predatora i postanowiłem co nieco "wyprostować"...
Otórz chyba coś się wam leciutko pomyliło; nie istnieje żadna wersja reżyserska Predatora (gdyby istniała to pisałoby to na imdb a jest tylko jedna wersja podana 107 minutowa (dla nie wtajemniczonych czasy na imdb są podawane dla 24fps! Jeżeli jest jakaś inna wersja , zawsze jest napisane. Ja posiadam tą wersję: http://www.oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&pid=4933&phrase=predator&searchtype= 1&attrid=&cid=0&pricemax=&p= ale zakupioną w Merlinie pod koniec tamtego roku (w tej chwili tego wydania nie mają), zresztą to nie ważne gdzie:]. Proponuję nie patrzeć na ilość minut na tej stronie gdzie mylnie i beszczelnie okłamując klientów wypisują takie bzdury (106 lub 107 minut) jak i na inne strony. Film na dvd ma 102 minuty z groszami, dokładnie 1.42.12. Wypisują chyba takie bzdury żeby właśnie ludzie myśleli, że to jakaś dłuższa wersja - nic bardziej mylnego. Ta moja wersja to jak napisał Mikesz edycja specjalna (2-dyskowa edycja spacjalna, 2 płyta to same dodatki, wszystkie te sceny o których piszecie: scena niewykorzystana, dokument "If it Bleeds, We Can Kill It", sceny nieudane itp.) I jest to normalna wersja nieocenzurowana i z ręką Dillona i "małym nożykiem" którym Arnold "przylkeja" gościa do słupa.
Mikesz mówiąc o tej różnicy minut (wspomniałeś 4-5) chodzi o ilość klatek na sekundę czyli fps. Tak jak napisałem wcześniej 107 to czas dla 24 fps, kiedy przeliczy się na 25fps (czyli dokładnie taki jakie mają płyty DVD u nas w Europie, to wychodzi 102 minuty z groszami) Tu jest to dokładnie wytłumaczone: http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=22476 .
Nie ma czegoś takiego jak wersja reżyserska, pozdrawiam fanów Arnolda:)
heh..
ale jednak przyznasz że polskie wydanie JEST bezczelnie skrócone ;)
ps: ja równiez posiadam 'wersję specjalną 2-dyskową' :)
kupiłem ją jakieś 3 lata temu w EzyDvd (taki australijski sklep wysyłkowy)..
bardzo podoba mi się dodatek Tribute to K.P.Hall w Inside the predator..
no i jest DTS :)
znaczy się masz na myśli te tandetne skrócone, ocenzurowane wydanie oczywiście..? Bo te nasze wydania - Wersja specjalna 2-dyskowa jest ok :]
ps.: ja w swojej też oczywiście mam DTS ;]
:) tak, mam na myśli właśnie to pierwsze polskie pożal sie Boże wydanie predzia...
a my mamy DTS :) (choć przyznam że ten DTS w predziu to.. )
coś nie tak z DTSem.. u ciebie???
u mnie elegancko jest, jak puszczam na kinie d. to cały pokój lata ;] hehe
nie no, u mnie tez tam słychać morza szum ptaków śpiew..
ale jak na DTS to jakoś tak... mizernie.. można było lepiej..
ee spoko, jest moim zdaniem super, ostatnio oglądałem jakiś kupiony film z DTSem i normalnie sprawdzałem parę płyt bo myślałem że coś jest nie tak, taką kaszanę ktoś odwalił nagrywając płytę że szok!, jak człowiek oglada trochę tego i ma przy okazji w miarę dobry słuch to kurcze nieraz można wychwycić dużo różnic, nawet nie mówię o samym DTSie ale też o DD5.1, nieraz to natężenie dźwięku jakoś dziwnie się "zmienia" albo "przeskakuje"... ;]
to juz nic nie wiem z tego ;D z rozmowy wkoncu wyszlo ze ta wersja: http://www.oceandvd.pl/index.php?cmd=prodet&pid=4933&phrase=predator&searchtype= 1&attrid=&cid=0&pricemax=&p= jest wersja najlepsza jaka kiedykolwiek ukazala sie w Polsce i niczym nie odstaje od wydan z australii czy tam z usa?? sam juz dlugo mysle nad kupnem predatora ale ciagle jakis nowy film mi wpadal albo czasu brakowalo.. teraz jesli ta wersja bedzie "tą najlepsza" to mysle ze sie skusze... tylko chce miec pewnosc ;) codo wydan po sto kilkadziesiat $ to jak dlamnie to to jest przesada! jasne ze dodatki ciesza kazdego "prawdziwego" fana filmu ale zeby dawac tyle kasy za jednak film to ja podziekuje;p
DD5.1 i DTS to wg mnie jeden z najwiekszych dokonan ludzkosci ;) kupilem jakies 2lata temu tanie kino i dziwilem sie czym tu sie zachwicac... na swieta wywalilem je i wstawilem nowiotkie LG z moca kilka razy wieksza od poprzediego.. troche zmienilem ustawienie mebli w pokoju cos wywalilem i teraz to mozna ogladac filmy!! ogladanie takich filmow jak predator na malym 19' ekranie to profanacja.. calkiem inny film gdy oglada sie na duzym tele i dobrym kinem
Widzisz
nie wiem jak jest z tą wersją którą pokazałeś ponieważ ja mam troszeczkę inną (ta którą pokazałeś jest oficjalnym POLSKIM wydaniem i nie wiem jak tam jest z jakością i w ogóle). Prawdopodobnie moje wydanie a to które pokazałeś nie różnią się niczym (oprócz polskiej okładki) ale nie chcę cię wprowadzać w błąd..
ps. to jest wydanie które ja posiadam
http://www.ezydvd.com.au/item.zml/220150
no chyba to sa identyczne wydania.. przynjamniej tak mi sie wydaje;) film juz zamowiony ;D
no spoko napisze ale nie wymagaj za duzo ;p;p ja sie na tym zabardzo nie znam ale dzwiek obraz i dodatki moze opisac i ocienic ;)