PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8866}
7,4 166 tys. ocen
7,4 10 1 165979
7,3 58 krytyków
Predator
powrót do forum filmu Predator

czy istnieje wersja rezyserska tego filmu???????

użytkownik usunięty
rotanimod

Nigdy nie slyszalem i watpie zeby byla. Choc fajnie by bylo, bo Alieny maja rezyserke

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Be_Lider_In_Erection

piekny trolling

ocenił(a) film na 10

Nie karm Henry ;-)

użytkownik usunięty
karoman4

dobra szkoda klawiatury

ocenił(a) film na 10

Pewnie, że tak.

ocenił(a) film na 10
rotanimod

Commando wiem, że jest w takiej wersji, ale Predator w wersji reżyserskiej, to nie wiem.

karoman4

nie ma......... szukalem......... alieny kazda czesc ma rezyserska......... predatory nie maja..... tylko 3 czesc PREDATORS ma ;) ehh szkoda

ocenił(a) film na 9
rotanimod

Nie istnieje wersja reżyserska. ALE - przez wiele lat wydanie DVD dostępne w Polsce było wersją OCENZUROWANĄ tzn. powycinano z niej co drastyczniejsze sceny takie jak np. przyszpilenie jednego z żołnierzy przez Arnolda nożem do słupa, oprawianie przez predatora kolejnych ofiar, wyrywanie kręgosłupa czy też moment odstrzelenia Dillonowi ręki - wiem bo mam to wydanie - wersję pełną DVD ściągnąłem z zagranicy, obecnie niepociętą wersją jest na pewno BD. Nie wiem jak jest w przypadku wznowionego DVD, bo nie sprawdzłem.

RogerVerbalKint

Mam wydanie z 2007 roku i są te sceny o których mówisz. Jest też dwupłytowa wersja "Collector's edition", ale sam film chyba jest ten sam, a druga płyta zawiera pewnie jakieś dodatki. A szkoda, bo również oglądnąłbym jakąś dłuższą wersję Predatora, jak to jest w przypadku Obcych.

ocenił(a) film na 9
pitusmetallica

Rzuć okiem na premierę filmu - odlicz lata VHS - potem zrozum moją wypowiedź - czas niestety nieubłaganie płynie - a Arnold jest już emerytem - co nieubłaganie widać i czuć w Niezniszczalnych 1 i 2....
PS sam skończyłem 40-chę....

RogerVerbalKint

Nie bardzo rozumiem o co ci chodzi? Wiem z którego roku jest film i wiem ile lat ma Arnold, ale nie rozumiem co z tego? Co to ma do mojej wypowiedzi? Może ty przeczytaj jeszcze raz moją i wytłumacz mi w którym miejscu napisałem coś złego? Bo ja tylko napisałem, że z chęcią oglądnąłbym reżyserską wersję Predatora i tyle nic więcej.

ocenił(a) film na 9
pitusmetallica

Chodzi mi tylko o to że wydanie DVD z 2007 roku nie jest pierwszym dostępnym na polskim rynku - te które byly dostępne wcześniej zawierały wersję filmu chamsko pociętą przez cenzurę...Niestety nie istnieje wersja reżyserska filmu - przynajmniej mi nic otym nie wiadomo - choć to może i lepiej - po co poprawiać majstersztyk kina akcji/sf, w którym idealnie dopasowany jest każdy kadr i każda swkunda ścieżki dźwiękowej...
Pozdrawiam fan Predatora i mojej ikochanej Metallici....

RogerVerbalKint

Spoko chyba się trochę nie zrozumieliśmy w naszych wypowiedziach hehe. W sumie masz rację, bo chyba nic mi w filmie nie brakowało. Bardzo dobry tytuł w mojej kolekcji. Pozdrawiam i ja.