Czekałem na ten film długo ,nie jestem wymagającym widzem, uwielbiam serie "predator" wręcz jestem jej wielkim fanem,godzine temu wróciłem z kina i niestety żal wydanej kasy...
Od samego początku filmu słaba gra aktorska,duzo błędow czasem tanie efekty np ogień z wybuchu jakiś taki dziwny,te stworki itd otoczenie,no zupełnie czegoś innego oczekiwałem,Adrien Brody no uważałem go za bardzo dobrego aktora ale w tym filmie jakoś się nie popisał umiejętnosciami aktorskimi czasami wręcz żenada ://// No nie wiem co moge jeszcze napisac tak jak obejrzałem kilka a nawet kilkanascie razy pierwszą czesc starego poczciwego predatora,drugą w mieście rownież,trzecia z obcymi no nie była zła,czwarta to była kicha no i ta teraz "predators" napewno to była jedna jedyna przygoda z tym filmem nie mam ochoty ogladac tego jeszcze raz ..NIESTETY WIELKIE ROZCZAROWANIE;/////// szkoda:((((
Swatpl - jeżeli ktoś oglądał wszystkie częsci szczegolnie pierwszą i drugą przy owiele mniejszych mozliwosciach :efekty,budzet itd
napewno podzieli moje zdanie ze ta czesc nie nalezy do udanych ... nikt mnie tu nie przekona ze jest inaczej... nie odradzam NIKOMU oglądania po to jest forum zeby wyrazic swoją opinie,w mojej ocenie film wypadł negatywnie...
Ty się znasz tak na filmach jak Pudzian na skokach narciarskich.
Druga część Predatora była raczej słaba. Uważam że ten film powinien być oficjalną drugą częścią serii. Trochę brakuję do pierwowzoru ale źle nie jest, nie zawiodłem się.
Dla mnie jako dla wielkiego fana predatora jest to świetne kino akcji w starym dobrym stylu i nie ma co się czepiać jakichś drobnych, nieistotnych szczegółów typu "efekty ognia z wybuchu", ludzie nie szukajcie błędów tylko wczujcie się i skupcie na filmie, dobrze się bawcie na nowej części predatora a nie szukajcie na siłę dziury w całym bo moim zdaniem jest na prawdę świetny film nawiązujący do pierwszej części i to mi się bardzo podoba.
świetny heheh nie no spoko dziękuje za dyskusje jak dla mnie DNO DNO DNO POZDrawiam
No widzisz.. a dla mnie AvP, które dla ciebie jest dobre to "DNO DNO DNO DNO". :o
W predators najlepszy był trailer,w kinie było tylko słychac śmiech,a po wyjsciu niestety niezadowolenie,piscie sobie tutaj co chcecie ta czesc nie dorownuje poprzednim a szczególnie dwóm pierwszym gdzie było idealnie ukazane oblicze predatora jako przerażającego łowcy,tu mnie nie przeraził,ocene jaką dałem to 4 poniżej oczekiwań
NEZUMI-gdzie ja napisałem ze avp był dobry????????????????? napisałem ze nie był taki zły a avp2 to juz wogóle kicha...
Szakal4 -co nawiązuje do pierwszej czesci muzyka owszem motyw z mieczem owszem i błoto ale to nie wyszło prosze Cie samuraj rozwalił predatora wow zrobiło to na Tobie wrazenie??? albo walka predatorow przypomnijcie sobie walki predatorow z obcym w pierwszej avp to było widowiskowe...
AHA apeluje o normalną dyskusje opierając się o argumenty a nie o jakieś wielkie obrazy,wyzwiska... POZDRAWIAM
Samuraj rozwalił predatora ktory był już ranny. Poza tym widocznie był mistrzem we władaniu kataną, a Predator widocznie nie. Pred poszedł honorowo na pojedynek tylko na miecze i jak widać przegrał, ale nie można powiedzieć, że człowiek wygrał.
Dno to jest twój gust filmowy kolego, zresztą, czego można się spodziewać po kimś, kto ocenia "Drogę" na 3/10...
A jak już taki ktoś twierdzi, że aktorstwo w tym filmie było słabe (a było jednym z najlepszych aspektów filmu) to od razu pojawia się ochota na konkretne zmieszanie z błotem takiego kretyna.
Genialny post apokaliptyczny film S-F pt. "Droga" oceniasz 3/10, a takie gówno jak Zmierzch 8/10, w dodatku gównianemu AvP dajesz o 2 punkty wyższą ocenę od rewelacyjnych Predatorów. Nie mam więcej pytań dziecko.
PS. Skąd taki durny pomysł, że niby oceniam wszystko 10/10?
moze malinkaa na jakimś innym filmie była, ale sądząc po jej ocenach to ma predyspozycje oceniania wszystkiego za wysoko + od czasu do czasu przypieprzy np. Avatarowowi 4 albo Drodze :) tak zeby ludzi powkurzać chyba.
predators film porządny imo ustępuje pierwszej części
No pewnie, że ustępuje, bo 1 część to arcydzieło, ale danie Predators oceny mniejszej niż 6/10, to moim zdaniem objawy jakiejś choroby psychicznej.
Wy macie ADHD??? emocionalnie jesteście dziecmi,potraficie tylko rzucac w kogoś wyzwiskami a nie dyskutowac jak cywilizowani ludzie żalllll.... nie chce mi się z taką chołotą rozmawiac...
Tak was boli ze zjechałem ten słaby film... to współczuje jak wy sobie w zyciu radzicie skoro tak was z rownowagi łatwo wyprowadzic..
Zgadzam się z malinkaa2. Poziom dyskusji na forach jest żenujący. Co do filmu jeszcze nie oceniłem ale nie wiem czy dam 5.
Przepraszam, ale jak ktoś mówi "jesteście dziećmi", po czym robi "żallllll", to się zastanawiam kto tu jest dzieckiem. XD
Ja tylko dopowiadam na wyzwiska sam nikogo pierwszy nie obraziłem... wszelkie negatywne słowa kierowałem pod adresem filmu..."więc dziękuje za przesympatyczną dyskusje,a temat uwazam za ZAMKNIETY..
Hehe, to możesz sobie uważać, ja go za zamknięty nie uważam :) A jeśli chcesz dyskutować o filmach to wytłumacz mi co znaczą twoje chore oceny, bo na pewno nie to, że znasz się na filmach.
Ej, ej.. merytorycznie rozmawiajmy. Oceny filmów są subiektywne i choćby ci się wydawały Bóg wie jak abstrakcyjne to on ma do nich prawo. Argument, ze się ktoś nie zna, bo nie zgadzasz się z ocenami jest do niczego.
No ale jeżeli film jest świetny i ktoś daje mu niską ocenę (Avatar, Droga, Predators), a filmowi który jest do dupy daje ocenę wyższą (np. AvP, czy też ocena 10/10 Wzgórza mają oczy 2) to raczej nie można stwierdzić, żeby ten ktoś miał jakiekolwiek pojęcie o filmach nie?
Ale taka rozmowa nie ma sensu, albo mu merytorycznie udowodnij, ze nie ma racji, albo daj spokój. Od tego ze powiesz ze się nie zna nie zmieni zdania.
On nigdy nie zmieni zdania bo to dzieciak. Już nie raz próbowałem coś z takimi zrobić na tym forum, niestety nigdy się nie udało, teraz wiem, że jedyne co można z nimi zrobić to zmieszać z błotem ;p
rozmawiamy o tym filmie a nie o jakiejś "drodze" itd poszukaj lepszych argumentow dla mnie film "predators" wypadł słabo na tle reszty pomijając nie ktore części także mam i miałem prawo oczekiwac czegoś o wiele lepszego po obsadzie,reżyser,możliwości techniczne,efekty,mieli szerokie pole popisu itd.. Mogli zrobic coś naprawde dobrego bo materiał na hit kinowy mieli ale go zmarnowali... nie chce mi się wymieniac błędów itd niech najlepiej kazdy sam obejrzy i oceni a Ty OWNER2 naprawde masz chyba problemy emocionalne.. właśnie takich ludzi nie powinno byc na tym forum ktorzy tylko szczekają a nie potrafią niczego uzasadnic,początek filmu grupa ludzi spada z nieba niewiadomo skąd i gdzie itd jaka jest ich reakcja????? obejrzyj sobie jeszcze raz ten film gdzie było ich przerażenie gdzie widz miał poczuc strach,napięcia???? raczej śmiech... na seansie było około 50 osob nie chciałbyś słyszec i widziec reakcji ludzi wychodzących i chyba to Ty byłeś na innym filmie...
Jak spadli z nieba to byli bardziej wkurzeni niż przestraszeni. Myśleli że ich ktoś z wojska porwał. :P Za szybko się dogadali, Rosjanin próbował ich rozwalić, więzień i czarny próbowali się pozabijać, ale szybciutko się dogadali. Miałem wrażenie że w wielu momentach zabrakło reżyserowi czasu.
Po pierwsze kolego, to nie wiem jak oglądałeś film, ale ich przerażenie było widać bardzo często (np. ten czarny bojownik, który wyraźnie bał się cały czas, albo doktorek w kopalni), poza tym to byli twardziele, wojskowi, najemnicy, kryminaliści, więc czego ty oczekiwałeś, że tacy ludzie po upadku do dżungli będą od razu srać w gacie i strzelą sobie w łeb ze strachu? Przecież oni nie mieli pojęcia, że wylądowali na obcej planecie, nie mieli pojęcia, że jakieś potwory będą na nich polować, myśleli na początku, że to jakiś test, że porwali ich ludzie, więc takich okazji do strachu do zbytnio nie mieli. Potem, gdy już zorientowali się z czym mają do czynienia widać było ich strach, ale w końcu chcieli przeżyć i była to walka o życie, a nie robienie pod siebie i czekanie w jednym miejscu na śmierć. Co do uczuć widza, to nie wiem jaki film oglądałeś, ale Predators to nie horror, tylko film akcji S-F, więc na banie się liczyć raczej nie można było, (chociaż nie ukrywam, że raz podskoczyłem w fotelu, jednak nie pamiętam na jakim to było momencie), ale już w napięciu film trzymał. To było jedyne napięcie w tym roku jakie czułem oglądając film w kinie, nie licząc Wyspy Tajemnic, ale to nie był film akcji. Co do śmiechu, to nie wiem z czego się tak twoja sala śmiała, bo śmiesznych było kilka tekstów, ale ogólnie to film nie dawał zbyt wielu powodów do śmiania. Zresztą obejrzyj nową wersję Frediego Krugera. Wybrałem się na niego zaraz po Predators, liczyłem na coś mocniejszego, na to, że trochę się przestraszę, bo to ponoć horror, a tu co? Nic. Kompletna klapa, to dopiero było zera napięcia i strachu, tylko komedia! Ani razu się nie przestraszyłem na tym "horrorze", a na Predators przynajmniej raz "wydygałem". Tak więc jeszcze raz obejrzyj ten film i zastanów się o czym mówisz, bo zdaje się, że to Ty byłeś na innym filmie. Może to był właśnie nowy Fredi?
@0wner2 - nie stosuję epitetów w stosunku do nikogo, staram się w miarę
logicznie formułować swoje myśli i to zdaje egzamin, bo jeżeli ktoś się ze mna
nie zgadza, to odpowiada mi tym samym, czyli się spieramy na opinnie,
a że nie ma ludzi doskonałych i jezeli czsami, bardzo żadko ktoś mnie
obraża - to wiem, że ten człowiek nie ma już argumentów a wzajemne
się obrażanie, lezy ponizej pewnego poziomu, którego ja nie przekraczam
i kończę z takim/ą panem/ panią dyskusję - proste -simle - jak budowa cepa.
5/10 spodziewałem sie czegos lepszego a tu 0 napiecia, nudy jak cholera jedynie muza ok ale cóż z tego to w koncu zasługa jedynki, a i postacie jakies takie bez wyrazu
Rety ale wy narzekacie na ten film.Predators nie miał dorównać 1 cz.większośc ma chyba jakieś przekonanie że reżyser chciał zrobić lepszy film od 1 cz.,jakoś nie wspominał tak,film ot co to kolejny film z udziałem predatora i tyle.Ja jako fan jestem zadowolony,byłem słabo nastawiony na ten film ze wzgledu na gówniane avp,ktore było profanacją łowcy,jednak po seansie byłem zadowolony,ładny powrót do korzeni,gra aktorska była ok,w czym była zła? to dialogi miejscami były nie ma miejscu.Efekty było ok nie były ani za dobre ani za złe,w sam raz,jedyne do czego mam zastrzeżenie to wybuch jak rusek się zabił.Stworki wyglądąły przekonująco nie wiem czemu się ich czepiasz,poruszały się i wyglądały dobrze.Do tego film pokazuje nam Bad Blood,z czego jestem zadowolony bo mnie oni ciekawili i akurat ich dostałem,pokazali nam jaką mają tradycje,jak polują i jaki mają sprzęt,do tego okazali sę inną rasą predów którzy jak dla mnie prezentują się dobrze.Walki były ok,w avp były widowiskowe? ahaaa?? były tandetne,sztywne,przypominały walke jak w power rangers,do tego perfidnie komputerowy alien,bez przesady ;/.Ogólnie film daje rade,jest hołdem dla 1 cz,nie miał za zadania jej przewyższać jak to niektórzy to próbują narzucić.Moja ocena 8/10 :).
A ja zacznę od początku. Predator 1, tak jak wyżej rewelacja, klasyka Si-Fi.
Predator 2, troszkę gorzej niż 1 ale jak najbardziej na poziomie. AvP totalny beton, jak dla mnie 2/10. AvP2 - 0/10 większej żenady nie mogli nakręcić( a myślałem że od Alien 4 nic gorszego już nie będzie). Predators 8/10, troszkę długo się rozkręcał, no i ta solówka predatora z chińczykiem z yakuzy trochę mi nie przypadła do gustu. Efekty specjalne bomba, gra aktorska bardzo dobra, mistrzowska końcówka ( mam na myśli psychopatę, byłem zaskoczony ) Co do reszty filmu nie mam żadnych zastrzeżeń. Ciekawa fabuła, zwroty akcji.
Film podobał mi się dlatego, że nie stawiałem mu żadnych oczekiwań. No może poza jednym, żeby był lepszy od Avp i Avp2.
Jakoś tak nie przypadł mi do gustu ten stworek na końcu, ale to rozmowa na inny wątek.
malinkaa2 Zmierzch 8/1,0 AvP dobry?? Avatar 4/10?? Co może też efekty były słabe?? Dam ci jedną rade przestań grać w TIBIE!! To ma zły wpływ na ciebie.
0wner2 Popieram całkowicie.
nemo Ty i owner do jednego wora i o lipe! Film był przecietny i trzeba się z tym zgodzić. Zacznę od scenariusza. Czytalem skrypt na dlugo przed tym zanim wy wszyscy wiedzieliście że w ogóle wyjdzie film o kolejnych przygodach naszego przyjaciela. Bardzo dobrze się zapowiadoło to że grupka żołnierzy ma się skonfrontować z predatorami na obcej planecie. Reżyser wiedział że ciąży na nim brzemie by zrobić dobry film (długo oczekujący) o predatorze. Tak wiec, zaczął brać całymi garściami z pierwszej cz. co według mojej opini nie wyszło mu to na dobre, bo teraz każdy porównuje film "Predators" do pierwowzoru. Gra aktorska była O.K choć nie waliła na kolana. Efekty specjalne były b.dobre bo były robione w stylu retro co dało temu filmowi troszkę smaczku.Na najwyższe wyróznienie zasługuje muzyka która nie mogła być inna bo każdy z nas wie że ta muzyka nakręca klimat. Sumując film nie był tragiczny ale szału też nie było. Ten kto uważa że "Predators" jest b.dobrym filmem polecam obejrzenia "Predator'a" kolejny raz (albo pierwszy ?)
Widzę że dałeś predatorom 10/10... wiec mam pytanie do Ciebie. Czy uważasz że "Predators" jest tak samo dobry jak "Predator"??
nemo85-człowieku wez albo idz do psychologa albo wypij melise rozmawiamy tu o predators brak Ci argumentow musisz opierac sie o moje oceny innych filmow,predators jest słaby avatar jeśli Cię to tak interesuje w mojej ocenie jest duzo lepszy przez przypadek dostał odemnie taką niską ocene,załóż swoj temat najlepiej taki KOCHAM "predators" "droga" była nudna w polowie wył.. droga bez powrotu bardzo mi się spodobała ale tu jest dyskusja o "predators"!!!!!! tak więc udowodnij mi ze się myle w sposob merytoryczny podaj przykłady poprzyj to konkretnymi argumentami zacznijmy normalną dyskusje albo niech moderator zamknie ten temat jeżeli nic sensownego nikt tu nie bedzie miał do powiedzenia.....
No dobra nie będę opierał się o twoje oceny, tylko napisz mi proszę co cię tak ujęło w Avp 1 i 2. Bo ja nie rozumiem jak możesz pisać że predators jest gorszy! Reżyser po prostu powrócił do korzeni, i w mojej ocenie film wypada bardzo dobrze.
Poza tym film wydany przez ROBERTA RODRIGUEZA!!! To mówi samo za siebie. Sam reżyser ostatnie też nakręcił dobry film "Armored", który nawet był niezły. Piszesz jeszcze że się wynudziłeś na seansie, fakt film długo się rozkręcał, ale to właśnie budowało atmosferę. Ty natomiast oczekiwałeś czegoś w rodzaju "Adrenaliny" od początku, do końca napir...lanie. Jeżeli tak no to sory, pomyliłeś seanse.
I na koniec jeszcze coś od siebie- UWIELBIAM Filmy RODRIGUEZA!!
A i jeszcze jedno, piszesz "...tak więc udowodnij mi ze się myle w sposob merytoryczny..." A sam nie jesteś lepszy. Rzucasz epitetami jak ci się tylko okazja nadarzy. To ewidentnie TIBIJSKIE nawyki. I śmieszy mnie tłumaczenie "on zaczął"
Nosz kur... przedszkole.
Gra aktorska OK, efekty bardzo dobre, muzyka bardzo dobra, nadająca klimat, tak więc czego ty jeszcze oczekujesz po kolejnej części Predatora? Jest klimat, jest muza, jest aktorstwo, jest rozpierdol, tyle mi wystarczy. Rewelacyjna część, lepsza nawet od dwójki. 8+/10
tak jak piszesz wszystko było ok oprócz tego że wszystko było zerżnięte z pierwszej cz. tak jakby reżyser nie miał własnego pomysłu na film. To było słabe z jego strony dlatego jest średnio bo ja na remake nie czekałem tylko na kontynuacje.
dałem 10/10 choć i tak sądzę że nie dorównuje predatorowi 1, ale dlaczego ? uwielbiam postać predatora i ocenę ma troszkę za niską 7.0 na pewno warty jest ten film a nie 6,5
rozumiem że czujesz sie urażoy. Ale posluchaj na innych serwisach ludzie dają mu tez tyle samo 6 - 6,5 - 7 max. Więc chyba nie tylko ja i malinka uważamy że film byl średni. a druga ciekawostkaa jest taka że film nawet nie zarobi na siebie bo wydano na niego 200mln $ a zarobil do tej pory nieco ponad 40 mln $. i szybko nie zobaczymy kolejnej części. To też o czym świadczy że ludzie wolą poczekać aż będzie dostępny w necie bo film nie sprostał zadaniu i nie zasługiwał by go obejrzeć w kinie i wydawać ciężko zarobione pieniądze.