6,1 62 tys. ocen
6,1 10 1 61696
5,0 24 krytyków
Predators
powrót do forum filmu Predators

Zawiodłem się bardzo i wynudziłem w sumie też.... wyjście z kina było najlepszą rzeczą związaną z tym filmem...
W kilkunastu słowach podsumowanie:
-Słaba fabuła
-Beznadziejne dialogi
-chaotyczne przejśćia scenerii
-wszechwiedzący Brody
-Doktorek psychopata na obcej planecie zna skład chemiczny i działanie roślin po pierwszym spojrzeniu na nie.
-Predator staje się niewidzialny mimo, że nie ma na sobie koszulko - siatki
-Predator przeżywa bez zadraśnięcia wybuch kilku granatów z kilku centymetrów ale Brody jest w stanie go zatłuc siekierką ...
-Nieskończoność amunicji w pierwszych minutach filmu
Masa osób strzela w stado "pso-dzików" bez rezultatu ale w sytuacji 1 na 1 wystarcza jeden strzał (osoby co oglądały film będą wiedzieć o co chodzi)
i masa innych głupich scen...
-Na plus wygląd PREDATORA tutaj twórcy się naprawdę nieźle spisali choć szkoda, że scenariusz nie założył w wyposażeniu Predatorów "dysku"
W każdym razie i tak film lepszy od AVP1 i w szczególności od AVP 2

Mimo, że Predator 1 i 2 też nie są filmami najwyższych lotów to budują świetny klimat którego zabrakło w PREDATORS !

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 7
Wayllander

i zas kolejnt tłuk porownujacy cos do avp

synku ogladalismy 2 zupelne rozne filmy.... nieskonczonosc amunicji... nie no jeszcze pokazywac dla ciebie jak kazdy przeładowuje bron .... na bogaaaaa

to jest słaba fabuła?? hahahha

ocenił(a) film na 3
Klubbe

Wiesz nie mów do mnie synku to raz ... bo patrząc na twoje wypowiedzi i ocenę filmów to pasujesz mi na 16 latka
a dwa AVP predator i alien to te same uniwesum komisku ... a jak nauczysz się myśleć to zrozumiałbyś, że w ostatnich latach nakręcono tylko te 3 filmy w których akcja dzieje się w owym uniwersum więc można się spokojnie odnosić do AVP.

nie nie muszą pokazywać przeładowania magazynków tylko szkoda, że scena strzelania to jedno ujęcie które trwa kilkadziesiąt sekund, gdzie ciągle kamera jest zwrócona na naszych "bohaterów" .

Co do fabuły, nie lubię dyskutować na temat gustów bo każdy ma swój ale w twoim wypadku zrobię wyjątek ... dać 10/10 filmom typu piła, transformers i ostatniej odsłonie Terminatora... to rzeczywiście wiele Ci nie potrzeba.

ocenił(a) film na 7
Wayllander

oceniam film za cos (czasami fabuła czasami efekty) nie rozwodze sie na drobne a przy okazji wyskakujesz z argumentacja przedszkolaka.... chłopcze i dzieki za lustracje..... napewno mam wiecej argumentow na kazdy z ocenianych filmow niz ty.....

Wayllander

Wayllander
Tak jak kolega ktorego atakujesz tez lubisz (ja tez) przyznawac dobre noty sredniawym filmom tak wiec tego krytykowac nie powinienes!
Lubie Avatara, Camerona itd. itp. ale jak jedna gwiazdka w Twojej ocenie tego filmu powedruje na Terminatora 2 to bedzie ok.
Lowca Androidow niech sie podzieli z Terminatorem i tez bedzie super, a jak Indiana Jones 1 i 3 odda po jednaj gwiazdce Nostromo i Predziowi 3 to bedziesz super gosciu. Pozdrawiam!

Klubbe

Zgraja "najlepszych" zabójców na planecie ziemia zostaje zrzucona na obcą planetę przez kosmitów chcących się z nimi "sprawdzić"- fabuła banalna-bez klimatu- dająca jedynie pretekst do ekscytujących scen akcji które niestety w tym filmie nie zachwycają a ich nędzę próbowano ukryć "efektownymi" rozmazaniami jak w grach komputerowych.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 4
0wner2

i kolejna nadpobudliwosc owner2 hehe
Wayllander - popieram..

ocenił(a) film na 7
malinkaa2

Kolejna malinkaa2 Zmierzchem naćpana świnka.

ocenił(a) film na 4
kadim21

zaczyna się robic wesoło widze nawet chomiki tu są :D a zmierzch chociaż miał fabułe :P

malinkaa2

Haha ciekawe jaką?

0wner2

do Owner2
tylko wyzywać umiesz a sądząc po tych tekstach to twój poziom intelektualny jest poniżej zero
co widzisz tak pięknego w filmie Predators, bo ja nie widzę w tym filmie nic prekursorskiego nic ciekawego nic interesującego. Jest to zwykła powtórka Predatora z 1987 (10/10) roku tylko że tutaj użyto techniki komputerowej...

ocenił(a) film na 7
CIEPLE_KLUCHY

Skąd wiesz? Znasz go? Jeśli to prawda, trzeba to zgłosić na policję.

ocenił(a) film na 1
sab1970

ZWIERZAŁ MI SIĘ

cyborg.vandamme

Jak się nie znasz na filmach i nie widzisz w Predators świetnej rozrywki, świetnej historii, świetnego klimatu, świetnej muzyki, świetnej gry aktorskiej, czy świetnej akcji, to to już nie mój problem!

0wner2

świetnej rozrywki zgadzam się była tak rozrywka
świetnej historii świetna historia to jest w filmie Predator a nie Predators
świetnego klimatu ten film NIE MA klimatu
świetnej muzyki zgapionej z filmu Predator z 1987 roku
świetnej gry aktorskiej jedynie Laurence Fishburne zagrał dobrze
świetnej akcji KOMPUTEROWEJ akcji a w pierwowzorze nie używano komputerów
Przykro mi ale nie chcę mieć nic wspólnego z pedofilami.

cyborg.vandamme

Świetna historia jest i w Predatorze i w Predators chociaż w 1 lepszy.
Świetny klimat jest także tu i tu, chociaż w 1 lepszy.
Świetna muzyka jest tu i tu, a że jest genialna to na cholerę zmieniać?
Świetnie zagrali wszyscy, a zwłaszcza Brody i Topher Grace. Fishbourne też bardzo dobrze, zresztą wszyscy świetnie się spisali, to się nazywa prawdziwa gra aktorów, a nie żenujący aktorzy wzięci z ulicy, jak to było w przypadku dwóch AvP.
Nie było tu prawie żadnych komputerowych efektów specjalnych, więc nie pierdol, bo to jest akurat przykład filmu, który jest robiony w starym stylu, bez nadmiaru techniki i efektów (co widać na przykładzie tandetnych wybuchów - wprowadza to specyficzny klimat produkcji z lat 80), jak twierdzisz, że tu było dużo efektów to obejrzyj Avatara, Terminatora 4 czy Transformers.

CIEPLE_KLUCHY

Nie chce mi się więcej kłócić ale Predator z 1987 jest arcydziełem bez komputerowej techniki a Predators na takie miano nie zasługuje, nie wnosi nic nowego, przynajmniej noty ma takie na jakie zasłużył.

cyborg.vandamme

Ale przecież tu nikt nie stwierdził, że Predators to arcydzieło lepsze od jedynki! To jest po prostu bardzo dobra kontynuacja, godna miana kolejnej części Predatora (czego nie można powiedzieć o żałosnym AvP). I tylko o to chodzi. A na ocenę 6.4/10 ten film całkowicie nie zasługuje, bo o wiele gorsze gnioty mają na tym portalu ocenę o wiele wyższą. A skoro na IMDb ten film ma 7.0/10, co na tamtym portalu jest oceną ogromną, to tutaj powinna ona wynosić co najmniej 7.5/10. Czemu tak nie jest? Nie mam pojęcia, bo film jest świetny.

ocenił(a) film na 3
CIEPLE_KLUCHY

Kluchu, zdejmij łokieć z CapsLocka i zamknij pysk. Jak nie umiesz prowadzić dyskusji z normalnymi ludźmi bez obrażania ich to idź na onet i z czułym wojtkiem sobie pogadaj. ten sam poziom.
Ciekawe, czy byś powiedział Ownerowi w ciemnej uliczce takie bzdury jak napisałeś, fagasie?
Mam nadzieję, że wystarczająco ludzi zgłosi ten twój chamski post do usunięcia.
Film bardzo udany, rozrywka przednia, nawiązania do Predatora bardzo sprytne. Brody jest bardzo dobrym aktorem, co właśnie udowodnił.
Owner trzymaj się chłopaku, popieram Twoje spostrzeżenia prawie w 100%.

realkriss

Ok ale ja i tak nie zmienię oceny 4/10 bo gdy poszedłem do kina liczyłem na coś lepszego ale jednak film był PONIŻEJ moich OCZEKIWAŃ.

cyborg.vandamme

Tak? To powiedz na co liczyłeś.

ocenił(a) film na 7
0wner2

na arnolda napewno ,,,, bo co syneczek mogl oczekiwac... pisz scenariusz na kolejny film zamiast narzekac

ocenił(a) film na 3
cyborg.vandamme

Film na *3*....tylko za muzyke...tyle w temacie.....

wojtex84_2

Hahaha Starcie Tytanów i Księga Ocalenia to na pewno lepsze filmy. Dorośnij dzieciaku.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Co Ty masz z tymi "dzieciakami" trauma ??? i nie Tobie oceniać co komu się podoba....

wojtex84_2

No bo jeśli ktoś wyżej niż Predators ocenia Księgę Ocalenia, Księcia Persji czy starcie Tytanów, to mam już pełny obraz tego, kim ten ktoś jest.

0wner2

Gusta i gusciki, akurat ksiega ocalenia zlym filmem nie byl.
Ksiaze Persji biedny film, starcie tytanow nawet nie ogladalem.

ezils

Nie mówię do ciebie, to po pierwsze, a po drugie to te filmy nawet jak dobre, to i tak gorsze od Predators.

ocenił(a) film na 8
Wayllander

Pytanie do Ciebie:
Po co chodzisz do kina na kino akcji klasy B? Bo ja dla czystej rozrywki, bez zacięcia krytyka filmowego i czepiania się KAŻdej pierdółki.
A czego mają dotyczyć, Twoim zdaniem, dialogi prowadzone przez ośmioro zabijaków porzuconych na obcej planecie, na których poluje grupa obcych? Mieli rozprawiać o nieskonczoności geniuszu Stwórcy tego bajkowego swiata? Proponuję zabrać się za pisanie scenariuszy filmowych, albo za pisarstwo jako takie, a potem krytykować. Są słabości fabuły, kilka niekonsekwenci, ale to NORmalne w tego typu kinie! Po cholere się stresujesz skupiając się na tym kiedy predator ma koszulke, albo kiedy ma slipki, zamiast sie po prostu dobrze bawić na seansie!!!

Jajacek_2

Do Klubbe
Zamknij ryj
Do Owner2
Liczyłem na to że film pokarze coś nowego i że będzie chociaż trochę trzymał w napięciu.

ocenił(a) film na 6
cyborg.vandamme

Uważam że film ten jest owiele lepszy od obu części AvP i od predatora 2. Ogląda się go przyjemnie, gra aktorów jest całkiem niezła tak jak efekty i muzyka, szkoda tylko że zabrakło klimatu pierwszej części predatora. 8/10

White Wolf

A mnie się Predator podobał i chuj wam wszystkim w cycki. Nie liczyłem a nawet wiedziałem że Predators to nie będzie to samo co Predator z Arnoldem. Ja oczekiwałem tylko dużo akcji i to oczywiście dostałem. Jedynie co mnie w tym filmie nie przekonuje to fabuła. A po za tym wszystko jest gites. Udana produkcja.

cyborg.vandamme

No to w takim razie nie rozumiem o co ci chodzi, bo w filmie jest dokładnie to co powiedziałeś: nowy klan Predów, nowe gadżety, nowi kosmici, pieski, obca planeta. Mało? A co do napięcia, to właśnie Predators jest przykładem filmu, który TRZYMA w napięciu! To jest pierwszy w tym roku film akcji (no może prócz Kick Assa), który wgniótł mnie w fotel i nie pozwolił się oderwać przez 1 godzinę filmu. Potem tempo trochę zwolniło (i przez to nie daję temu filmowi 9/10), ale końcówka już to odrobiła. Tak więc kompletnie nie pojmuję, czego ty oczekiwałeś.

0wner2

Hahaha dobre
Ty chyba nie rozumiesz co to znaczy TRZYMA w napięciu, film był przewidywalny od początku do końca.
Ach...dowiedz się co to znaczy słowo prekursor.

cyborg.vandamme

Film może być przewidywalny i trzymać w napięciu. Jeśli tego nie wiesz, to znaczy, że jesteś bardzo ograniczony.

ocenił(a) film na 10
0wner2

mówcie co chcecie mnie trzymał w napięciu

Swatpl

Wiem że film może być przewidywalny i trzymać w napięciu ale u Predators tego nie było.

cyborg.vandamme

Właśnie, że było, a ty się nie znasz.

Wayllander

Jestem ogromnym fanem serii i musze przyznac, ze niezle sie zawiodlem. Film zdecydowanie ponizej oczekiwan. Wiedzialem, ze Predatora z Arnoldem nie przebije, 2 tez nie dal rady.
Za malo akcji wg mnie, nie czulem tak tego klimatu jak w 1 albo 2. Spory niedosyt.
4/10 ode mnie. Musze jednak pochwalic role Brodiego, wypadl lepiej niz oczekiwalem :)

ezils

HAHAH zalosni jestescie. 0wner2 Twoje komentarze wlasnie dowodza temu, jaki z Ciebie KONESER filmowy...

użytkownik usunięty
ezils

"0wner2 Twoje komentarze wlasnie dowodza temu, jaki z Ciebie KONESER filmowy... "
aki poziom reprezentuje fan tasaka z Watchmen i Mrocznego Rycerza (; nie mogłem się powstrzymać ;)
Filmowi chciałem dać 3/10 ale w rezultacie dostaje ocenę 2/10. Kopiowanie pierwszej części bardzo irytowało, tak samo brak pomysłów, jakiegoś poziomu, jakiejś reżyserii też mi brakowało... Może oni wysłali tych wszystkich gości by szukali lepszego scenariusza? Niestety poszukiwania zakończyły się bezowocnie. Brody jako nowy Arnold też marny. Brawo Rodriquez, jak nie ma Tarantino to wszystko potrafisz spieprzyć.