Zawiodłem się bardzo i wynudziłem w sumie też.... wyjście z kina było najlepszą rzeczą związaną z tym filmem...
W kilkunastu słowach podsumowanie:
-Słaba fabuła
-Beznadziejne dialogi
-chaotyczne przejśćia scenerii
-wszechwiedzący Brody
-Doktorek psychopata na obcej planecie zna skład chemiczny i działanie roślin po pierwszym spojrzeniu na nie.
-Predator staje się niewidzialny mimo, że nie ma na sobie koszulko - siatki
-Predator przeżywa bez zadraśnięcia wybuch kilku granatów z kilku centymetrów ale Brody jest w stanie go zatłuc siekierką ...
-Nieskończoność amunicji w pierwszych minutach filmu
Masa osób strzela w stado "pso-dzików" bez rezultatu ale w sytuacji 1 na 1 wystarcza jeden strzał (osoby co oglądały film będą wiedzieć o co chodzi)
i masa innych głupich scen...
-Na plus wygląd PREDATORA tutaj twórcy się naprawdę nieźle spisali choć szkoda, że scenariusz nie założył w wyposażeniu Predatorów "dysku"
W każdym razie i tak film lepszy od AVP1 i w szczególności od AVP 2
Mimo, że Predator 1 i 2 też nie są filmami najwyższych lotów to budują świetny klimat którego zabrakło w PREDATORS !
Pozdrawiam
Haha z ciebie taki koneser jak z koziej dupy trąba! Tasak w Watchmen i Mroczny Rycerz to jedne z arcydzieł filmowych, a Predators to zajebisty film akcji, którego ty debilu nigdy nie zrozumiesz! Idź lepiej obejrzyj Siedmiu Samurajów i wmawiaj sobie, że rozumiesz przesłanie. Będziesz mógł się dowartościować, a takie filmy jak ten to zostaw w spokoju. Jesteś tak durny, że Dystrykt 9 (kolejne arcydzieło) oceniasz 1/10. Haha właśnie widać kto tu się zna! Wróć do Księcia Persji, albo do Maski, bo najwyraźniej tylko takie bajki pojmujesz, a porządne kino zostaw ludziom dojrzałym.
Chłopak po prostu lubi filmy rysunkowe. Każdy ma jakieś swoje "hopla". Chociaż faktycznie, żeby ocenić "Watchmen" na mniej, niż 8, to trzeba mieć trochę nierówno pod sufitem. Ale powtórzę po raz n-ty: każda ocena czy opinia o danym filmie jest w 100% indywidualna i na takich forach nie da się w tej kwestii dojść do porozumienia.
Dokładnie, ale Dystrykt 9 mimo wszystko na 1/10 nie zasługuje. Ba! Nawet 7/10 to za malo wg mnie. Dobra skonczy ten temat. Po przemysleniach nt Predators zmienilem ocene na 5/10. Jednak bylo pare rzeczy, ktore w pewien sposob mnie zainteresowaly. A z checia obejrze sobie poprzednie czesci jeszcze raz.
No, ale jeśli ktoś wykazuje się taką głupotą, krytykuje prawie każdy dobry film, a wyżej ocenia gnioty dla dzieci, to znaczy, że ten ktoś:
a) jest dzieciakiem
b) jest chory psychicznie
c) tworzy prowokacje
Bzdura sa bad blood. kto wymyslil, ze sa to silniejsze lub wieksze predatory. Kretynizm z palca wyssany. bad blood niczym nie roznia sie od pozostalych za wyjatkiem charakteru, a co za tym idzie polowania (a w wiekszosci zabijania). ogolnie fim na duzy + w dzisiejszych realiach.
" Chociaż faktycznie, żeby ocenić "Watchmen" na mniej, niż 8, to trzeba mieć trochę nierówno pod sufitem. "
A nieprawda. Watchmen z pozoru jest ciekawy, ale kryje w sobie dużo idiotyzmów i niekonsekwencji, które wychwyciłem.
"Dokładnie, ale Dystrykt 9 mimo wszystko na 1/10 nie zasługuje."
Nie chcę mówić o tym, dlaczego ten film oceniłem, po prostu jest to typ s-f, którego nienawidzę i proszę to zostawić.
"Wróć do Księcia Persji, albo do Maski, bo najwyraźniej tylko takie bajki pojmujesz, a porządne kino zostaw ludziom dojrzałym"
Lepsze jest udane kino familijne niż pseudo-arcydzieła typu Watchmen ,Mroczny Rycerz, które zapewniają rozrywkę i są lekkie w odbiorze. To ty kolego obracasz się w komercyjnym kinie, no i przestań grzebać w moich filmach, bo tam nic głupiego dla ciebie nie ma (;
"Owner2, chory psychicznie to moze nie jest, ale dzieciakem byc moze tak ;p"
Jestem miłośnikiem animacji, i nie jestem tak ograniczony by szyfladkować animacja=dla dzieci. Fantastyczny Pan Lis, Wallace i Gromit, Miasteczko Halloween - większość to klasyki, bardzo udane. Tym komentarzem udowodniłeś swoje ograniczenia, taki Król Lew wcale nie jest gorszy od "Skazanych" - każde z filmów piękne na swój sposób.
Ale oczywiście lubię tez "dojrzałe" kino -Jądro Ciemności, Performance, Dzien,w którym zatrzymała się Ziemia, VIncent i Theo, Ojciec Chrzestny itp. Więc sobie wypraszam.
"No, ale jeśli ktoś wykazuje się taką głupotą, krytykuje prawie każdy dobry film, a wyżej ocenia gnioty dla dzieci, to znaczy, że ten ktoś:
a) jest dzieciakiem
b) jest chory psychicznie
c) tworzy prowokacje"
Mówisz o sobie? Gniotów żadnych nie mam wysoko ocenionych - jak jest inaczej to podaj przykład.
Prawie każdy dobry film? Chwalę kino solidne, ganię komerchę - jak dotad nie popisałeś się w dyskusji o Watchmen. A "Mrocznego Rycerza" lubię ale i krytykuję, bo mam do tego pełne prawo (;
Przecież ty jesteś nienormalny. Oceniasz Dystrykt 9 1/10, oceniasz Punishera War Zone 1/10 (a jest to najlepsza ekranizacja Marvela), Oceniasz zjebane RRRRRrrrr wyżej od takich filmów jak Bękarty Wojny, Watchmen, Batman: Begins, czy właśnie Predators, Oceniasz X-men Ostatni Bastion wyżej od jedynki, oceniasz Sherlocka Holmesa 4/10, twierdzisz, że Batman Burtona są lepsze od TDK (co za żenada), twierdzisz, że kino familijne takie jak Maska jest lepsze od filmów wybitnych jak np. Pulp Fiction (bo oceniasz Maskę wyżej), wypowiadasz się na temat najlepszych ekranizacji komiksowych, a nie oglądałeś właśnie tych najlepszych (czyli Sin City i 300 - jak można w ogóle zabierać głos w tym temacie, nie oglądając tych filmów?) itd.... Mam ciągnąć to dalej? Człowieku, cierpisz na jakąś chorobę, idź się leczyć, bo ewidentnie coś z tobą nie tak! Ok, oglądaj sobie to kino familijne i twierdź, że Asterix i Obelix to jedna z najlepszych ekranizacji komiksu (tym już przeszedłeś samego siebie), ale przestań się wypowiadać na forum o filmach, bo nie masz o nich pojęcia! Gdy ja się na czymś kompletnie nie znam to się nie wypowiadam, więc ty też powinieneś tak zrobić, bo jak na razie, to się tylko publicznie ośmieszasz.
dla mnie ten kto ocenia filmy na 1 do 10 jest chory psychicznie.... poniewaz nie widzi w tym filmie niczego dobrego ..... a mi sie zawsze cos podoba ..... ale to juz kwestia dojrzalosci....
"Watchmen z pozoru jest ciekawy, ale kryje w sobie dużo idiotyzmów i niekonsekwencji, które wychwyciłem."
Mianowicie?
""Dokładnie, ale Dystrykt 9 mimo wszystko na 1/10 nie zasługuje."
...po prostu jest to typ s-f, którego nienawidzę i proszę to zostawić."
A jaki typ s-f "nawidzisz"?
Wiadomo, że każdy ma inny gust i ocenia wg siebie, ale strasznie wkurzają mnie ludzie, którzy oceniając nie zachowują proporcji. Oceniając taki np. "Dystrykt 9" na 1/10 zrównujesz go z gniotami w rodzaju "Mr.Hell". Wychodzi na to, że tak naprawdę bardzo mało filmów w życiu oglądałeś i brakuje ci skali porównawczej.