PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 405775
7,6 75 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Caly czas ogladalem go z przekonaniem, ze jest realistyczny, a tu nagle jakies klonowanie... troche mnie to zawiodlo, ale i tak bardzo dobry film.

ocenił(a) film na 7
dawid1420

Zgadzam się. Cały film myślałem, jak Borden wchodzi do tych jednych drzwi i wychodzi drugimi. O tym samym myślał Angier. I na koniec się to wyjaśniło i było to dla mnie duże zaskoczenie, super! No ale przy tym mamy to klonowanie, czyli coś nierealnego i to jest dla mnie minus tego filmu. Dlatego dałem 7, a nie 8-9.

ocenił(a) film na 7
dawid1420

Tak, film był dobry do momentu, kiedy nagle wchodzi klonowanie... Totalnie bez sensu. Liczyłam na normalny, realistyczny film, a nie jakieś sci-fi. Dzięki Bogu te idiotyzmy dzieją się pod koniec filmu, więc przynajmniej pierwsze kilkadziesiąt minut mogłam spokojnie obejrzeć. Jedna ocena w dół za te rewelacje z maszyną Tesli (7/10).

użytkownik usunięty
dawid1420

Eee tam...nudziarze jesteście. :-p
Prawda, że Tesla był wyjątkowym naukowcem. Wokół jego osoby krąży mnóstwo legend...sam z resztą, w swoich wypowiedziach, potrafił zaskoczyć. Wykorzystanie jego osoby w tej opowieści to zabieg bardzo ciekawy. I nikt nie będzie zaprzeczał, że film ma w sobie odrobinę fantazji. Ale czy to źle?
W nauce zaś nigdy nie należy mówić nigdy. Cholera wie, co się stanie, kiedy lepiej poznamy naturę zjawisk kwantowych.