PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 406490
7,8 86 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Swietny film z fajną historia i zaskakującym zakonczeniem. Bije na głowe przynudnego Iluzjoniste z Nortonem. TEn film naprawde trzyma w napieciu do samego końca!

ocenił(a) film na 10
Thorg

Zdecydowanie się zgadzam!!! Film "Prestiż" bije na łep "Iluzjonistę". Powody? Są proste Iluzjonista po prostu przynudza(choć nie twierdze że jest to zły film), a cała akcja jest chaotycznie zbudowana i obserwując wydarzenie typu ratuje życie księżniczce, mamy wrażenie że to już gdzieś było!, natomiast Prestiż to historia 2 magików i jedyna w swoim rodzaju, a film nie pozwala się nudzić ani na moment! Ale tak naprawdę decydującą rolę odgrywa ILUZJA i tak w Prestiżu prawie wszystko mamy wyjaśnione krok po krok każdą sztuczkę (w tym jedną tylko fantastyczną ) ale bynajmniej wiem o co chodzi, natomiast oglądając Iluzjonistę miałem wrażenie że jakieś dziecko wymyśliło sobie pewne sztuczki typu samo-rosnące drzewko czy pojawiające się duszki, a później nie mając pojęcia jak to się mogło woogule stać postanawia porzucić te wątki,z myślą niech się martwią inni ;( !!!

DLA KOGO:
Iluzjonista-dla kogoś kto lubi prostą fabułę-o księżniczce i jej królewiczu ;), dla kogoś kto lubi by reżyser dużo rzeczy nie wyjaśniał (na cały film przepełniony sztuczkami, raptem tylko 1 wyjaśniona), z zakręconym, ale i świetnym zakończeniem (!!!) i Happy End'em.

8/10

Prestiż-Dla kogoś kto poszukuje mocnego kina wrażeń, stałej i napiętej akcji, mocnego zwrotu wydarzeń, ciągłej tajemnicy, wytęrzenia szarych komórek, KONIECZNY dla interesujących się iluzją (może lepiej brzmi sztuczkami ;)- tak jak np. ja),spodziewającym się niespotykanej fabuły i niezapomnianego seansu ze świetnym zakończenie (!!!) i nie koniecznie z The End w tle ;)

Prestiż 10/10

Pozdrawiam Mirek ;)

ocenił(a) film na 9
Thorg

Film jest zajebisty i naprawde inny od całej reszty jakie w dzisiejszych czasach się pojawiją a iluzjonista jest dużo słabszy przynajmniej Moim zdaniem. 9/10.