PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 406 tys. ocen
8,1 10 1 405803
7,6 75 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

Plusami tego filmu jest fabuła, nieprzewidywalny zwrot akcji, intryga, intryga i jeszcze raz intryga. Nikt nie jest w stanie przewidzieć końca. Film bardzo zaskakujący i zmuszający do myślenia "jak on to zrobił?".
Na minus - czas filmu. Po pewnym czasie zaczęłam patrzeć na zegarek, licząc na to, że przyspieszę mało interesującą już po dłuuugim czasie akcję.
Poza tym obsada wcale nie jest dobrze dobrana. Bale się w ogóle nie nadaje. Człowiek, u którego nie widać emocji na twarzy nie powinien być aktorem (w "batmanie" się sprawdził z tego względu, iż na 3/4 filmu nie było widać jego twarzy). Do Johansson również mogłabym się doczepić, ale już mi się zwyczajnie nie chce.
6/10

oceniamfilmy

a ja powiem wręcz przeciwne. Mi się bardzo gra Bale'a podobała. Wg mnie idealnie pasował do tej roli i nadał jej tajemniczy, a zarazem zaskakujący wyraz. Natomiast jak dla mnie Jackman zagrał dużo, dużo słabiej. Patrząc na niego w tym filmie jakoś nie odbierałam tak samo nastroju filmu, po prostu w scenach z nim czegoś mi brakowało. Zgodzę się z tobą co do gry Johansson, wg mnie zagrała dosyć słabo (w porównaniu z innymi filmami w których grała). Ogólnie to jeden z najlepszych filmów jakie oglądałam i z pewnością wart polecenia;)

ocenił(a) film na 10
seline

Tak, gra Bale'a jest nie do przebicia w tym filmie, pasuje do tej roli.
Co prawda nie jest to kreacja tak dobra jak w American Psycho czy Mechaniku ale ona po prostu tak dobra nie musiała byc.
Sam film - genialny.