Jak dla mnie genialny film zdecydowanie najlepszy w roku 2006. Fantastyczna
i orginalna fabuła, wspaniały popis gry aktorskiej! Czego chcieć więcej?
Film powinien znależć się w pierwszej 40. Uwielbiam wszystkie filmy Nolana,
ma swój wyrobiony styl ale "Prestiż" przebija wszystkie jego dzieła nawet "Memento" i "Batmana".
Moja ocena oczywiście 10! A kogo gra bardziej wam się podobała Bala czy Jackmana?
Jak dla mnie też mógłby być wyżej, choć dałem "tylko" 9/10. Zobaczę, może uda się mu zdobyć 10, jak obejrzę 2 raz :) Ale 9 to i tak u mnie bardzo wysoka ocena. Tak, czy tak film rewelacyjny, choć dla mnie Memento lepsze ;) (arcydzieło).
Co do gry obydwu zawodników to ciężko stwierdzić. Lubię obu, Bale'a szczególne, ale Jackman też genialnie zagrał.
pozdrawiam fanów dobrego kina :)
Ja Memento też dałem 10, które moim zdanie też jest za nisko w rankingu:P
Mam nadzieję że Nolan przekroczy w końcu limit 1000 głosów i wejdzie to top10 oby niespadł
pozdrawiam
Jestem wielką fanką literatury, lecz akurat w przypadku tego filmu książkowy pierwowzór wypada znacznie gorzej. W dodatku ekranowy pojedynek dwójki moich ulubionych aktorów (poza Nortonem, Oldmanem oraz Rickmanem), toczących ze sobą zażarty bój aż po samą śmierć. Ten film ma klimat, poziom, ech, po prostu nie potrafię dostrzec w nim słabych punktów. Przyrównując go do "Iluzjonisty", ten drugi okazuje się małym Miki.
Film jest genialny, ale jeszcze dość młody i jest to i tak dla mnie zaskoczenie, że znalazł się w setce najlepszych, kultowych produkcji w historii kina. Niemniej jednak - miłe :)
Dołączam się do "Brusa" film jest zdecydowanie za nisko!!!
Oglądałem już masą filmów ale ten jest naprawdę wyśmieniety!
Oczywiście 10/10 ;)
A co do mojego poprzednika, to uważam że film jest wystarczająco dorosły w wykonaniu żeby mieścić się w górnej tabeli, a gdyby młode produkcje nie zajmowałyby wysokich not, kinomatografia nie szłaby z postępem ;D
Pozdrawiam ;) i polecam, warto obejrzeć!
no a teraz jeszcze spadł... film jest naprawdę świetny, powinien być w pierwszej 20. Teraz nawet nie jest w 100 :(