PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=259945}

Prestiż

The Prestige
2006
8,1 407 tys. ocen
8,1 10 1 407130
7,8 88 krytyków
Prestiż
powrót do forum filmu Prestiż

A ja się zastanawiam nad jednym. Jak inzynier Angiera, Cutter, mógł nie wiedzieć o klonach i ich topieniu?? Bo wyraźnie byl zaskoczony ze Angier żyje. A jako inzynier musialby wiedzieć...

czarna_mamba_9

wiedziałby gdyby współtworzył przedstawienie z Angierem - ale tego nie robił, to był numer Angiera który za pomocników miał niewidomych, był lojalny wobec Angiera do końca - dlatego nie myszkował po kątach by się dowiedzieć jak przebiega sztuczka ...miał inne zadanie
Cutter miał być "świadkiem", znał ich obu, wiedział o rywalizacji, o ich grzeszkach wobec siebie - dlatego byłby wiarygodnym świadkiem tego że Borden mógł i że zabił Angiera - za co ten został skazany na śmierć
Cutter jednak nigdy nie składałby fałszywych zeznań - dlatego musiał widzieć i wiedzieć tylko to co chciał Angier

ocenił(a) film na 9
Vimo

Jednak jest to mała nieścisłość, tak mi się przynajmniej wydaje. Z tego co pamiętam Cutter prezentując sędziemu machinę do klonowania zachowuje się tak jakby wiedział do czego ona służy.

Kagan

wszyscy wiedzieli do CZEGO służy - ale tylko Angier wiedział JAK

Cutter wiedział trochę więcej, czyli to jaki wpływ miała ona na zachowanie Angiera po powrocie z Ameryki, dlatego przestrzegał że jest niebezpieczna, sędziemu zresztą powiedział prawdę, że nie jest ona jego dziełem

ocenił(a) film na 9
czarna_mamba_9

To chyba jedyne logiczne wytłumaczenie, dzięki ;)