Trochę się w pewnym momencie pogubiłam mówiąc szczerze, tyle niewyjaśnionych do samego końca tajemnic:) Ale koniec filmu mnie naprawdę zaskoczył!! Z pewnościa jeszcze do niego wrócę. 10/10
Popieram w zupełności. Obejrzałam ten film w wersji oryginalnej, trochę karkołomne zadanie, ale dało się zrozumieć większość. Bardzo podobały mi się zwroty akcji :)
9/10, bo jakoś nie mogę się przekonać do Scarlett Johansson :P
Znakomity film, oczywiście 10/10.
Dawno nie miałem okazji obejrzeć tak ambitnego i fascynującego obrazu.
Znakomite kino, nieprzewidywalne zakończenie, świetny scenariusz i wspaniała gra Caine'a, Bale'a i Jackmana...
Po prostu rewelacja, kocham filmy Nolana...
Co do Scarlett Johansson moim zdaniem jest ona jedną z nielicznych aktorek, która oprócz perfekcyjnego wyglądu ma do zaoferowania spore możliwości aktorskie.
Film rewelacja!
Dobry scenariusz, świetne zdjęcia i fantastyczna gra Bale'a, Jackmana i Caine'a.
Polecam! 10/10 :)
Też dałam 10/10 Dzisiaj obejrzałam pierwszy raz i jestem pod wrażeniem. Film zaciekawia swoją enigmatycznością. Nigdy nie wiadomo jaki będzie następny zwrot w akcji ;)) Do tego świetni w swoich rolach Jackman i Bale.
Naprawdę film, który warto obejrzeć. ;)))
Oczywiście na pewno pojawią się też głosy krytyki, w końcu każdy film ma tam jakieś swoje błędy. Niemniej jednak ja uważam, że Prestiż jest świetny w swoim gatunku ;)))
To zdecydowanie jeden z najlepszych filmów ostatnich lat moim zdaniem. Polecam każdemu. 10/10
Podpisuję się pod wypowiedziami i również daję 10/10.
W sumie to po pierwszym seansie "Prestiżu" dałem 9/10 i dodałem go do ulubionych. Jednak ostatnio oglądałem ten film powtórnie i...po prostu nie mogłem wyjść z podziwu (i nadal nie mogę)! Nawet znając zakończenie, "Prestiż" powala mnie na kolana. Ten film ma wszystko, co powinien zawierać tzw. "obraz kultowy". Niesamowita gra aktorska (w szczególności brawa dla Michaela Caina i Hugh Jackmana oraz...Davida Bowie), rewelacyjny scenariusz (i gucio mnie obchodzą zarzuty pod adresem fantastycznego wynalazku Tesli), sposób realizacji (montaż, "plastyczny" obraz, dźwięk i muzyka, etc.) - wszystko to sprawia, że film ma powalający klimat i ogląda się go z zapartym tchem. Dla mnie - film wymiatający konkurencję (w postaci "Iluzjonisty") pod kuchenne drzwi.
Pozdrowiska.