PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=815535}
6,1 44 tys. ocen
6,1 10 1 44064
4,2 52 krytyków
Proceder
powrót do forum filmu Proceder

Wydawałoby się, że taki gatunek i taki główny bohater to kino typowe dla sebixów, ale nic bardziej mylnego. Właściwie trudno okreslić jaki to gatunek i w sumie chyba nie ma takiej potrzeby. Pomimo lekkiej dłużyzny przy końcu film ogląda się bardzo dobrze. Przede wszystkim Witkowski robi robotę, widać też ze wlozyl sporo pracy również fizycznej, żeby sie upodobnić do rapera. Po prostu nim jest. Zresztą cała obsada spisuje się na medal i nie widzę tu słabych punktów. Fajnie też zobaczyć Kożuchowską w innym emploi. Podobał mi się dialogo o kapitaliźmie chłopaków pod blokiem i pani wiceprezydent w szatni ;) Zresztą sporo jest tu takich różnych smaczków, fajnie też są poazane wnętrza, chwilami czułam się jakbym się cofnęła w czasie i odwiedzała ciotkę w mieszkaniu. Sama historia jest trochę przygnębiająca, ale taki też był życiorys Chady, dobrze, że reżyser nie koloryzuje, nie stawia mu pomnika, ale też nie potępia. Bardzo polubiłam głównego bohatera. Po przyjściu do domu od razu odpaliłam wszystko co znalazłam w internetach związane z muzyką Chady... Jeśli zastanawiacie się czy się wybrać - idzcie! Nie pożałujecie.

fleabag

Właśnie niesłusznie oceniamy takie kino po pozorach, dlaczego zaraz dla sebixów? Bo głównym bohaterem jest raper? Bo akcja dzieje się głownie na blokowisku? No ale wiem mniej więcej chyba co chciałaś powiedziec. Dla mnie film to też taki powiew świeżości, jak widać można opowiadać takie historie inaczej.

fleabag

Maiał to samo z muzyką po seansie :D jakoś tam weszła do głowy, czytam sobie też więcej o Chadzie bo słabo go znałam... Film jedne z lepszych jakie ostatnio widziałam szczerze powiedziawszy

fleabag

Oparty na faktach - tak po prostu. choc film do prostych a zwlaszcza prostackich nie nalezy. ciekawa historia ciekawego czlowieka. Kozuchowska w tym gangsta wydaniu wypadla...oryginalnie

fleabag

Ja się wkręciłam w jego muzykę po filmie. Wydaje mi się, że teraz lepiej ją rozumiem.