Zgodzę się że film sam w sobie ok ale nie rozumiem jaki jest sens kręcić film o kimś kto:
1. Kradł auta
2. Brak i sprzedawała narkotyki
3. Pil alkohol
4. Ranił bliskich
5. Siedział w więzieniu prawie pół swojego życia
6. Robił to wszystko świadomie - nie widziałem chęci walki z tym pomimo wielu osób chcących mu pomóc
Dla mnie robienie z takiej osoby idola nastolatków to totalny brak sensu. Widać od razu że film o nim zrobili jego znajomi, którzy chcą pokazać jak w życiu może być ciężko i jak powstaje prawdziwy rap. I tu ok, zgodzę się że wielu z tych tzw raperów w Polsce nie ma pojęcia o prawdziwym rapie. Ale żeby od razu kreować go na bożyszcze nastolatek?
absolutnie się stary z Tobą zgadzam. Film nakręcony dobrze, aktorzy wypadli okey, ale ta cała historia to nie jest coś wielkiego. Nie widzę sensu ani jakiegoś przesłania płynącego z tego filmu.
Film jak dla mnie bardzo słaby ale odpowiadając na Twoje pytanie to jak najbardziej można zrobić film o antybohaterach, patrz np. chłopcy z ferajny, dealer Refna czy nawet psy Pasikowskiego, w tych filmach też główni bohaterowie to żaden wzór do naśladowania a jednak same filmy świetne. Po za tym znam też takie osoby które utożsamiają się z życiorysem chady, to zazwyczaj chłopaki z biedoty i patologicznych rodzin którzy od dziecka uczą się kombinować jak przetrwać, inaczej nie umieją żyć, i to dla nich taki film może być czymś bliskim tak jak muzyka chady a ciężko zrozumieć to komus kto był wychowany w tzw. normalnym domu jak np. ja czy większość osób na tym forum. Niemniej co bym nie było tematem tego filmu to jest on dla mnie bardzo zły pod względem technicznym, mierne dialogi i taki miałki, za mało dobitny jak na film o patologii być może dla tego właśnie że reżyser nie chciał przedstawić bohatera jako przestrogę tylko pokazał go z jak najlepszej strony ale nie wiem bo nie znam zgciowysu chady. No i przede wszystkim lepiej by było jakby był to film przestroga dla chłopaków którzy myślą pójść przestępczą drogą, wtedy coś by za sobą niósł a nie tylko po krótce życiorys rapera.