PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=813898}

Prodigy. Opętany

The Prodigy
2019
5,9 14 tys. ocen
5,9 10 1 14354
4,8 9 krytyków
Prodigy. Opętany
powrót do forum filmu Prodigy. Opętany

Jestem świeżo po seansie. Film moim zdaniem całkiem spoko na piątkowy wieczór. Uważam, że zwiastun trochę skrzywdził ten film, bo (dla mnie) nie jest aż tak wciągający jak całość. Jeśli szukasz czegoś na czym możesz się przestraszyć to tu tego nie znajdziesz. Mnie osobiście film zaciekawił, spodziewałam się historii u duchu czy coś a tu proszę temat reinkarnacji. Mogli pokazać trochę więcej retrospekcji z życia tego mordercy. Główna aktorka się spisała (obawiałam się, że będę widzieć w niej Piper z Orange is the new black).

ocenił(a) film na 7
Fiferire

Zacząłem oglądać zupełnie bez przekonania, po kilkunastu minutach zdarzyło mi się nawet przysypiać i jak do tej pory zakonotowałem jedynie kilka pozornie nie łączących się wątków. Sam nie wiem jak to się stało, lecz jakoś w 30-tej minucie filmu nawet się ożywiłem na tyle, że zacząłem odczuwać zadowolenie z oglądania tego filmu pomieszane z lekkimi dreszczami na plecach, co u starego konia podczas takich horrorków jest raczej rzadkością ;)

Jakoś po tym czasie film nabiera 'rumieńców i chyba dopiero druga jego połowa przynosi prawdziwe objawienie - wtedy się właśnie dowiadujemy co jest przyczyną całego zamieszania i co kilkuletnie dziecko ma wspólnego ze scenami z samego początku. Warto poczekać do tego momentu, jak i dotrwać do końca, bo suspens jest wielki i mnie osobiście najbardziej podobał się z całego filmu.

Dobry, można się trochę 'pobać' :)
Polecam!