Prognoza na życie

The Weather Man
2005
6,6 15 tys. ocen
6,6 10 1 15391
7,0 9 krytyków
Prognoza na życie
powrót do forum filmu Prognoza na życie

Uwielbiam ten typ komedi- dramatu. Jeśli znacie jakieś podobne filmy wpiszcie tytuł pliis

ocenił(a) film na 6
kyanka

Polecam "Broken Flowers", znacznie lepszy od "Prognozy.."

Sama fabuła w "Prognozie..." nawet ciekawa, tylko filmowi brakuje jakby jakiejś głębi, może przez Cage'a który zagrał raczej słabo, zresztą jak dla mnie on był zawsze raczej średni, no moze poza "Panem życia i śmierci"
6/10

bart987

Halo halo filmowi napewno nie brak głębi. Tymczasem uważam, że to Broken Flowers było nieciekawe. Dłużace się flaki wyjęte z życia apatycznego młodego staruszka, który poszukuje coś co zgubił dawno temu. Temat może i ciekawy, ale przedstawiony w bezpłciowej formie.

PS. I jeszcze jedno- zupełnie inny klimat Broken Flowers. Chodziło mi o coś w stylu Numb. Poszukujefilmu z iskrąa nie trzdniowegozdechłego przejechanego kota.

ocenił(a) film na 10
kyanka

No to polecam w podobnych klimatach oba filmy także z Cage'em opowiadające z humorem o kryzysie wieku średniego: "Naciągacze" (Matchstick Men) i "Adaptację" (Adaptation)

ocenił(a) film na 8
kyanka

ja bym polecała tez z cagem w roli głównej "pan życia i smierci". zupenie odmienna fabula ale podobny klimat

ocenił(a) film na 7
przglp

Ja bym ci polecił Family Man również z Cage'm , chociaż nie lubię tego typu filmów ten mi się bardzo podobał .

ocenił(a) film na 10
Kamczak

Tak jak wyżej koledzy piszą polecam z Cage:
- Family Man
- Pan zycia i śmierci
- Naciagacze (też dobry)
i bez Cage
- Klik i robisz co chcesz (GENIALNE ZAKOŃCZENIE)
- Efekt motyla
- Dług
- CHoć goni nas czas
- Psim tropem do domu
- Wielkie nadzieje