no czemu nie,chociaz znajac polskie filmy to i tak by z tego nic ciekawego nie wyszlo.
Haha dokładnie o tym samym pomyślałem. Prędzej mógł napisać "popularny w moim gimnazjum".
ten film to jakieś totalne nieporozumienie...bardzo lubię filmy typu american pie, wieczny student itp ale przy tym filmie pierwszy raz tylko czekałam aż się skończy...
Ale makijaż i tak lepszy mieli Kiss, a efektowniej ubierał sie Bowie. Nic już nowego nie wymyślicie;P
troche klasyki sobie obejrzyj:
- Lody na patyku wszystkie czesci
- Wieczór kawalerski ale z Tomem Hanksem
- Mrówki w gaciach
- Animal House (film ktory zapoczatkowal mode o imprezujacych dzieciakach)
Ale te filmy to stare ramoty, nie nadające się dla dzisiejszej młodzieży.
Może kiedyś były dobre, ale czas jest nieubłagany.
I don't want to live on this planet anymore.... jeśli ktoś takie "filmy" nazywa kultowymi :)
Każde pokolenie jest inne. Ale czym nowsze, tym zaczynam wątpić w ludzkość... jednak sami doprowadzimy się do zagłady, między innymi takimi filmami jak: "Projekt X". A jeśli uważasz, że jest kultowy dla twego pokolenia, biada kolejnemu pokoleniu...
Więcej dystansu przydałoby się.
Skądinąd, z obserwacji i wiedzy także wnioskuję, że to zmierza ku zagładzie. Odmóżdżenie i totalna destrukcja...
A odmóżdżonym szczylu, możesz nazywać tylko samego siebie, między innymi dlatego, że tyś tego daru (mózgu) nie otrzymał stojąc w kolejce nawet ;*
Dla mnie też kultowy a mam już 40 lat ; P
Mogę Ci polecić również:
http://www.filmweb.pl/film/Wios%C5%82a+w+d%C5%82o%C5%84-2004-107317
http://www.filmweb.pl/film/Spotkajmy+si%C4%99+w+wi%C4%99zieniu-2006-303289
http://www.filmweb.pl/film/Szalony+weekend-2005-115230
pozdro
Nie uogólniaj. Twoje pokolenie? Po nicku wnioskuję, że jesteś z rocznika '97. Jestem w takim razie tylko odrobinę od Ciebie starsza i ten film uważam za porażkę kina. Wypowiadaj się zawsze wyłącznie we własnym imieniu, bo mnie takie zaszufladkowanie obraża. Nie dziw w takim razie, że później wszyscy uważają obecnych 16, 17-latków za bandę oszołomów, skoro ten film nazywasz kultowym. I nie mam na celu Cię obrażać, każdy ma swój gust, jednak na przyszłość: uważaj na dobór słów.
heh co w nim kultowego to nie wiem;) Impreza? Zamiast oglądać zacznijcie uczęszczać;) Swoją drogą nuty z filmu są kozackie;)
Oj, zapędziłam się. W pełni popieram, że kultowy nie jest. Muzyka mi nie odpowiada, no ale w końcu taki "klimat" filmu.
Ja i moi znajomi uważamy ten film za kultowy :D A że ty jesteś już za stara to nie nasza wina :D
trzymajcie się gimbusy i licealiści swojego. starzy 'wyjadacze' paręnaście lat starsi stają się hipokrytami jak ich rodzicie niegdyś, z tym problemem borykają się młodzi co najmniej od 3 tysięcy lat :)
mnie się film podobał, fajne odmóżdżenie na poprawę humoru. kto próbuje to porównać do superambitnych produkcji klasy A jest po prostu głupi. a do tematu zajrzałem, bo też właśnie sobie szukam coś a'la american pie i skins.
Czyli 'odmóżdżone' pokolenie ? Wzorujcie się na tego typu amerykańskich filmach to daleko w życiu zajdziecie ;P Pozdrawiam.
Wdaliście się w dyskusję z kimś, kto 'kac wawie' dał 8 gwiazdek, just sayin'.
A tak z innej beczki - to tylko pokazuje, jak bardzo 'wasze' pokolenie jest różne od mojego, chociaż to kwestia tylko kilku lat. Już nawet nie chodzi o samą ocenę filmu czy uznanie go za 'kultowy' a sposób wypowiedzi, dyskusji... intelektualnie jest to brodzik. Nie dlatego, że uważacie film za kultowy - a dlatego, że w dobie dzisiejszego odmóżdżenia nie umiecie nawet formułować logicznych wypowiedzi z argumentami.
Ja rozumiem, że każdy lubi czasem obejrzeć coś innego, luźnego, niekoniecznie z ligi Bergmana. I dla mnie to oczywiste. Nie można takich filmów porównywać z ambitnym kinem, bo to głupota. Projekt X podobał mi się właśnie dlatego, że nie muszę przy nim zbyt wiele myśleć, jest o beztroskich czasach i braku problemów. Ale nazywaniem go kultowym to lekkie nadużycie. I przykro mi, że podoba mi się film, którego 'fani' są w większości wręcz dumni ze swojej głupoty.
ok, mam pewność, że jesteś trollem. nie ma tak tępych ludzi tak po prostu, to nie jest możliwe.
Odpowiedziałeś/aś 'heh', faktycznie jest to szczyt elokwencji. Ale spoko, może za kilka lat ogarniesz. Oby.
Hahahah dokładnie! XD A te stare pierdy nieh oglodajom te swoje stare i dziadowskie filmy hahah, co za rzal xq U mnie w gimazjóm ja ze swoimi ziomkami uwielbiamy ten film! I codziennie browarek przed lekcjami bo trza sie rozluznić. xD