PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=566646}

Projekt X

Project X
2012
6,5 184 tys. ocen
6,5 10 1 183975
4,8 39 krytyków
Projekt X
powrót do forum filmu Projekt X

Kultowy

ocenił(a) film na 10

Kultowy film dla mojego pokolenia. Znacie jakieś podobne?

damianho15

A co powiesz na polską wersję takiego filmu żeby powstała :D?

ocenił(a) film na 10
miluniania

no czemu nie,chociaz znajac polskie filmy to i tak by z tego nic ciekawego nie wyszlo.

tiglatpilesiar

świetnie to ująłeś!: ta sama impreza zwana młodością!

użytkownik usunięty
BelzeBoobies

Haha dokładnie o tym samym pomyślałem. Prędzej mógł napisać "popularny w moim gimnazjum".

ocenił(a) film na 5
Swagger97

Jeśli ten film jest dla Ciebie kultowy to Ci współczuje.

bzykus100

ten film to jakieś totalne nieporozumienie...bardzo lubię filmy typu american pie, wieczny student itp ale przy tym filmie pierwszy raz tylko czekałam aż się skończy...

Swagger97

Czyli pokolenia dzieci neo i gimbusów

ocenił(a) film na 10
KalekaMentalny

Spoko:D Każdy ma swoje zdanie...:D

ocenił(a) film na 10
KalekaMentalny

Neo Gimbusy Was prześcigają i tyle ;)

ocenił(a) film na 2
tiglatpilesiar

W braku dobrego gustu z pewnością;)

ocenił(a) film na 10
BelzeBoobies

Przynajmniej mamy fajniejsze fryzury ;)))

ocenił(a) film na 2
tiglatpilesiar

Phy, takie same nosili Beatlesi, tyle że oni wtedy byli oryginalni;)

ocenił(a) film na 10
BelzeBoobies

ha ha ;) Lepiej Beatlesi niż Motley Crue ;))

ocenił(a) film na 2
tiglatpilesiar

Ale makijaż i tak lepszy mieli Kiss, a efektowniej ubierał sie Bowie. Nic już nowego nie wymyślicie;P

ocenił(a) film na 10
BelzeBoobies

hahahahahaha ;) dobra podaje się ;)) U Win ;)

ocenił(a) film na 5
tiglatpilesiar

Tylko czekać, aż się wyrąbią na zakręcie...

ocenił(a) film na 8
Swagger97

troche klasyki sobie obejrzyj:
- Lody na patyku wszystkie czesci
- Wieczór kawalerski ale z Tomem Hanksem
- Mrówki w gaciach
- Animal House (film ktory zapoczatkowal mode o imprezujacych dzieciakach)

ocenił(a) film na 6
kebi17

Ale te filmy to stare ramoty, nie nadające się dla dzisiejszej młodzieży.
Może kiedyś były dobre, ale czas jest nieubłagany.

ocenił(a) film na 4
Swagger97

I don't want to live on this planet anymore.... jeśli ktoś takie "filmy" nazywa kultowymi :)

ocenił(a) film na 1
xkolek

dokładnie...

Swagger97

Każde pokolenie jest inne. Ale czym nowsze, tym zaczynam wątpić w ludzkość... jednak sami doprowadzimy się do zagłady, między innymi takimi filmami jak: "Projekt X". A jeśli uważasz, że jest kultowy dla twego pokolenia, biada kolejnemu pokoleniu...

ocenił(a) film na 8
RazzleMan88

Więcej dystansu przydałoby się.
Skądinąd, z obserwacji i wiedzy także wnioskuję, że to zmierza ku zagładzie. Odmóżdżenie i totalna destrukcja...

elaborator

Gdyby cię pies zobaczył,to by się o własną budę zabił!

elaborator

A odmóżdżonym szczylu, możesz nazywać tylko samego siebie, między innymi dlatego, że tyś tego daru (mózgu) nie otrzymał stojąc w kolejce nawet ;*

ocenił(a) film na 8
Swagger97

Dla mnie też kultowy a mam już 40 lat ; P
Mogę Ci polecić również:
http://www.filmweb.pl/film/Wios%C5%82a+w+d%C5%82o%C5%84-2004-107317
http://www.filmweb.pl/film/Spotkajmy+si%C4%99+w+wi%C4%99zieniu-2006-303289
http://www.filmweb.pl/film/Szalony+weekend-2005-115230
pozdro

ocenił(a) film na 1
Swagger97

Nie uogólniaj. Twoje pokolenie? Po nicku wnioskuję, że jesteś z rocznika '97. Jestem w takim razie tylko odrobinę od Ciebie starsza i ten film uważam za porażkę kina. Wypowiadaj się zawsze wyłącznie we własnym imieniu, bo mnie takie zaszufladkowanie obraża. Nie dziw w takim razie, że później wszyscy uważają obecnych 16, 17-latków za bandę oszołomów, skoro ten film nazywasz kultowym. I nie mam na celu Cię obrażać, każdy ma swój gust, jednak na przyszłość: uważaj na dobór słów.

ocenił(a) film na 8
Buba_KAD

heh co w nim kultowego to nie wiem;) Impreza? Zamiast oglądać zacznijcie uczęszczać;) Swoją drogą nuty z filmu są kozackie;)

ocenił(a) film na 1
Uras

W pełni popieram;)

ocenił(a) film na 1
Uras

Oj, zapędziłam się. W pełni popieram, że kultowy nie jest. Muzyka mi nie odpowiada, no ale w końcu taki "klimat" filmu.

ocenił(a) film na 10
Buba_KAD

Ja i moi znajomi uważamy ten film za kultowy :D A że ty jesteś już za stara to nie nasza wina :D

ocenił(a) film na 1
Swagger97

Mam niecałe 17 lat.

ocenił(a) film na 7
Swagger97

trzymajcie się gimbusy i licealiści swojego. starzy 'wyjadacze' paręnaście lat starsi stają się hipokrytami jak ich rodzicie niegdyś, z tym problemem borykają się młodzi co najmniej od 3 tysięcy lat :)
mnie się film podobał, fajne odmóżdżenie na poprawę humoru. kto próbuje to porównać do superambitnych produkcji klasy A jest po prostu głupi. a do tematu zajrzałem, bo też właśnie sobie szukam coś a'la american pie i skins.

Buba_KAD

Ja mam 17 lat i mi się film podobał

Swagger97

Ja wiem... Może "Fun Size"?
Tam też gra Thomas Mann

Swagger97

Czyli 'odmóżdżone' pokolenie ? Wzorujcie się na tego typu amerykańskich filmach to daleko w życiu zajdziecie ;P Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
AnnaDoc

My również :D

Swagger97

Jeśli za 20 lat będzie ktoś o nim pamiętał to wtedy będzie "kultowy".

ocenił(a) film na 7
Swagger97

Wdaliście się w dyskusję z kimś, kto 'kac wawie' dał 8 gwiazdek, just sayin'.

A tak z innej beczki - to tylko pokazuje, jak bardzo 'wasze' pokolenie jest różne od mojego, chociaż to kwestia tylko kilku lat. Już nawet nie chodzi o samą ocenę filmu czy uznanie go za 'kultowy' a sposób wypowiedzi, dyskusji... intelektualnie jest to brodzik. Nie dlatego, że uważacie film za kultowy - a dlatego, że w dobie dzisiejszego odmóżdżenia nie umiecie nawet formułować logicznych wypowiedzi z argumentami.

Ja rozumiem, że każdy lubi czasem obejrzeć coś innego, luźnego, niekoniecznie z ligi Bergmana. I dla mnie to oczywiste. Nie można takich filmów porównywać z ambitnym kinem, bo to głupota. Projekt X podobał mi się właśnie dlatego, że nie muszę przy nim zbyt wiele myśleć, jest o beztroskich czasach i braku problemów. Ale nazywaniem go kultowym to lekkie nadużycie. I przykro mi, że podoba mi się film, którego 'fani' są w większości wręcz dumni ze swojej głupoty.

ocenił(a) film na 10
ohpaulette

Heh :D

ocenił(a) film na 7
Swagger97

ok, mam pewność, że jesteś trollem. nie ma tak tępych ludzi tak po prostu, to nie jest możliwe.

ocenił(a) film na 10
ohpaulette

No pewnie ;)

ocenił(a) film na 7
Swagger97

Odpowiedziałeś/aś 'heh', faktycznie jest to szczyt elokwencji. Ale spoko, może za kilka lat ogarniesz. Oby.

ocenił(a) film na 10
ohpaulette

Także tego :D

ocenił(a) film na 10
ohpaulette

Shut up Sheldon ;))))

ocenił(a) film na 1
Swagger97

a znasz znaczenie słowa "kultowy"? "Project X" raczej mu średnio odpowiada.

Swagger97

Hahahah dokładnie! XD A te stare pierdy nieh oglodajom te swoje stare i dziadowskie filmy hahah, co za rzal xq U mnie w gimazjóm ja ze swoimi ziomkami uwielbiamy ten film! I codziennie browarek przed lekcjami bo trza sie rozluznić. xD

ocenił(a) film na 2
conti01

Dziecko, ta biała ciecz którą pijecie przed lekcjami to nie browar tylko mleko.

rock79

Ciho tam stary pierdzie co ty wiesz o rzyciu lol xq

ocenił(a) film na 2
conti01

O "rzyciu" nic, przyznaję.

rock79

No ty się nie kłuć ze straszymi od siebie dzieciaku xD