Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Świetny film

ocenił(a) film na 9

Rawelacyjny film Sci-Fi. Zasłużenie nosi miano prequelu Obcego. Haters gonna hate.

Marekgdapl

Mogę napisać, że zamiast mózgu masz gówno, ale to doskonale wiesz, więc nie napiszę już nic.

ocenił(a) film na 7
Oczajdusza

Jesteś prostakiem bo obrażasz innych za ich poglądy:
"Patrząc na twoje teksty pewnie jesteś jeszcze małolatem a jeśli nie to zwykłym prostakiem zachwycającym się byle czym ."
Rozumiesz, prostaku?
"....znów masz rację ,przecież jeszcze premiery DVD nie było :)"
Czyli w Twoim mniemaniu prostaku wypuszczenie pirackich ripów jest równoznaczne z premierą DVD?
Podpowiem Ci piracący prostaku, oficjalne DVD jeszcze nie wyszło, więc niema możliwości aby czaku20 obejrzał legalną kopię.

"Ciekawy jestem bardzo czy ty jaśnie panie masz wszystko oryginalne począwszy od Windowsa na komputerze przez muzykę no i czy nigdy w życiu nie pobrałeś nic z internetu ....ale spoko dla ciebie każdy jest prostakiem ,każdy jest biedny i na nic go nie stać więc musi wszystko piracić i każdy ogląda wersje CAM na 17 calowym monitorze BRAWO :) ."
Mam legalnego Windowsa, muzykę pobieram z legalnych źródeł, a prostakiem jesteś dla mnie tylko Ty.

pankracy7

Tak i wszyscy uwierzą ci na słowo ,że jesteś taki idealny bez skazy i praworządny ,proszę cię daruj sobie ....bez komentarza ....widać bardzo ,że ciebie to boli ,że ktoś ma inne zdanie od ciebie ,to ty pierwszy obrażasz ludzi z góry oceniasz i wkładasz do jednego worka jak już ci to Oczajdusza wcześniej napisał , zastanów się i daj na luz pozdro .

ocenił(a) film na 7
WARIACIK

Nieważne jest czy Ty mi wierzysz czy nie, ważne jest co możesz mi udowodnić. Skąd możesz mieć pewność, że ściągam nielegalne dane z internetu? Bo każdy tak robi?
Żebyś mnie dobrze zrozumiał - nie zabraniam nikomu oglądać pirackich kopii, ale jeżeli ktoś się tym afiszuje, co jest poniekąd niezgodne z regulaminem, to nie jest zbyt bystrą osobą.
P.S.
Oczajdusza też obraził jednego użytkownika, jednak to Ci już nie przeszkadza, dlaczego? Bo ma podobne poglądy do Ciebie? Dostrzegasz chociaż własną hipokryzję?

ocenił(a) film na 5
pankracy7

Haha jaki bulwers marny :) mam z ciebie niezłą BEKĘ pierw piszesz ,że wszyscy co narzekają na film to apewno oglądali go w wersji CAM i na komputerze z małym ekranem tu ci dam twój cytat :
"Ale zaraz, zaraz, przecież Ty w kinie go nie oglądałeś, tylko w domu na ekranie swojego monitora, w jakości CAM."

Uświadomiłem cię jak bardzo możesz się mylić bo są ludzie którzy mają w domu zajebisty sprzęt i nie muszą chodzić na każdy film do kina bo czasem fajniej obejrzeć w domu to teraz się bronisz i zmieniasz temat i najeżdżasz na piractwo tak haha bo ci nie wyszło lamusie . Pogódź się z tym ,że 90% albo więcej piraci i jakoś mi wcale to nie przeszkadza ,gdyby ceny były inne to zapewne większość by nie piraciła , co nie zmienia faktu że to nie ma nic do rzeczy i do tego co wcześniej napisałeś . Nie każdy jest biedny i ogląda byle co na marnym sprzęcie niestety chciałeś zabłysnąć a tylko się ośmieszyłeś . Więc dalej chodź sobie do kina na każdy film , bądź taki praworządny i wszystkich oceniaj z góry i wkładaj do jednego worka ,ja mam swoje zdanie i na ciebie wyjeb...ane .

ocenił(a) film na 7
Oczajdusza

Ale nie zaprzeczasz że jesteś prostakiem? Zgadzasz się ze mną w tej kwestii?

"Haha jaki bulwers marny :) mam z ciebie niezłą BEKĘ pierw piszesz ,że wszyscy co narzekają na film to apewno oglądali go w wersji CAM i na komputerze z małym ekranem tu ci dam twój cytat :"
Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną prostaków, nie napisałem że:" wszyscy co narzekają na film to apewno oglądali go w wersji CAM i na komputerze z małym ekranem", tylko że akurat ten użytkownik nie oglądał go w kinie, i tutaj statystycznie rzecz biorąc - najbardziej prawdopodobne jest, że widział go na ekranie swojego monitora w jakości CAM. Pewnie prostak Twojego pokroju zastanowi się dlaczego? Odpowiedź jest prosta (w sam raz dla prostaka), bo takich osób jest najwięcej. Większość osób, która nie oglądała Prometeusza w kinie, widziała go w marnej jakości na ekranie swojego monitora.

"Uświadomiłem cię jak bardzo możesz się mylić bo są ludzie którzy mają w domu zajebisty sprzęt i nie muszą chodzić na każdy film do kina bo czasem fajniej obejrzeć w domu to teraz się bronisz i zmieniasz temat i najeżdżasz na piractwo tak haha bo ci nie wyszło lamusie ."
Tylko nie wziąłeś pod uwagę jednej rzeczy - premiery DVD jeszcze nie było. A jak ktoś wykorzystuje swój "zajebi... sprzęt" do oglądania ripów i uważa, że jest to fajniejsze niż oglądanie w kinie, to jest przygłupem.

"Nie każdy jest biedny i ogląda byle co na marnym sprzęcie niestety chciałeś zabłysnąć a tylko się ośmieszyłeś ."
Masz rację, oprócz tych biednych są jeszcze ci głupi, do których Ty należysz.

pankracy7

Potwierdziłeś to co mówię ci od początku wsadzasz ludzi do jednego worka ! Co mnie to obchodzi ,że statystycznie na 100 osób 90 ogląda kamerówki na marnym sprzęcie ,wystarczy ,że te 10 ogląda na dobrym . Pomijam już twoje usilne wyzywanie mnie od prostaków bo to mnie nie rusza panie ORY ginal ,taki typ jak ty nie jest w stanie mnie obrazić :) Pomyśl sobie jeszcze o tym ,że nawet jeśli ktoś ogląda coś wcześniej w domu z nielegalnej kopii jak ty to nazywasz to nie znaczy że później nie pójdzie i nie kupi na Blu-ray do kolekcji ,ale widać dla ciebie takie rozumowanie jest za trudne musisz upierać się przy swoim . Więc tkwij sobie dalej w przekonaniu ze tylko ty wiesz najlepiej i masz racje i jesteś taki super idealny :) powodzenia :P .

ocenił(a) film na 7
WARIACIK

"Potwierdziłeś to co mówię ci od początku wsadzasz ludzi do jednego worka ! Co mnie to obchodzi ,że statystycznie na 100 osób 90 ogląda kamerówki na marnym sprzęcie ,wystarczy ,że te 10 ogląda na dobrym . "
Do dobrego sprzętu potrzebna jest dobra wersja, czyli BR lub DVD. W innym przypadku sprzęt nic Ci nie da. To tak jakbyś chciał słuchać "empetrójek" na audiofilskim sprzęcie.
"Pomijam już twoje usilne wyzywanie mnie od prostaków bo to mnie nie rusza panie ORY ginal "
Prostakiem nazwałem użytkownika Oczajdusza, albo coś Ci się pomyliło, albo masz 2 konta.

"Pomyśl sobie jeszcze o tym ,że nawet jeśli ktoś ogląda coś wcześniej w domu z nielegalnej kopii jak ty to nazywasz to nie znaczy że później nie pójdzie i nie kupi na Blu-ray do kolekcji ,ale widać dla ciebie takie rozumowanie jest za trudne musisz upierać się przy swoim ."
Jak ktoś ma kasę na DVD lub BR, to i na kino znajdzie.

pankracy7

To wszystko jest logiczne ,dlatego mówię ,że przypuszczam ,że nie chodzi tu DVDripa , masz rację co nie zmienia faktu ,że czasem jeśli sobie ktoś obejrzy taka wersję w domu to już nie uważam aby był takim strasznym masochistą , chodzę do kina ,ale też czasem coś się pobierze z neta mi to stary nie przeszkadza naprawdę ,filmy też kupuję te dobre , dużo ludzi piraci i nie ma się tu o co kłócić . Ja już odpuszczam bo widzę ,że tutaj dalej wrze . Dajcie na luz to tylko film i każdy ogląda na czym chce i co chce nie ma się o co kłócić pozdro .

Oczajdusza

Oglądać DVDRipa na 50 calowym telewizorze - to trzeba być większym idiotą niż gdyby oglądać to na 17 calowym monitorku.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Zazdrość przemawia przez ciebie to widać :) ,usilnie usiłujesz kogoś obrazić kto ma inne zdanie ,więc pozostaje ci tylko takie pisanie :) .

Oczajdusza

Jaka zazdrość, eee? To trzeba być masochistą by oglądać na takim telewizorze film w gorszej jakości niż 1080p. W dodatku nie trafiłeś, telewizor 50 cali nie robi na mnie żadnego wrażenia ;)

0wner2

Tu nie chodzi o oglądanie DVDRipa na 50 calach człowieku .....

WARIACIK

Będę to robił tak długo, aż nie przestaniecie bezczelnie kłamać i oczerniać sztukę tak wielką i wybitną, że wy maluczcy nie powinniście mieć w ogóle prawa by się z nią stykać.

0wner2

Jesteś bezczelnym chamem ,nie szanujesz czyjegoś zdania i innej opinii niż twoja ,a teraz po tym co napisałeś doskonale to widać . "Wy maluczcy" a kim ty kur-wa jesteś pajacu ? Masz się za kogoś lepszego ,weź wydupcaj kim ty kur-wa jesteś żebyś mnie obrażał i mówił mi co mogę oglądać a co nie ,pieprzony cwaniak na odległość .

WARIACIK

A kim ty ku*wa jesteś, by mieć czelność obrażać w ten sposób jak to wyżej zrobiłeś tak wybitne dzieło uznanego artysty jakim jest Scott, który osiągnął w życiu 100 razy więcej niż ty i który dał światu 100 razy więcej niż ty? Pieprzony hipokryta, pajac, internetowy gangsterek, bezguście i plebs.

0wner2

Jesteś megabucem!!! tyle w temacie ,napisałem swoje zdanie na temat filmu i mam do tego prawo , tak samo jak ty masz prawo do swojej opinii ,ale różnica jest taka ,że ja szanuje zdanie innych nie wyśmiewam i nie obrażam ludzi w taki sposób w jaki ty to robisz ,to jest tylko film i gusta są różne i należy to uszanować . Dalej tego nie rozumiesz ? Ty pierwszy zacząłeś i przyjebałeś się do mnie , więc ci napisałem ,chamem potrafi być każdy to nie jest problem ,ale widać ty tym żyjesz wyzywasz mnie jesteś odważny na odległość i tyle w temacie a twoje ostatnie słowa idealnie pasują do twojej osoby .

WARIACIK

"A jeśli nie kumacie dlaczego to już wasz problem ,widać nie wiele wam trzeba aby oceniać film jako arcydzieło albo rewelacja"

Tym zdaniem sugerujesz iż osoby zachwycone Prometeuszem to mało inteligentni, ludzie bez gustu czy bez wygórowanych oczekiwań, ludzie nie mądrzy. Obrażasz tym zdaniem każdego komu film się podobał i dziwisz się, że ktoś cię za to atakuje. Możesz mieć swoje zdanie, które i tak gówno każdego obchodzi, ale nie miałeś prawa napisać tego co tu zacytowałem. Pokazujesz tu szczyt hipokryzji i robisz z siebie pokrzywdzonego mimo iż ewidentnie sam sprowokowałeś do kłótni.

0wner2

Skąd możesz wiedzieć co miałem na myśli ? Sam sobie przypisujesz to co chcesz i tyle aby pasowało pod to abyś mógł komuś pojechać . Flm jest dla słaby i brakuje mu dużo do arcydzieła , ale nie uważam ,że ludzie którym film się strasznie podobał są głupi i mało inteligentni ROZUMIESZ po prostu ja liczyłem trochę na coś innego i mi coś brakuje a tym filmie ,ktoś może uważać że film jest wspaniały i ma do tego prawo ,naprawdę MAM TO JUŻ W DUPIE ,myślcie sobie co chcecie mi się już nie chce z wami pisać ,nie mam siły na kłócenie się i użeranie bo uważam ,że tutaj nie o to chodzi ,spadam z tego forum bo szkoda mi na to czasu .

WARIACIK

Zacytowane przeze mnie zdanie twojego autorstwa wyraźnie sugeruje co miałeś na myśli w chwili pisania, a miałeś na myśli obrażenie fanów Prometeusza. Takie są fakty i tego nie zmienisz. Nie dziw się więc, że ludzie cię obrażają.

0wner2

Napisz ostatniego posta może zrozumiesz o co chodzi : fakt napisałem "widać nie wiele wam trzeba aby oceniać film jako arcydzieło albo rewelacja"
Mi w tym filmie czegoś brakuje i dla mnie jest słaby ,chodź ogląda ale go fajnie ,ale tylko tyle...myślę ,że jesteś przewrażliwiony za bardzo i jakąkolwiek, nawet drobną krytykę odbierasz od razu jako atak na film i jego fanów . Dla ciebie film jest idealny i umówmy się "mówisz" że mu nic nie brakuje, mi brakuje klimatu ze starego obcego grozy i tego "czegoś" co było w Obcym ,ale czy napisałem ci że jesteś głupi ,czy mało inteligentny z tego powodu ? NIE ,nie napisałem tak i nie napiszę bo są różni ludzie i różne opinie . Podejdź do tego na luzie to tylko film i nie oceniłem go na jeden ! Dlatego nie rozumiem twojego naskoku na mnie ani na ludzi którzy mają inne zdanie niż twoje . Obydwoje mamy prawo do wyrażania swoich opinii o filmie ale róbmy to w normalny sposób nie obrażając się nawzajem . Na koniec napiszę tak : gdybym nigdy wcześniej nie widział Obcego to może oceniłbym Prometeusza na 7 czyli na dobry film ,niestety mi czegoś brakuje dlatego dostał tylko 5 .

WARIACIK

Spoko. Ale następnym razem nie wal takich chamskich tekstów bo ja poczułem się urażony.

ocenił(a) film na 8
WARIACIK

jesteś małym prostaczkiem-prosiaczkiem :> który nie posiada gustu, który jest zbyt ograniczony by Prometheus go zainteresował. Treści tego typu spłyną po tobie jak woda po kaczce - bo ich nie zrozumiesz :>

ununsafe

A ty kim jesteś? stać cię tylko na tyle aby komuś pojechać bo ma inne zdanie niż twoje? To jest tylko film i może być milion różnych opinii ,ale to nie jest powód aby się wyzywać i jechać po sobie ,uważam ,że ktoś inteligentny tak się nie zachowuje,forum jest do dyskusji o filmie a nie od tego aby po sobie jechać i na tym zakończę. Szkoda mi czasu na użeranie się z wami....

ocenił(a) film na 8
WARIACIK

nikogo nie obchodzi co tam sobie wydumałeś więc: PA-PA hipokryto od żałosnej kreski w ku-rwa.

ocenił(a) film na 5
ununsafe

Lamus :P wariat dobrze gada polać mu ! a ty ssij :)

ocenił(a) film na 8
Oczajdusza

za krótki w uszach jesteś, biedaku, żebyś był w stanie choćby lekko mnie poirytować. Comprende? :)

ocenił(a) film na 5
ununsafe

Zachwycaj się dalej swoim marnym Promkiem , co będę z tobą gadał więcej jak nie tylko ja mam taką opinie,ze film jest słaby . Ale widać was to bardzo boli ,więc skończ już koleś mnie to już nudzi .

ocenił(a) film na 7
WARIACIK

No cóż, wolę cwaniactwo i chamstwo, niż chamstwo i hipokryzję.

pankracy7

Otóż to.

ocenił(a) film na 5
pankracy7

Haha :D co za typ niewyrabiam :P. Panie ORY ginal , skąd ty się urwałeś ,masz super nicka pankracy pasuje do ciebie jak ulał :)

ocenił(a) film na 7
Oczajdusza

Jak zmienisz nicka na "prostak", to też będzie do Ciebie pasować.

ocenił(a) film na 7
Oczajdusza

Owner2 napisał:
"Haha "ten film jest po prostu słaby" - żenada :D Najlepszy film gatunku s-f od 30 lat, idealny pod praktycznie każdym względem, no ale spoko, jest słaby ;D"
Oczajdusza napisał:
"Patrząc na twoje teksty pewnie jesteś jeszcze małolatem a jeśli nie to zwykłym prostakiem zachwycającym się byle czym . "
Nie dość, że prostak, to jeszcze hipokryta do tego.

ocenił(a) film na 6
Oczajdusza

Dobry film obroni się oglądając go nawet na telefonie...

ocenił(a) film na 5
SilverX

Masz rację ,ale niektórzy tutaj myślą ,że wszyscy piraci oglądają tylko wersje CAM a jak wiadomo to w telefonie można mieć film w super jakości , i jeśli będzie słaby to nic tego nie zmieni.

ocenił(a) film na 8
Oczajdusza

..a pomyślałeś, że się ośmieszasz z tym dvdripem ? :>
biorąc pod uwagę kiedy się tu pojawiłeś i jak kolegi bronisz - to z ciebie zapewne taki sam złodziej dvdripowy.

ocenił(a) film na 5
ununsafe

Lamusie ssący ,bronie go bo dobrze gada a ciebie bardzo boli to ,że ktoś sobie może pobrać film z neta i obejrzeć w domu w świętym spokoju film na dobrym sprzęcie dajmy na to z laską i potem się jeszcze poruchać fajnie a ty nie możesz i musisz chodzić do kina haha i jeszcze za to płacić a obok ciebie siedzi dzieciak ,żre chipsy i pluje i na ciebie ....haha więc ssij dalej pałeczkę i baw mnie jeszcze ,bo dawno już nie miałem takiej beki z takich lamusów jak wy tutaj axa axa axa :D

ocenił(a) film na 8
Oczajdusza

nie mogę? naprawdę? znaczy podejrzewasz, że nie mam dostępu do sieci? niezła z ciebie pierdoła.

Jesteś po prostu biednym złodziejem.
Ja mogę iść do kina i ściągnąć z sieci i kupić płytkę. Ty? co ty możesz? w uchu sobie pogrzebać a i to ostrożnie, żebyś sobie palca nie zwichnął. 'Biednyś boś głupi, głupiś boś biedny.'

ununsafe

Oj biedny mały zadufany w sobie egoista.
http://i162.photobucket.com/albums/t253/LarsVader/ampule.png
'Biednyś boś głupi, głupiś boś biedny.'.. i na dodatek prostaczek..

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

za mało wyszczekany jesteś by się odzywać, cytujesz czyjeś wypowiedzi, wklejasz czyjeś obrazki - jak sam coś wymyślisz, to się zgłoś.

ununsafe

Brawo i analfabeta.

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

ciągle nic ciekawego. Próbuj dalej - może w końcu się uda!

ununsafe

Do szkoły gimbusku.

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

Ciągle to samo. Nudzisz :(

Plusem tego wszystkiego jest fakt, że przynajmniej słownictwo sobie trochę rozwiniesz obcując z ludźmi na forum.

ocenił(a) film na 8
kadim_filmweb

od 7 kolegi nie ma? no dobrze, gdy wrócisz z tego polecanego przez siebie gimnazjum to daj znać! albo nie - /care.
:>

ununsafe

hahahaha

czaku20

Ten film zasługuje na tytuł filmu roku.

furfur

Ten film gniecie Obcego. Jedynkę w porównaniu z Prometeuszem ratuje tylko klimat, dzięki czemu nie zostaje tak zmiażdżona jak 3 następne części.

0wner2

Nie przyrównuj "decydującego starcia" do tych dwóch gówien ok ? :)

ubersoldat

Haha, że niby decydujące starcie jest lepsze niż jedynka?