PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

30 maja świat - 20 lipca Polska.... to jakaś kpina

melechesh

Potem dystrybutorzy jęczą że ludzie filmy ściągają...

year1984

Zawsze możesz iść na nowiutki film z karolakiem zamiast Prometusza buahahaha. Jak zwykle pozostaje czekać na Prometheus.2012.720p.BluRay.x264 ;p
pozdrawiam.

ocenił(a) film na 6
melechesh

ja wiem że nie wszyscy to rozumieją, ale właśnie troska o kasę nakazała dystrybutorom przesunąć premierę, mistrzostwa europy w piłce nożnej ;) swoją drogą wcześniejsza premiera europejska może okazać się finansowym ciosem dla Prometeusza z tego samego powodu

korowiow80

Ale przykład dałeś że hej ....... jakoś euro 2012 rozpoczyna się 8 czerwca ( czyli cały tydzień po premierze filmu ) , a mecz finałowy jest 1 lipca ,czyli prawie trzy tygodnie przed polską premierą.

ocenił(a) film na 6
mac_latawiec

no chyba sobie nie wyobrażasz jaki będzie bajzel po tym euro, my się będziemy z tego zbierać do bożego narodzenia :D a jeszcze jak zostaniemy mistrzami to hoho :P
twoim zdaniem co w takim razie jest przyczyną, bo napewno nie zapłon naszych dystrybutorów, akurat hajs to oni potrafią zwęszyć

ocenił(a) film na 7
melechesh

To nie kpina tylko norma. Po tym czasie nawet jak ktoś nie pójdzie to będzie już wiedział co ten film reprezentuje czytając opinie ludzi mieszkających w normalnych krajach. Jeżeli "Prometeusz" okaże się kupą, czego bym nie chciał to wiele osób wyprawę do kina sobie daruje. Ja pewnie też.