Film mi sie bardzo podobal, jest mroczny, daje mnostwo interpretacji... na pewno nie ma
fajerwerkow dla osob nie w temacie alien moze wydac sie nudny, wiadomo rzecz gustu... na
pewno dla fanow aliens film do ogromnej ilosci dyskusji.
Nie nie niech nie dodają żadnych innych statków , widziałem co się stało w Predators gdy dodano nowe predatory ...dramat...
@listek2000 a jak soundtrack? Wyszedł im czy kiepski? Muzyka jest klimatyczna czy taka jakby jej nie było?
na pierwszy rzut ucha nie zauwazylem... czyli moze bez rewelacji
ale patrze teraz aliens... i ksiezyc ,na ktorym byli obcy to LV-426,
zas obiekt z prometeusza jak dobrze pamietam to LV-233?
czyli to nie bedzie ten rogal co spadl i go znajdzie nostromo,
bo to nie ten sam ksiezyc?
czy moze byc tak,ze jak w star wars dopiero 3 prometeusz polaczy sie w calosc z nostromo?
Tylko żeby nie powstało z tego kolejne LOST, milion sezonów, każdy z milionem epizodów...
tez na to wczoraj wpadlam, ale w sumie dzieki temu zostala zachowana jakas logika..bo w starej czesci jak oni znalezli tego sj na tym fotelu to mial w srodku dziure ze niby alien z niego wyszedl...a tutaj niedosc ze bez dziury to ostatecznie jeszcze ten fotel zostal pusty bo sj zaczal gonic elizabeth i po drodze sie wykonczyl.. ;>;>
Czy już są jakieś fotki w sieci nowej odmiany Xeno? Ponoć będzie przypominał węża czy to prawda?
Zajebiste kino dla wielbicieli gatunku!! Wlasnie wrocilem z kina i przyznam ze dostalem to na co czekalem, chociaz wciaz mam pewien maly niedosyt... 9/10 :)) Teraz tylko czekac na wersje DC. :)
Widać że film trafia dla wielbicieli gatunku. Dla ludzi nastawionych na rzeź w wykonaniu Xenomorpha to bedzie porażka, a dla ludzi nastawionych na nowe tajemnice wokół stworzenia życia i Space Jockey'i - majstersztyk:)
Nic dodać nic ująć. Ocena wzrasta:)
Pytanie. Skoro SJ tylko stworzyli ludzi, a potem się zwinęli z planety, to skąd potem te malunki powstałe w różnych starożytnych cywilizacjach? Czyżby jednak SJ odwiedzali Ziemię?
mi sie wydaje ze ogolnie to bylo tak ze grupa sj postanowila stworzyc ludzi. jak widac na poczatku filmu jeden sj zostaje i sie poswieca by stworzyc ludzi a reszta odlatuje. pozniej ta reszta wlasnie odwiedzala ludzi ''zeby dac ogien i nauczyc ich jak sie nim poslugiwac''.. jednak reszta ''bogow'' wkurzyla sie i postanowila zniszczyc ludzi ale z jakiegos powodu nie zdazyli i nie wyruszyli z tej planety.. kto wie moze znany nam wszystkim alien jest wlasnie puszka pandory ktora miala zniszczyc ludzi ? :D:D tez to by w sumie tlumaczylo dlaczego tak bardzo sie wkurzyl ten sj jak zobaczyl davida i reszte..
AAALBO..poprostu taka mieli zachcianke.. eksperyment ( byc moze nie udany) wiec postanowili sie go pozbyc ...: D