Do wszystkich fanów filmu! Czy naprawdę chcecie czekać ponad miesiąc od światowej premiery by móc obejrzeć film? Premiera w USA jest 8 czerwca, w Polsce (podobno ze względu na Euro) 20 lipca!
Wszystkich prawdziwych fanów którzy, podobnie jak ja, uważają że jest kpina dla polskiego widza i niemal skazywanie go na pirackie wersje CAM wzywam do pomocy!
Dystrybutorem w Polsce jest firma Imperial-Cinepix. Zalejmy ją falą maili i postawmy na swoim!
Public Relations Dział KINO
publicrelations_kino@imperial.com.pl
Dział Obsługi Klienta
dok@imperial.com.pl
Pokażmy, że potrafimy! Wygrajmy z korporacji i oglądajmy film razem z fanami z USA i Europy Zachodniej. Dlaczego Polacy mają być gorsi?
Jeszcze mało? Dajmy znać Fox 20th Century że sprzedali film dystrybutorowi który przyniesie im straty finansowe!
askfox@fox.com
foxmovies@fox.com
Wygrajmy to!
Ta sytuacja rzeczywiście jest śmieszna, ale każdy wie, że Polska kinowo jest krajem trzeciego świata. :P
"(...)polskiego widza i niemal skazywanie go na pirackie wersje CAM" - czy to taki problem wytrzymać te 6 tygodni dłużej? Wolę czekać nawet do grudnia, kiedy to zapewne wyjdzie na dvd niż oglądać tak oczekiwany film w wersji cam (tym bardziej, że jest on bardzo ciemny, w wersji cam pewnie nic nie będzie widać). Więc jeśli masz taki problem, to ie pisz, że to skazywanie widza na wersje cam, bo niektórzy wolą już poczekać te 6 tygodni.
W przesunięciu premiery "Prometeusza" denerwuje mnie tylko to,że ze względu na nią przesunęli o tydzień premierę TDKR. >:(
Jeb ać ich. Zbijmy się na wachę i pojedźmy obejrzeć ten film 3 miesiące wcześniej w niemczech, albo zassijmy go z sieci.
Obawiałem się że ten fragment mógł zostać źle zrozumiany. Oczywiście że i tak pójdę do kina. Jestem zagorzałym przeciwnikiem piractwa a oglądanie wersji cam traktuję niemal jak katolicy świętokradztwo. Ale czy w nagrodę za to ze wydam około 100zł na bilety (bo zabieram żonę i pójdę na pewno więcej niż raz i to do imaxa, jeśli będzie chociaż w połowie tak dobry jak się zapowiada ) dystrybutor nie może go wprowadzić o czasie jak w innych krajach? Tak czy siak - jeśli nie zareagujemy to dystrybutor będzie myślał że wszystko jest ok.
Tyle, że nasza reakcja nic nie da, bo dystrybutor ma nas w dupie (jak zawsze). Pamiętam jak Polska, była chyba przed ostatnim krajem na świecie, w którym swoją premierę miał "Avatar" (wszędzie był 3 weekend grudnia, u nas tydzień później). Cieszyłem się, że TDKR będzie pierwszą w 23 letniej historii filmów o Batmanie częścią, która zostanie wprowadzona do naszych kin równo z innymi krajami. Jak widać nie będzie. Tak już jest, żyjemy w kraju trzeciego świata jeśli chodzi o przemysł filmowy i dystrybucje i to się nie zmieni. :P
cóż,nie przekonamy się dopóki nie sprawdzimy. Sam już wysłałem po mailu na każdy dostępny adres, podobnie większość moich znajomych oraz współpracowników którzy interesują się kinem. Pamiętajcie więc że jeśli pojdziecie na Prometeusza 8 czerwca to dzięki nam. Jeśli nie, to być może dlatego że byliście zbyt leniwi żeby się do akcji dołączyć. Może jesteśmy krajem trzeciego świata pod tym względem bo właśnie mamy takie podejście że "po co się starać bo i tak się nie uda". To trochę mentalność przegranego. Polecam mieć trochę wiary w naród i spróbować! :)
Juby - cieżko będzie wyciać sie z Internetu na 6 tygodni, by nie dostać w twarz zadnym spoilerem. :< Dla mnie nie ma różnicy 6 tygodni w tą, czy w tamtą, byleby Internet nei huczał od spoilerów. A w takim przypadku jak teraz tutaj spoilery będą wyglądać zza każdego rogu, zdjecia ewentualnych 'potworów' będą wyskakiwac na co drugiej stronie. To bedzie straszne.
Jeśli nie wchodzi się na filmweb ani żadne forum o Prometeuszu, to nic się nie zobaczy. Ja na pewno będę stosował udane uniki. ;)
Ani żadne forum o filmach ogólnie. Ani na żadne kwejki, czy 9gag. Czy nawet fejsbuka, jak się ma głupich znajomych.
Nie mam facebooka (fb, nk, itp. to dla mnie gówno, do niczego potrzebne), na kwejki wchodzę tylko w szkole na informatyce jak nie mam co robić (a szkołę kończę za 5 tygodni i potem matura) a na forach, na które wchodzę jest możliwość zasłaniania spoilerów, z kolei jeśli chodzi o filmweb, stopklatka itp. to wystarczy omijać ten tytuł, a nigdzie indziej spoilery o "Prometeuszu" nie powinny wypłynąć.
Jak dla mnie żaden problem wytrzymać (pewnie przez te tygodnie będę i tak zbyt przejęty oczekiwaniem TDKR). ;)
Ale gówniarz. ;D ;D A tak poważnie - licze wlaśnie na to, że np TDKR i hype związany z jego promocją przesloni mi Prometeusza, tak jak teraz Prometeusz praktycznie przysłania mi wszelkie inne filmy. ;)
Max tydzień po premierze będziemy mieli dostęp do wersji 720p znając życie:) A nie zdziwię się jak przed Polską premierą dostaniemy w sieci full hd.
jak to opóźnienie z winy Euro? W czasie mistrzostw będzie dodatkowy napływ turystów, czyli potencjalnych widzów i chociażby z tego powodu powinni przyspieszyć premierę.
Wkurzają mnie takie opóźnienia, jakoś Igrzyska Śmierci dało się zrobić dzień po światowej premierze. Maila napiszę, ale wątpię żeby udało nam się coś zdziałać u dystrybutora, a już na pewno nie u Foxa. Koszt filmu jest m.in. uzależniony od daty premiery. Im później od premiery światowej tym niższa cena. Mam tylko nadzieję, że do naszych kin nie trafią wersje używane, odkupione od innych kin, co często się u nas zdarza.
Też tego kompletnie nie rozumiem. Przeież mistrzostwa oraz kino to dwie inne i niewykluczające się rozrywki. Jak przyjadą do nas turyści, to jeszcze mogliby trochę pieniędzy zostawić, nie mówiąc o tych co piłka w ogóle nie obchodzi i na dwie godziny pójdą gdzieś byle jej nie widzieć. Chyba że Imperial liczy, że jak w kinach nie będzie grubych ryb, to ich jakieś płotki więcej przy okazji zarobią - IMO byłaby to ryzykowna strategia, dająca szansę konkurencji.
Oby tylko jeszcze Euro nie namieszało organizatorom Vervy Street Racing. Jednakże w tym przypadku opóźnienie bym zrozumiał, bo strategii Imperialu niestety nie pojmuję.
Spoko, napiszę im maila że już nie mogę się doczekać na premierę Prometheus.2012.LIMITED.720p.BluRay.X264 buahahaha
taka petycja nic nie da nie mówcie ze Polska jest trzecim światem jeśli chodzi o kino taki Prince of persia lecial u nas wcześniej niż w stanach heh
Ja tam wyślę odpowiednią wiązankę....żeby chociaż przesunęli na koniec czerwca to byłby miód.... a mówienie, że to nic nie da to wiesz, to jest tak samo jak z naszym rządem, jakby wszyscy się skrzyknęli to w jeden dzień jest pozamiatane na Wiejskiej, a tak......no cóż na Statoilu padają kolejne rekordy 5.83 zł :) ale już niedługo, bo w stolicy prawie 6 :)