PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Daty premiery!

ocenił(a) film na 8

Swiat 30 maja - Polska 20 lipca! A potem będzie wielki płacz "Patrzcie jacy Ci Polacy niedobrzy piratują nasz film!" i na pewno nie będzie miało to nic wspólnego z potraktowanie Polski jak kinowego trzeciego świata. Ja tam Ridley'a uwielbiam i potem na pewno DVD kupię, ale ... wkurza mnie to cwaniactwo handlowe. A może to o to chodzi, żeby paru ludzi sprowokować i złapać "patrzcie jaką mamy skuteczność w łapaniu piratów"? Nie wiem. Głupie to jakieś i nieuzasadnione.

użytkownik usunięty
KarolZet

Zaiste, zupełnie niezrozumiały "manewr marketingowy". Gdyby to jeszcze był jakiś film kina niezależnego? To bym to pojął... Ale "Prometheus"? Dwa miesiące prawie opóźnienia? Bitch Please...

KarolZet

Piractwo się szerzy przez takie głupie myślenie dystrybutorów i ludzi odpowiedzialnych za ceny filmów w kinach, dvd i bluray. Wszyscy wszystkich okradają, nawet policjanci "ściągają" piraty. Ale nasza policja aby ukryć pozory że nic nie robi, wpada czasem do jakiegoś "pirata sklepikarza" i zabiera dysk a dla mediów mówi że rozbroiła "siatkę podziemia":)

Mazurian

Dystrybutor mówi że to przez "Euro 2012". Mnie bardziej interesuje film a nie mecze. Przecież każdy powinien mieć wybór między Euro a Prometeuszem. E tam - głupie myślenie Dystrybutora. Tylko na tym niestety straci Ridley, który coś wspomina o Prometeuszu 2. Chciałbym aby mu się zwrócił budżet z nawiązką:)

ocenił(a) film na 8
Mazurian

Zabiłeś mnie tym ich tłumaczeniem. No to mamy kandydata do najgłupszego tłumaczenia w historii. Coś z gatunku "napadłem na Polskę bo mnie przyjęli mnie na ASP,".

KarolZet

Masz rację

Mazurian

Ktoś na tym forum chciał pisać petycje w tej sprawie. Z drugiej strony by nic nie wskurał

ocenił(a) film na 8
Mazurian

Zasada "klient nasz Pan" gdzieś zniknęła.

ocenił(a) film na 6
KarolZet

Może sprawa jest bardziej "spiskowa"?
Dla krajów "wysoko rozwiniętych" jednak jesteśmy narodem drugiej kategorii, a opóźnienie jest narzucone przez chamerykańskich producentów?

ocenił(a) film na 9
Chiny_x

A co mają do tego kraje wysoko rozwinięte. Oni sprzedają dystrybucję a my ją kupujemy. Liczy się tylko KASA a nie komu się to sprzedaje. Gdyby opłacało się puszczać filmy na Marsie tak też by zrobiono. Gratuluje Polskim Dystrybucjom ....Póki co Piraci będą rządzić.....

ocenił(a) film na 8
ImixVega

Chyba raczej tak, bo przecież są tytuły, które pojawiają się u nas tydzień, parę dni później. Zapewne, jak w większości branż, zarządzaniem zajmują się znajomi amatorzy i efekty są jakie są.