Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190174
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Własnie obejrzałem ten film, nie zachwycił mnie, bo brak w nim totalnie klimatu...Ale jedno
mnie zastanawia, skąd ten robot David, wiedział to wszystko, te tajne przejścia, dlaczego
zaraził tego typa, i inne, tak to wyglądało jakby był na służbie u tych całych "stwórców".

IOOI

Brak klimatu, hehe.

0wner2

no tak, wszytko działo się po prosto za szybko, totalnie nie trzymał w napięciu.

ocenił(a) film na 5
IOOI

Mnie się wydaje, że klimat (klimacik?) akurat miał, ale nic poza tym. ;)

IOOI

To był najbardziej trzymający w napięciu film sci-fi od czasu pierwszego Aliena.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Bzdura.

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

MEGA bzdura

vince25xx

Znaczy w sumie to zapomniałem o Ukrytym Wymiarze, ale prócz niego to prawda.

ocenił(a) film na 6
0wner2

A ten jeszcze trolluje, hahahaha..

SilverX

Kto?

0wner2

człowieku ... już mnie bardziej swoją głupotą nie zaskoczysz...

ocenił(a) film na 5
jason86

żebyś się nie zdziwił :D

jason86

O tobie miałem takie zdanie już 2 lata temu.

ocenił(a) film na 6
0wner2

Polecam "Pandorum." Na pewno lepszy...

krolewskie

Pandorum to gniot w porównaniu do Prometeusza. Miał dobry tylko początek i zakończenie, Promek jest ciągle świetny.

0wner2

No widzisz, brak klimatu.

użytkownik usunięty
0wner2

Moim zdaniem mogło być nieco wolniejsze budowanie napięcia.

Napięcie było mistrzowsko budowane.

0wner2

Napięcie w ogóle nie było budowane, więc go nie było.

hr_dooku

Kolejny debilizm, ale czego spodziewać się po ślepym i ułomnym kinomanie, który pomylił sale kinowe i poszedł na Piranię 3DD.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
hr_dooku

Każdemu podoba się co innego i to jest piękne :)

0wner2 zamiast wypowiadać się na temat to się kłóci. Jak takie bydło, trzeba go chrzanić do momentu aż się uspokoi. Skutek tego był zadowalający na forum TDKR i Hobbita gdzie taki użytkownik terroryzował każdego fana TDKR, a nagle się uspokoił.

użytkownik usunięty
hr_dooku

Ludzie są różni. Czasem lepiej dać na luz i odpocząć od tego wszystkiego.

0wner lubi wk..rwiać więc czemu nie wk..rwiać jego. Akurat mam czas i nic przez to nie stracę.

użytkownik usunięty
hr_dooku

A czym ten 0wner Cię tak wkurza? Z tego co widzę to tylko zachwala jeden ze swoich ulubionych filmów.

Że nie szanuje zdania innych. Jak ktoś powie coś złego o filmie to on zaczyna swoje monologi, wulgaryzm i w ten sposób cały temat zamienia się w jeden wielki chaos.

użytkownik usunięty
hr_dooku

No spoko, ja się w to nie mieszam :)

hr_dooku

Skoro temat jest oparty na bezczelnym kłamstwie to zamierzam go zniszczyć, bo kłamstwa i hipokryzji nie tolerujemy.

0wner2

Ty jesteś przykładem kłamstwa i hipokryzji. jak chcesz zniszczyć siebie to proszę bardzo, mi to nie przeszkadza.

hr_dooku

Podaj mi jeden cytat w którym objawia się moje rzekome kłamstwo lub hipokryzja.

0wner2

"To był najbardziej trzymający w napięciu film sci-fi od czasu pierwszego Aliena."- chyba w alternatywnym wszechświecie
"Napięcie było mistrzowsko budowane."- tam w ogóle było napięcie? To jak szukanie igły w stogu siana
Kłamiesz, ale nawet sam o tym nie wiesz. Jesteś zaślepiony tym filmem, jak tu również kilka osób.

hr_dooku

Jak mogę być zaślepiony tym filmem? Po prostu przedstawiam obiektywne fakty. Najlepszy blockbuster w historii kina, film którego napięcie i klimat dosłownie (sorry, ale tylko to wyrażenie pasuje) rozku*wiał mózg.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Po co się wpychasz do każdego tematu z tą swoją ewangelią? Osiągniesz odwrotny skutek.

Lu_0

Bo lubię was wku*wiać.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Mnie nie wk*rwiasz, zabawny też nie jesteś. Taki mały forumowy natręcik.

0wner2

Nie rozmawia się w równoważniku.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Przecenianie swoich ograniczonych możliwości.

Marekgdapl

Większość osób bardzo mnie wyzywa, więc moje zadanie się udaje.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Liczba mnoga.Objaw schizofrenoidalny.

Marekgdapl

Mówię za wszystkich zdrowych na umyśle użytkowników fw.

0wner2

Ty jesteś zdrowy chyba na umyśle tylko jak śpisz.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Mareczku, Ty też wielokrotnie pisałeś o sobie w liczbie mnogiej. Tak więc zacytuję Ci znane powiedzenie:
"Przyganiał kocioł garnkowi". Wizyty u lekarza nie muszę Ci sugerować, bo chyba sam sobie zdajesz z tego sprawę.

hr_dooku

widzę że z tym błaznem też miałeś do czynienia
mam wrażenie że owner2 gubi się w swoich wypowiedziach a najbardziej rozbraja mnie z tym jak kultowy film jest dla niego słaby np. Prometeusz > Alien ...

jason86

Mnie rozbrajają ludzie którzy jadą nowe filmy tylko dlatego, że tak wypada.

0wner2

A mnie rozbrajają ludzie którzy mają za wysokie mniemanie osobie i uważają siebie za wielkich a mają tylko g... w głowie i jadę po takich.
Dlatego masz taką głupią rolę.

jason86

Wolę mieć o sobie za wysokie mniemanie niż być niedowartościowaną ciotą, która płacze bo inni mają lepiej, są mądrzejsi i fajniejsi.

0wner2

no właśnie osoby o takim zachowaniu jak ty to cioty które starają się dowartościować :)
więc po co tyle krzyku chłopaku ? :)
p.s. lekcje odrobione ?

jason86

Lekcji to ja od dawna odrabiać nie muszę. Osoby o takim zachowaniu jak ty to typowi internetowi pozerzy, którzy myślą, że pozjadali wszystkie rozumy i jadą wszystko co nowe, by wyjść w swoim mniemaniu na inteligentów i przypodobać się masom. Przypodobać się masom, czyt. dowartościować się ;)

0wner2

heh widzę że odwracasz kota ogonem ale wiesz w sumie mnie to na rękę bo pokazujesz innym jaki z ciebie "kozak" :)
p.s. dobrze wiesz że tylko tutaj na filmwebie możesz jedynie pokazać jaki to nie jesteś a po za internetem niestety nie potrafisz taki już być :)
nie zaśpij do szkoły!

hr_dooku

Nie wypowiadasz się o Prometeuszu, bo to co piszesz w ogóle nie pokrywa się z tym co widzimy w filmie, więc albo kłamiesz, albo oglądałeś co innego.