Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 190185
5,9 56 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Własnie obejrzałem ten film, nie zachwycił mnie, bo brak w nim totalnie klimatu...Ale jedno
mnie zastanawia, skąd ten robot David, wiedział to wszystko, te tajne przejścia, dlaczego
zaraził tego typa, i inne, tak to wyglądało jakby był na służbie u tych całych "stwórców".

0wner2

Ty zacznij myśleć mózgiem a nie świrujesz na okrągło pawiana.

hr_dooku

Jedyną osobą która coś tu świruje jesteś ty.

0wner2

A ja nie mówiłem do siebie tylko do ciebie. Stwierdziłem fakt że to ty świrujesz pawiana i wśród użytkowników są na to dowody, więc się wysil bardziej.

hr_dooku

Nie ma na to dowodów.

0wner2

Są, każdy antyfan Prometeusza cię tu nie lubi, bo ty tylko wk..rwiasz ludzi jak jakiś 12-latek.

hr_dooku

Bo o to mi właśnie chodzi by obrzydzić życie pieprzonym antyfanom.

0wner2

To w takim razie ja zamierzam obrzydzić życie tobie. Jak rozważysz jakąś inną racjonalną opcję to się nią podziel.

hr_dooku

Nie jesteś w stanie obrzydzić życia komuś, kto jest tu tylko po to by obrzydzać życie innym.

0wner2

Ty do niczego nie jesteś w stanie. Urodziłeś się by wk..rwiać, i jak już napisałeś wnerwiać ludzi na filmwebie, co jest już niezawodnym znakiem, że jesteś trollem i trzeba cię skasować.

hr_dooku

Nie urodziłem się po to, wku*wianie ludzi na fw to takie moje małe i skryte hobby.

0wner2

Skryte? Jedzie nim po całym forum.

hr_dooku

Ale nie każdy wie, że robię sobie jaja.

0wner2

Kurde, dużo użytkowników se robi jaja ale jakoś nie widać że by se robili jaja, tylko byli psychiczni.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Nazbyt sobie pochlebiasz, mistrzu zamętu i ironii. :)

ocenił(a) film na 1
0wner2

A kiedy widziałeś u niego ironię?)))))))))))

ocenił(a) film na 5
Marekgdapl

Żalił się, że nikt na filmwebie nie chwyta jego ironii.

ocenił(a) film na 1
Lu_0

Tia...jakiś wyobcowany.Żal sie robi))))))))))))))

Lu_0

Kto?

ocenił(a) film na 1
0wner2

Erystyka.

ocenił(a) film na 1
0wner2

To że masz zaburzenia i wrażliwość niedorozwiniętego to jasne.Przyjmuję pogląd że to film który trzymał cie w napięciu.
Ponieważ tak się wydarzyło uważasz że było specjalnie i przemyślanie budowane.
Każdy dojrzały widz wynudził się solidnie.Jedyną zabawą podczas "budowania" tego napięcia było odgadywanie schematów.

Marekgdapl

No na bank schematyczne było odpalanie statku fletem ;D

ocenił(a) film na 1
0wner2

Akurat ta bzdura wyłamywała sie wszystkim schematom.Macanie jajek na konsoli też.
Ale to napięcie Owner2 nie do wytrzymania!)))))))))))
Ta operacja...to infekowanie załogi...ataki obcych glist...walka z ośmiornicą...miażdżenie głównych bohaterek.
Aż boję sie zapytać...jak ktoś o tak zaburzonej psychice jak ty to wszystko wytrzymał?

Marekgdapl

Trudno było. "Macanie jajek na konsoli też." To też było genialne i jest objawem geniuszu i wizjonerstwa Scotta. Film wyłamywał się wszelkim schematom.

ocenił(a) film na 1
0wner2

No i Scott został wizjonerem)))

Marekgdapl

Owszem.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Bo "wymyślił" fujarkowe uruchamianie statku kosmicznego i macanko jajeczek sterowych.
Brawo geniuszu))))))))))))))))))))))))))))))

Marekgdapl

Żebyś wiedział ;))))

hr_dooku

A podobno jestem wg. ownerka jedną z niewielu osób które tak twierdzi. Co do klimatu też.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Bzdura.

Marekgdapl

Obiektywne fakty cioto.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Cio to?To Owner2 i jego błyskotliwe riposty))))))))))))))

Marekgdapl

Na ciebie wystarczą cioto ;)))

ocenił(a) film na 1
0wner2

Ciotą to jest ten pedał co cie spłodził synku.I w trakcie zabaw z waginofobami nie miał czasu dobrze cie wychować.

ocenił(a) film na 1
0wner2

Bzdura.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Nie, dobrze mówi. Prometeusz miał parę momentów, gdzie myślałem, że mistrzowsko budowane napięcie wyjebie mnie z fotela i nie będę mógł się podnieść przez tydzień albo i lepiej. Szok, nie spodziewałem się, że film dostarczy mi aż takiej dawki emocji.

ocenił(a) film na 1
bobinsky

Proszę Cie...połowa kina parskała śmiechem.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Nie przypominam sobie takiej sytuacji u mnie.

bobinsky

Ja też nie, u mnie w kinie wszyscy siedzieli wgnieceni jak ja, a kumpel który zawsze coś do mnie na filmie pieprzy nie odezwał się ani razu podczas całego seansu.

ocenił(a) film na 1
bobinsky

Bo to nocny był.Nie ten popołudniowy, po szkole.

ocenił(a) film na 9
Marekgdapl

Ciekawy wniosek wyciągnąłeś.

bobinsky

Dokładnie stary, ja miałem nawet taki moment że chciałem wyjść z kina bo film podchodził pod moją granicę wytrzymałości ;D

ocenił(a) film na 5
0wner2

Ja tak miałem na "Placu Zawiciela".

Lu_0

Nie widziałem, ale słyszałem że dobry.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Obiektywnie dobry, ale mnie się nie podobał. Lubię lekkie historie.

0wner2

Masz jakieś ograniczenia umysłowe?

hr_dooku

Nie, a ty?

0wner2

"Dokładnie stary, ja miałem nawet taki moment że chciałem wyjść z kina bo film podchodził pod moją granicę wytrzymałości"- jednak masz.

hr_dooku

Gdzie widzisz jakiś związek między ograniczeniem umysłowym, a wrażliwością na brutalne, intensywne i obrzydliwe sceny?

0wner2

Jak możesz tak bezczelnie kłamać? Tam nie było ani jednej drastycznej sceny. Wszystko już było.

hr_dooku

Haha, nie wcale :D Łamanie ręki tak że kość wychodzi, roztapianie twarzy kwasem, rozwalanie głowy o podłogę, rozcinanie brzucha i wyciąganie z niego kosmity, wąż wchodzący przez gardło, Alien wychodzący z SJ. Co z tego że było? Dalej robi wrażenie, zwłaszcza przy tak mistrzowskiej reżyserii jak ta Ridleya.