PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz
balech

na razie czekaj do lipca to się dowiemy w kinie:P

ocenił(a) film na 7
balech

Oczywiscie, ze 3d. Kręcony jest kamerami do 3d. I potem będzie pewnie konwertowany na 2d, dla tych, którzy maja alergię na trzeci wymiar. Widac z rezsta na plakatach, ze "real 3D" itd.

ocenił(a) film na 8
Charism

No to gitara, pierwszy "Alien" w 3D :D

ocenił(a) film na 7
balech

W 2D też będzie, więc nie masz się czym martwić.

ocenił(a) film na 8
balech

A tak z ciekawości co myślicie panowie o tym 3D w przypadku Prometeusza? Wybrać właśnie 3D czy jednak zostać przy starym dobrym 2D...? Ciekawi mnie jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Ja przyznam się szczerze, że widziałem tylko Avatara w 3D w kinie, ogólnie mi się podobał efekty zajebiste.

ocenił(a) film na 7
davidstar

Prom ,tak jak Av jest kręcony kamerami 3d, nie jest konwertowany jak wszystkie inne filmy dotychczas. Dopiero teraz wchodzą (Spider Man, Hobbit) filmy tworzone za pomocą kamer do 3d - REDów. Dlatego jestem pozytywnie nastawiony do tego 3d.

Choć z drugiej strony Scott doświadczenia z 3d nie ma. Cóż. I tak mamy premiere bardzo poźno, więc bez czytania żadnych recenzji/spoilerów będzie można wejsć na jakies miedzynarodowe forum i po prostu zapytać o jakosć 3d. :P

ocenił(a) film na 2
Charism

Ja tam i tak czekam na BluRaya.
Do kina nie pójdę z dwóch względów. Raz, film ma byc od 13 lat, więc wersja do kin będzie cięta ze scen nieodpowiednich dla nieletnich. Dwa, w kinie nie odpowiada mi jakość obrazu.

ocenił(a) film na 7
Zetnakatel

Co do jakosci obrazu moge sie zgodzic, ale tez nie d okonca, bo jakosc cyfrowa filmow jest juz naprawde dobra i ostra, w przeciwienstwie do analogów.

Ale nie zgodze sie co do tego ,ze film bedzie w PG-13. Nikt nigdzie ejszcze tego nie stwierdzil, nie wiemy jaki bedzie rating, ani czy na Blu Raya trafi ewentualna rozszerzona wersja.