Oczywiscie, ze 3d. Kręcony jest kamerami do 3d. I potem będzie pewnie konwertowany na 2d, dla tych, którzy maja alergię na trzeci wymiar. Widac z rezsta na plakatach, ze "real 3D" itd.
A tak z ciekawości co myślicie panowie o tym 3D w przypadku Prometeusza? Wybrać właśnie 3D czy jednak zostać przy starym dobrym 2D...? Ciekawi mnie jakie jest Wasze zdanie na ten temat. Ja przyznam się szczerze, że widziałem tylko Avatara w 3D w kinie, ogólnie mi się podobał efekty zajebiste.
Prom ,tak jak Av jest kręcony kamerami 3d, nie jest konwertowany jak wszystkie inne filmy dotychczas. Dopiero teraz wchodzą (Spider Man, Hobbit) filmy tworzone za pomocą kamer do 3d - REDów. Dlatego jestem pozytywnie nastawiony do tego 3d.
Choć z drugiej strony Scott doświadczenia z 3d nie ma. Cóż. I tak mamy premiere bardzo poźno, więc bez czytania żadnych recenzji/spoilerów będzie można wejsć na jakies miedzynarodowe forum i po prostu zapytać o jakosć 3d. :P
Ja tam i tak czekam na BluRaya.
Do kina nie pójdę z dwóch względów. Raz, film ma byc od 13 lat, więc wersja do kin będzie cięta ze scen nieodpowiednich dla nieletnich. Dwa, w kinie nie odpowiada mi jakość obrazu.
Co do jakosci obrazu moge sie zgodzic, ale tez nie d okonca, bo jakosc cyfrowa filmow jest juz naprawde dobra i ostra, w przeciwienstwie do analogów.
Ale nie zgodze sie co do tego ,ze film bedzie w PG-13. Nikt nigdzie ejszcze tego nie stwierdzil, nie wiemy jaki bedzie rating, ani czy na Blu Raya trafi ewentualna rozszerzona wersja.