A "podli" ludzie chcą zapewne zabić biednych obcych, jak to było w Avatarze ;p
No a nie jest? Prawie srałem po gaciach ze strachu jak te wstrętne Na'Vi atakowały ludzi. Jeden z najlepszych horrorów jaki w życiu widziałem.
Ale naprawdę. Ci Na'vi to okrutni byli, a ludzie tylko chcieli kilka kilo ładnego, szarego kamyka. I tak nam Cameron oszczędził, w scenariuszu było gorzej. Albo taka scena usunięta - ludzie się ewakuują, a fauna Pandory ich zabija do ostatniego i ściąga z Samsonów. Masakra normalnie :/
Ja płakałam :'(
Kurde, musze zdobyc rezyserska z tymi cenami. Bo chyba tylko ona da nam prawdziwy obraz tego filmu.
Cameron mówił, że nie będzie wersji reżyserskiej, ta w kinie to była reżyserska (aczkolwiek różni się od scenariusza). To są usunięte sceny, dodane na edycji kolekcjonerskiej, ale jeśli chcesz tylko dodatkowe sceny, to Ci je wyślę mailem (jak się da, to ma 1.4 GB)
No co Ty, komp mi nie pociagnie takiego pliku, poza tym nie mam go gdzie zmieścic. : P Ale dzieki za chęci. ; )
Spoko :D
mogę Ci wyciąć same sceny z ludźmi (albo tylko z ich zabijaniem), będzie duuużo mniej
Porównywać ALIEN i avatar, czy tam PROMETHEU z avatar. hahaha. Nie tak liga. avatar to tylko kolorowa 1 sezonowa bajeczka, gdyby ktoś zapomniał, bo pewnie wielu juz zapomniało tą ciągnącą się w nieskończoność pocahontas w realiach sci-fi.
To są dwa zupełnie inne filmy. Alien jest ambitniejszy niż Avatar, jest bardziej mroczny i Avatar przy nim to cukierkowa opowiastka. Mimo wszystko, ja bardzo lubię obydwa i nie trzeba Avatara obrażać.
Sorry podałem zły link. Ten jest właściwy http://www.filmweb.pl/user/Rahabiel/blog/535942