PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Tego chcę i to zapowiadają zwiastuny. Zapowiada się coś wielkiego.

ocenił(a) film na 7
obleh

W Me nie grałem, ale za bardzo 'Aliens' to tutaj nie widzę. : )

Charism

Co do Mass to czwarta i piąta sekunda ostatniego teasera jest jak żywcem wyjęta z gry. Co stanowi oczywiście wielki plus:). A czy bardziej Alien czy Aliens to się zobaczy.

obleh

ME to słaba gra.

ocenił(a) film na 8
0wner2

obleh chybaś ocipiał, ... universum Aliena to będzie miało ze trzy dekady, głównym architektem scenografii kostiumów i postaci serii jest HR Giger, jeżeli ci coś przypomina grę Mass Efect to na milion procent jest to przypadek lub plagiat twórców gry :D

obleh

HAHAHA nie porównuj tego dzieła do ME...:P Jedyne co je łączy to galaktyka....:P

ocenił(a) film na 6
obleh

Nie wiem skąd Ty wziąłeś Mass Effecta. Możesz rozwinąć, co Ci tam go przypomina?

ocenił(a) film na 10
Lodolamacz

Pewnie pojazdy jeżdżące, w jedynce ME też był taki na wielkich kołach, ale z armatą na dachu ^ ^'

obleh

ME to zżyna ze wszystkiego co dobre w sci-fi, ciężko o tym pisać jak o inspiracji dla czegokolwiek.
No i swoją drogą, mimo świetnej fabuły, postaci i uniwersum - gra jako sama gra jest nędzna.

Nie pojmuję czemu Prometeusz miałby czerpać cokolwiek z ME.

ocenił(a) film na 7
obleh

dude, Scott jako pierwszy dał nam Alien'ów więc nie dziwota, że film wygląda jak wygląda - denerwuje mnie to, że nooby uważają że seria o Obcych zaczyna i kończy się na durnym Cameronie :|