Wg. filmwebu:
- 30 maja (świat)
- 20 lipiec (Polska)
czy to jest błąd w opisie? mnie razi nawet tydzień opóźnienia względem światowej premiery,
ale 2-miesięczne opóźnienie przy tak dobrze zapowiadającym się po prostu kpina.
herp derp.
nie bardzo widze zaleznosc miedzy opoznieniem premiery a euro, moglbys cos wiecej na ten temat napisac? :D
Tak jak Mazurian napisał. Ale jako, ze mam czas i się nudzę, napiszę Ci, ze Większość dużych premier, zostałą w Polsce przesunięta na po EURO, poniewaz Euro odbywa się w Polsce i wg naszych dystrybutorów, nie bedzie się opłacalo wprowadzać ich teraz, bo nikt na nie nie pojdzie. Druga strona medalu, to to, że wszyscy zobaczą te filmy na wakacjach zagranicą/u siebie na kompie i do kina juz nie pojdą. Tak czy siak - za duzo nie zarobią. : P
To tylko wymówka patrz na inne produkcje tez są opóźnienia całe 5 lat wstecz i euro nie było to po prostu opieszałość naszych dystrybutorów a do polskiej premiery po torkach będą już hulać dobre wersje(nadające się do obejrzenia)
Jak ktoś chce pójść do kina to i tak pójdzie. Prawdziwy klimat jest na dużym ekranie a nie na kompie. I bez przesady, nikt nie umrze jak poczeka 2 miesiące. Ale podczas Euro 2012 większość kin też mecze będzie puszczała, więc rozumiem to bo świetnie się też tak mecze ogląda. Ja też podczas Euro nie wybrałbym się nawet na długo wyczekiwanego Hobbita.
Ja bym się wybrał, bo przecież mecze nie trwaja cały czas, non stop. ;)
Ale ja taka a nie inną decyzję dystrybutorów rozumiem.
Odniosż się tylko do Twojego stwierdzenia, że 'nikt nie umrze jak poczeka 2 miesiace'. Otóż... Będa to cholernie ciężkie 2 miesiace. Film jest na tyle duży i na tyle 'nośny', ze będzie o nim glośno. A Internet bedzie huczał od spoilerów. Spoilerów dla nas, bo przeciez większość świata juz obejrzy i będzie rozmawiać, przerzucać sie obrazkami, screenami, gifami i teoriami nt fabuly, czy postaci z Prometeusza. Trzeba bedzie odciać się od wszystkiego poza moze Stopklatką.