PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Premiera

ocenił(a) film na 5

Dlaczego polska premiera planowana jest 2 miesiące po światowej?
To błąd, żart, nieporozumienie?

vince25xx

to po prostu polska.

cokane87

polska zawsze ta sama:P

cezarywi

smutne, ale prawdziwe xD

cokane87

nooo...

vince25xx

smutne

ocenił(a) film na 6
sandy97

wiem

ocenił(a) film na 6
vince25xx

to nie błąd,, to polityka złodzieja tuska. . jego acta i inne złodziejskie triki.

ocenił(a) film na 7
scricxovan

Dystrybutor potwierdził, że powodem przesunięcia premiery są mistrzostwa euro

ocenił(a) film na 5
JaszczurXP

aha i wszystko jasne

JaszczurXP

Chyba sobie jaja robią, co mnie obchodzą jakieś piłkarze! Bucostwo w pełnej krasie, brawa dla dystrybutora.

ocenił(a) film na 7
McKlop

Ciebie nie. Ale w czasie Euro przychody spadną.

ocenił(a) film na 8
scricxovan

Tego gnoja ktoś powinien odstrzelić dla dobra Polski...
Ps. Wydaje mi się, że przychody mimo wszystko byłyby wyższe niż np. w lipcu. Prometeusza wcisnęli pomiędzy Spidermana i nowego Batmana, do tego dochodzi fakt, że już większość będzie po premierze Prometeusza w wersji CAM :) Ten film nie zarobi w Polsce, nie ma bata :)

ocenił(a) film na 7
davidstar

Ano nie. : P

A co do wersyi CAM - wspolczuję tym niewytrwałym ;p

ocenił(a) film na 8
Charism

Nigdy nie zrozumiem gości oglądających jakieś tam wersje CAM;) Taki film tylko i wyłacznie w kinie powinno się oglądać.

ocenił(a) film na 7
balech

Zwłaszcza, że ten film był kręcony kamerami do 3d.

vince25xx

Ani błąd, ani żart, ani nieporozumienie, tylko przemyślane działanie. Chodzi o to, że jak masz dużą plazmę, tudzież lcd,ka i w miarę dobry dźwięk 5.1 do tego, to zdążysz sobie przed premierą ściągnąć z neta mkv i w ten sposób masz na chacie 80% wrażenia kinowego. Rząd Tuska stwierdził, że cena biletów jest zbyt wysoka w stosunku do zarobków statystycznego Polaka i postanowił celowo przesunąć premierę.

pumpalik

Dziwne rozumowanie, myślę, że jest dokładnie odwrotnie, opóźnianie premiery sprzyja ściąganiu z neta, bo będą już camy z USA i napalony fan jest przez nie kuszony, by szybciej poznać story.- Więc niby rząd ma chcieć tego?

vince25xx

Wiecie co, jak ten film będzie w kinach w Polsce, to wcześniej wyjdzie dvd pirackie na portalach z napisami pl, widzicie jakie na wyższych stanowiskach debile siedzą...Lepiej puścić film na początku czerwca, niż później, wtedy r5 czy dvdscr jeszcze nie będzie..., a tak na film będzie trzeba czekać 2 miesiące, na pewno kilkanaście procent osób, które mieli pójść na to do kina, pooglądają sobie w domu, dystrybutorzy na tym stracą, na Euro mogliby zyskać na turystach, zrobili by kilkanaście czy kilkadziesiąt sensów bez napisów