PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Ciekawe czy film R.Scotta namiesza w BO, konkurencja mocna - Avengers, The Dark
Knight tak dla przykładu, i inni.

RollOut

The dark knight rises, Hobbit i Prometeusz - Wielka trójka która będzie się tłuc przez kilka tygodni (napewno każdy będzie choć na chwilę w światowym Box Office:) Ja na to nie zwracam uwagi. Film Prometeusz jest stworzony dla Fanów i nie obchodzi mnie opinia jakichś zadufanych w sobie i w swój gust "krytyków" filmowych. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Mazurian

ja bym powiedział że zamiast hobbita to spider-man... na 25 osobową klasę tylko 5 osób może znać hobbita a spider-mana wszyscy ;] Fajne porównanie, nie? :D

wito_filmweb

Ja Hobbita obejrzę tak naprawdę w TV:) Ja czekam na nowego Mrocznego Rycerza i Prometesza:)

ocenił(a) film na 6
Mazurian

ja na Promka, Batka i spidey'ego ;]

ocenił(a) film na 7
Mazurian

a Avengers ?
oni dopiero jutro w USA zaczynaja a juz powyzej 250 mln $

RollOut

Widziałem wersje Cam. Robi film wrażenie. Polecam komiksowym Braciom;)

ocenił(a) film na 7
Mazurian

To prawda, Hobbit, TDK i Prometeusz to wielka trójka która naprawde namiesza w box office. Hobbit opowiada o tym co działo sie przed WP, a więc mamy tu wielu fanów którzy kochają Tolkiena a także tych którzy uwielbiają świat fantasy.A wiadomo że po PJ spodziewać się można tego że dbać będzie o każdy szczegół co jest jeszcze większą zachętą. Następnie jest TDK , Nolan to bardzo dobry reżyser , wielu ludzi oczekuje i uważa że kolejna część Batmana w reżyserii tego Pana będzie naprawde świetna, więc Batman będzie sie liczył bardzo. No i Prometeusz, czyli nadzieja że s-f może znowu pokazać się z najlepszej strony. Na każdej stronie widac to samo i prawie od każdego usłyszysz te same trzy tytuły bo są one warte obejrzenia. Każdy z tych filmów będzie świetny, tego nie trzeba chyba nikomu tłumaczyć. Uważam że każdy z nich będzie zasługiwał na najwyższą notę.

DziarD

Prawda ! Lepiej bym tego nie napisał ;) Hobbit absolutnie w kinie na dużym ekranie;)Batman cóż ..to Batman trzeba go zobaczyć i to jeszcze od Nolana no i Prometjus ;)szansa na odrodzenie Sf ;) wielki rok filmowy nam się zapowiada ;)

Norven

Ciekawo jaką wielką trójkę nam przedstawią za rok na wakacje:)

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Jak dla mnie to Hobbit będzie bezkonkurencyjny w Boxf office , niestety ale pewnie ekranizacja zarobi grubo ponad 1 miliard zielonych , na co Prometeusz nie ma szans i pewnie TDK tez go przegoni.

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Napewno będzie w niej Hobbit 2 .
A tu prosze, jeśli chcesz zobaczyć jakich filmów najbardziej ludzie oczekują w tym roku.
http://www.filmweb.pl/base/top/wantToSee/next12monthsWorld

ocenił(a) film na 7
Mazurian

Transformers 4 ? Iron Man 3? Lato 2013?

ocenił(a) film na 6
Norven

o co chodzi z tym hobbitem? czy to jest w ogóle takie znane... chyba tylko jakaś rzesza fanów władcy pierścieni... i to chyba nawet w 3D nie będzie, chociaż nie wiem na stówę więc niech ktoś to potwierdzi

wito_filmweb

Hobbit będzie tak popularny jak i Lotr ;) szybko się wypromuje ;) choć był mniej znany niż Lotr a to za sprawą faktu że był przeznaczony dla dzieci Lotr i Silmarilion były już dla dojrzałego czytelnika ...mówisz że wyznawcy prozy Tolkiena to garstka huh poważne nad użycie ;) mój drogi to będzie hit sezonu w gatunku fantasy tak samo jak Prometheus w SF na to czekam najmocniej noi na Jacka the gigant slayer i White snow z Charlize Theron - w zasadzie najmocniej sam jestem fanem Tolkiena i jego dzieł oraz SF ale takiego poważniejszego jak Predator Alien ,Stare Warsy mnie nie kręcą za szczególnie ;)choć znam jak każdy szanujący się fantasta ;) Aha hobbit będzie w 3d ;)

ocenił(a) film na 6
Norven

aha, jak w 3D to się wypromuje raz dwa :D nie no, ja tam tego nie znam i może dlatego mi się tak wydaje... pożyjemy, zobaczymy ;]

ocenił(a) film na 7
RollOut

W UK pobił już rekord przedsprzedaży w IMAX-ie -> http://www.prometheus-movie.com/community/forums/topic/4441

mike2k2

Dlaczego Polacy zawsze poszkodowani...

Mazurian

Bo to naród durnych za kołtunionych pastuchów bez urazy dla szacownego grona xenologow zebranych na tym forum ;).

RollOut

Sprzedaz samych biletow na seanse w IMAX przyniosl juz ok 500 tysiecy dolarow niezle

ocenił(a) film na 5
lewandowski09

Ja się zastanawiam czy nie jechać na film pierwszego dnia do złotych , ale nie lubię jak jest dużo ludzi w kinie. Po prostu ludzie nie umieją się zachować w kinie.

ocenił(a) film na 8
rem6_2

1. Prometeusz
2. Hobbit
3. Mroczny Rycerz Powstaje
Rzekłem. :D

Vantag3

...z tym, że ja bym na pierwszym miejscu dał "Rzekłem",zapowiada się chyba lepiej niż "Prometheus" ;-p

ocenił(a) film na 8
pumpalik

Nie pojmaju takiego poczucia humoru, ale plus dla Ciebie. :)

Vantag3

ja pojąłem po drugim przeczytaniu i jak dla mnie dobry gatunkowo humorek (w przeciwieństwie do tych dziecinnych kosmo-punktów itp. - tego towaru jakoś nie trybie).

RollOut

Ten artykuł http://www.hollywoodreporter.com/news/ridley-scott-prometheus-breaks-IMAX-record -320348 można chyba potraktować jako odpowiedź na twoje pytanie "czy namiesza w BO". (co prawda dotyczy przedsprzedaży na projekcje IMAX-ową w Londynie, ale REKORDOWE w historii takiej przedsprzedaży wyniki mówią same za siebie)

RollOut

Film powstaje na kanonie Obcego więc namiesza i to bardzo.......wielu fanów na niego czeka w tym i ja.