PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Otóż wydaję mi się że film będzie przedstawiał wydarzenia które miały miejsce przed
lądowaniem Nostromo na wulkanicznej planecie, gdyż w powyższym filmie mają pojawić
się nie tylko legendarni obcy ale też Kosmici których to właśnie jedno truchło można
podziwia przyrośnięte do fotela w pierwszej części przygód Elen Ripley ;) Jeśli film zostanie
utrzymany w klimacie początków obcego, i dodać do tego dzisiejsze efekty specjalne to
może być to wielki hit na kolejne 30 lat, pożyjemy zobaczymy. Już się nie mogę doczekać
premiery :)

ocenił(a) film na 9
Tomalaaa89

Przed chwilą skończyłem oglądać 8 pasażera Nostromo i jestem przekonany, że Prometeusz będzie pokazywał wydarzenia z przed lądowania Nostromo na tej planecie. Nostromo odebrał niby sygnał "SOS" i na nią wylądował. Następnie udali się na rekonesans gdzie napotkali na pierwsze stadia Obcego i od tego zaczyna się cała fabuła 8 pasażera. Uważam, że to może być naprawdę dobry film zważając na scenerię, fabułę jaką można stworzyć no i Ridley Scott jako reżyser. Jestem dobrej myśli. Obsada również jest bardzo dobra. ! Nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że nie będzie rozczarowania.

ocenił(a) film na 5
hoffi

mała dygresja. Księżyc nie Planete

ocenił(a) film na 8
SzymonekJR

A nie planetoida?;)

balech

no właśnie on był za mały jak na planetę a nawet na planetę karłowatą -coś w rodzaju planetoidy ale na tyle dużej że możmnabyło ją nazwać księżycem:-)

cezarywi

Dzień dobry. Wielkość ciała niebieskiego, w kontekscie takim, w jakim sie wypowiadasz, nie ma znaczenia podczas procesu klasyfikownia go jako ksiezyca (oczywiscie musi byc mniejsze, niz planeta, planetoida lub planeta karłowata, wokol ktorej krąży). LV 426 to planetoida, była o tym mowa w samym filmie. POZDRO.

SzymonekJR

mała "dygresja" Nie ksiezyc, tylko ksiezyc, nie Planeta, tylko planeta. Nie ksiezyc, tylko planetoida. LoLoO PoZdRoO

SemiPsychoticMix

ok pomyliłem się

cezarywi

nic sie nie stało.

cezarywi

to juz ten moment, w ktorym moge zaprosic na kawe?

ocenił(a) film na 5
SemiPsychoticMix

jak już chcesz mnie poprawiać używaj polskich znaków ;]

SzymonekJR

zaraz oraz natychmiast po tym, jak zaczniesz uzywac interpunkcyjnych.

ocenił(a) film na 5
SemiPsychoticMix

tak, bo przecinek jest ważniejszy niż ę i ż masz racje ;]

SzymonekJR

zdanie bez przecinkow ma podobna konstrukcje do Twojego rozumowania.

ocenił(a) film na 5
SemiPsychoticMix

na miłość Boską używaj polskich znaków !!
poza tym użyj przecinków w mojej wypowiedzi która próbowałeś poprawić i w swojej ostatniej i litości trzeba wiedzieć kiedy się już nie odpisuję .... ale jak ktoś lubi mieć ostatnie słowo ... co ja mogę

SzymonekJR

z logika to Ty sie nie witales, mysle, nigdy. Masz tupet, zeby w tej sytuacji udawac Miodka. Pozdro :).

ocenił(a) film na 5
SemiPsychoticMix

w tej sytuacji ... ktoś nie użył przecinka ... ahhh ta atmosfera .... to napięcie ....

Matko Boska jako widocznie mądrzejszy daruje sobie tą rozmowę. ;] adios anaalfabetos

SzymonekJR

szczerze watpie.

ocenił(a) film na 8
SemiPsychoticMix

ku*rwa padłem...

Tomalaaa89

Nasze zdanie jest takie, że zdradził to już sam reżyser i wiadomo to już od dawna.

Looney_3

Aczkolwiek czy temu wierzyć? PR musi być i trzymać w niepewności ;)

ocenił(a) film na 7
Looney_3

Czy Wy ludzie nie macie ciekawszych zajęć, nie obchodzi mnie kto jakie błędy robi i komu to się nie podoba jest to FILMweb ! A nie forum dla wymądrzałych, które zaśmiecają mój temat lekcją polskiego !!