PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189741
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

Ja w ogóle nie wiem nic o tym filmie,więc prosze o wyrozumiałość..Chciałem się zapytać czy
to wszystko będzie się działo przed Obcym 1?I czym dokładnie jest ten Space Jokey?I czy to
będzie się działo w tym samym miejscu co w obcy 1?Tam gdzie ci ziemianie znaleźli ciało
Space Jokeya?Kompletnie nic nie wiem.

patryk250

niby przed wydarzeniami z 1 obcego prawdopodobnie ok 2080 roku
Space Jokey to obcy ktory terraformuje planety i tworzy na nim zycie prawdopodobnie ludzie sa wlasnie tworem tej rasy
nie nie bedzie to jest inna planeta w 1 obcym to byl chyba ksiezyc lv-426

lewandowski09

z ciekawości zapytam bo napisałeś to twierdząco . Skąd to info że "Space Jokey to obcy ktory terraformuje planety" ?. Chodzi mi czy to wyszło od autorów filmu, czy z innego źródła vide komiks, książka.

Kax79

gdzies wyczytalem ale to nie bylo stwierdzenie tak mi sie wydaje po prostu przeczuwam po tych wszystkich zwiastunach

lewandowski09

ok, jak mówię z ciekawości spytałem bo to w miarę ważne jest.

Kax79

no ja wiem w koncu to podobno podstawa filmu ale na 99% jestem przekonany ze to sj sa naszymi tworcami tym bardziej ze po zwiastunach widac ze sa nawet do nas podobni a moze my do nich

lewandowski09

Co do terraformowania to też tak uważam bo po co w trailerze i w wywiadzie dla TED Wayland wspomina ze teraz "Stajemy się Bogami". Sama myśl przez głowę przechodzi. I te ampułki niby z materią genetyczną...:D Jakie to ciekawe:D

lewandowski09

Przeczytaj. Stare wieści ale ile wnoszą do derelicta:
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=83733

Mazurian

Skrót: "Nowy film przyniesie odpowiedz kim jest i skąd wziął się Space Jockey. Scott zapowiedział, że wreszcie dostaniemy upragnione odpowiedzi i dziwi się, że przez kolejne kręcone filmy z tej serii nikt nie wnikał w historię tej postaci. Czas to naprawić. To co widzimy w pierwszym "Obcym" (8 pasażer Nostromo) gdy odkryty zostaje statek i postać Space Jockeya to jak twierdzi Scott "broń" a sam statek służył do transportu broni. To co widzimy w filmie to nie był szkielet, to kombinezon. A co stanie się gdy otworzymy kombinezon? - pyta reżyser. Dokąd oni zmierzali?"

ocenił(a) film na 4
Mazurian

Nie wnikali Ci Ridley, bo to twoja jazda. I żebyś teraz mógł do tego wrócić.

Picu

Tylko aby przeforsował R-ke:D

ocenił(a) film na 4
Mazurian

Szczerze mówiąc nie wiem czy tu mu chodzi o jakieś krwawe sceny, czy nawet o potwory, chyba jedzie bardziej filozoficznie, ale R ka oczywiście by była najlepsza ;)

ocenił(a) film na 6
lewandowski09

Aha,dzięki wam za odpowiedź ^^.

lewandowski09

przy okazji to planetoida a nie księżyc

cezarywi

dlatego napisalem chyba ale dzieki bede teraz wiedzial

ocenił(a) film na 8
patryk250

Będzie działo się w uniwersum obcego, czasowo przed obcym i to dobre parę latek.
Space Jokeye to inna obca rasa o której nie wiadomo za wiele.
Będzie działo się w innym miejscu niż 8 pasażer (już pomijając, że jakieś 98% pasażera dzieje się na statku kosmicznym).

ocenił(a) film na 5
patryk250

Słowa twórców w wywiadzie "Prometeusza łaczy z Obcym tylko ta sama firma która była w filmie" tyle,samych klasycznych obcych tam nie zobaczysz ale bedzie nowy gatunek.. na początku miałbyć to prequel ale ostatecznie zmieniono scenariusz i powstał z tego nowy film i tyle narazie wiadomo więc nie słuchaj tych ludzi bo oni nadal maja nadzieje ze to jest prequel Obcego poczym sie rozczarują i będą hejtować po premierze liczą sie fakty a nie wymysły użytkowników. www.avpgalaxy.net wszystko masz tam opisane.

Joleke22

a ja mam pytanie czy film Prometeusz będzie się dział nieco wcześniej niż komiks Aliens : Anioły Apokalipsy?

gng4400

Nie zwracaj uwagi na komiksy. Czytałem go i Prometeusz jest niby przed.

ocenił(a) film na 5
Mazurian

Racja

gng4400

Na którejś stronie jest chronologia wydarzeń z komiksów. Nie pamiętam niestety na której

ocenił(a) film na 7
Mazurian

http://time.absoluteavp.com/index.html
Google nie bolą. :)

mrowczak123

dzięki, nie jestem zbytnio fanem Obcego, po prostu jak miałem 13-15lat to interesowałem się komiksami i w ogóle (Spawn,Aliens,Lobo itd.) i wcześniej nie interesował mnie ten film 'Prometeusz' dopiero jak w którymś trailerze obczaiłem pewne scenki to zauważyłem że film bardzo podobny do komiksu Anioły Apokalipsy, ale jak większość mówi że w tym filmie nie będzie obcego więc rzecz będzie się dziać nieco wcześniej może się wybiorę do kina.

ocenił(a) film na 7
gng4400

Ogólnie miały powstać dwa nowe filmy z uniwersum Obcego. Jeden miał traktować o SJ i o tym jak odkryli Obcych, drugi miał być chyba jego sequelem. Jednak budżet potrzebny na realizację takiego przedsięwzięcia przerasta możliwości FOXa.
Potem wybrano inny biedniejszy scenariusz, wymagający mniejszego nakładu finansowego, oczywiście wszyscy mamy nadzieję, że film będzie epickim wydarzeniem i czekamy z niecierpliwością.

ocenił(a) film na 4
patryk250

W filmie się dowiesz. po to nie podają fabuły żebyś w kinie ją poznał. simple