Przerabiane sto razy na tym forum, zarazil bo:
1 był androidem, obce mu były ludzkie uczucia i wykonywal skrupulatnie polecenia swojego pana.
2 Charli sam sie przyznal że zrobiłby wszystko by dowiedzieć się prawdy.
żadne z twoich tłumaczeń nie jest właściwe, a już najgorsze z rozkazem, bo kompletnie brak logiki w takim postępowaniu, zresztą tutaj nie będę o tym pisał, bo już wszystko co chciałem powiedziałem w swoim temacie.
@zbigniv zarażenie charliego jest zwyczajnie kolejną idiotyczną częścią tego filmu, tyle.
I to powiedział prostak który ocenia Avatara 10/10. Przykro mi że nie zrozumiałeś filmu, ale nie mam zamiaru ci go wyjaśniać, kiedyś zrozumiesz.
Przykro mi, że podstawą do oceny czyjejś osoby, jest jej konto, oraz brak wiedzy, kto je wykorzystuje... najszczersze gratulacje za umiejętności grzebania, z racji zerowej ilości argumentów, nie mam powodów do kontynuowania tej rozmowy. Pozdrawiam.
Także mam pytanko, w ostatnich scenie odlatuje statek, wydaje mnie się że w nim miała być Shaw i lecieć szukać inżynierów. Co to za statek i skąd się wziął? Wygląda jak ten co został staranowany przez Janek-a.
Nie, to nie ten sam, jak zobaczysz film w HD podczas lądowania Prometeusza widać że piramid jest kilka w rzędzie. Swoją drogą troche lipnie to wypada, bo w sumie musiała przejąc kolejny statek i bez żadnej broni jej sie to udaje.
Bo już go nie kochał.
W wersji reżyserskiej,film będzie rozszerzony o sceny pokazujące androhomoseksualny wątek przyszłości,gdzie Holloway,będzie wielokrotnie wybudzany ze kriosnu, aby oddawać się fizycznym uciechom z Davidem.
Jednak okresowy przegląd oprogramowania Davida,spowoduje usunięcie tej "usterki" i rozpad tego związku.Zaznaczę też,że android bał się co ludzie pomyślą.Chciał uciszyć kochanka na wieki.
Dzięki za odpowiedzi. Wiem, że jest już sporo tych tematów ale myślałem, że ktoś ma jakieś nowe przemyślenia :)
dlatego, że poznał prawdę, chciał przywieść na ziemię obcego, po to żeby zniszczyć ludzi i być wolnym albo poznał plany inżynierów i stanął po ich stronie, dlatego też nie chciał operować doktorki
Myślę, że użytkownik Shambler był bardzo blisko prawdy. Przed sceną o którą pytasz miedzy Davidem a Charliem doszło do wymiany zdań na tematy egzystencjalne. W rozmowie tej człowiek w protekcjonalny sposób potraktował androida, sugerując mu, że jest tylko nic nie znaczącą maszyną. Następnie David pyta Charliego, jak daleko by się posunął by poznać prawdę? Charlie odpowiada, że zrobił by wszystko lub cokolwiek (nie pamiętam dokładnie jak wyglądał ten dialog). Wtedy to Android po uzyskanej odpowiedzi infekuję człowieka ( postąpił tak jak mu zasugerował Charlie, zrobił wszystko by uzyskać odpowiedź czym jest czarna maź).