PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

W 2011 naprawdę nie było nic interesującego w kinach. Tak się napalałem na Apollo 18 a wyszła jadna wielka kupa. Mam nadzieję że najnowszy film Stotta nie rozczaruje.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Jak takie kupsko ma u Ciebie 10/10 to ciekaw jestem ile ma arcydzieło :)

ocenił(a) film na 9
ElRio

"Coś"?

ocenił(a) film na 7
iamhardkor

Apollo 18, o którym sam napisał, że kupa. : P

ocenił(a) film na 7
Charism

Jedynym fajnym SF była GENEZA PLANETY MAŁP

ocenił(a) film na 8
ElRio

"W 2011 naprawdę nie było nic interesującego w kinach." A oglądałeś chłopcze chociażby Coś z tego roku? jeżeli nie to radze się wybrać puki jeszcze w kinach puszczają.

switch_bboy

wedlug ciebie cos z tego roku jest interesujace byc moze dobre ale nic pozatym 1 czesc to klasyk i niech juz sie juz wiecej za to nie zabieraja coraz gorsze filmy wychodza oglada

ocenił(a) film na 8
lewandowski09

Dla mnie coś z tego roku jest naprawde bardzo dobrym sci-fi, patrząc pod kątem ile shitów wychodzi ostatnimi laty to Coś naprawdę się wyróżnia. Ale spoko są gusta i guściki także to tylko moje zdanie :)

ocenił(a) film na 8
switch_bboy

Nowy "Coś" mnie trochę rozczarował (trailer wyglądał zajebiście) głównie dlatego, że nie było jakby żadnej więzi z bohaterami, po prostu za szybko ich eliminowano.W jakiejś scenie to nawet kilku wybito naraz tak jakby przeszkadzali twórcom, bo już się zbliża końcówka filmu a tu baza ciągle pełna.....żal No i efekty komputerowe....w helikopterze to aż biło po oczach.Żeby w 21 wieku było widać różnicę między zwykłą kamerą a komputerem w jednym kadrze ....a co jest najciekawsze wiele lat do tyłu choćby w takim Terminatorze 2 czy ktoś z was odczuł, że robota obrabiał lub stworzył komputer? Paradoks nad paradoksy :)

ocenił(a) film na 8
davidstar

Oczywiście szanuje Twoje zdanie, lecz nie porównuj T2 do Cosia :) T2 to klasyk i przy tym filmie pracowała elita Hollywoodu. A coś miał być dobrym horrorem Sci-fi i takim też jest biorąc pod uwage, że tworzyli go "amatorzy" :)

ocenił(a) film na 8
switch_bboy

Nie miałem zamiaru klasyki porównywać do nowego "cosia" jakoś tak samo wyszło :D tylko wiesz chodziło mi o to, że minęło tyle lat od T2( czy nawet innych filmów jak Obcy , Predator) i teraz powinniśmy mieć efekty komputerowe na niesamowicie wysokim poziomie a wyraźnie na ekranie widać, gdzie użyto komputera (Coś, geneza planety małp, thor, kapitan america itd itd lista jest długa). Nawet dzisiejsi amatorzy mają dostęp do komputerów o niewyobrażalnych możliwościach w stosunku do tych sprzed lat :)
Peace :)

ocenił(a) film na 8
switch_bboy

Nie do końca bo Coś miało być jakimś tam horrorem z el. SF a wpisał się w kanony kina mimo że był remakiem. A T2 to elita Hollywoodu z super efektami i marketingiem i tylko to różni te filmy - gdybyś z T2 wywalił Arniego i kupę kasy to Coś by mu spokojnie skopało 4 litery.

Jeżeli chodzi o Coś 2011 to film jest bardzo fajny i z pewnością godnym prequelem - tylko rok jest ciężki i nie bardzo trafił w gusta, tak czy inaczej opinie zbiera pozytywne i nie kosztował tyle co niektóre SF.

davidstar

mozesz wyjasnic o co ci chodzi z tym helikopterem?

ocenił(a) film na 8
Syrinx

Przemiana tego kolesia w helikopterze w cosia, trochę zajechało kompem. Nie wiem czemu ale mnie to strasznie irytuje w tych nowszych produkcjach.

davidstar

dalej nie wiem o co ci chodzi jkai helikopter i jaki cosiek:P a nowy COS w sumei nie ogladalem! jaki budżet takie przmeiany:P

ocenił(a) film na 8
Syrinx

nie ten stary tylko nowy cosiek :)

davidstar

wiem starego ogladalem:P ale nowego nei;) budzet pewnie tez nie imponujacy jak na owe czasy

ocenił(a) film na 8
Syrinx

Powiem Ci, że wcale temu filmowi nie był potrzebny wielki budżet-naprawdę dało się z tego wycisnąć świetne Sci-Fi tylko zabrakło odpowiedniego scenariusza no i KLIMATU starego cosia. Ale do obejrzenia...niestety trzeba się cieszyć z tego co jest, a jest niewiele ....

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Oglądałem chłopcze Cosia. Też kupa, chłopcze. MOżesz się tym jarać i chlastać, jak dorośniesz chłopcze to zobaczysz, że Co 2011 jest NICZYM w porównaniu z filmem Carpentera.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Słuchaj dziecko jeszcze bym z tobą podyskutował na temat filmów ale jeżeli ty oceniasz takie filmy jak zapowiedź, czwarty stopień czy chociażby apollo 18 na 10/10 to ja już podziękuje za rozmowę xD

ocenił(a) film na 7
switch_bboy

Zapowiedź <3 Film w którym Wahlberg gra rolę pieńka, a Zooey Deschanel osobę z jakimś zespołem niedorozwoju psychicznego.

Potem się okazuje jednak, ze grają na powaznie i dopiero wtedy zaczyna być naprawde śmiesznie. Kocham ten film.

ocenił(a) film na 6
Charism

Kółko wzajemnej adoracji, tak? Choćbyś synek występował pod jeszcze 10-ma nickami to pragnę jedynie oświadczyć, że tak znasz się na kinie jak krowa na gwiazdach.

ocenił(a) film na 7
ElRio

Nigdy nie mówiłem, że się znam, wyraziłem tylko swoją opinię. : ) Byłem na tym filmie w kinie i były to chyba najgorzej wydane pieniądze w moim życiu. : )

ocenił(a) film na 6
Charism

To potwierdza moją opinię, że dzieci są wpuszczane na seanse dla dorosłych i stąd potem tyle komentów na Filmwebie głupszych nawet niż na onecie.
Ale nie przejmuj się. Dorośniesz, to zrozumiesz o czym był ten film.

ocenił(a) film na 7
ElRio

Mój Boże! Wybacz waćpan pomieszałem tytuły. Shame on me. Zawsze mi się tytuły zdarzenia i zapowiedzi mylą, nie wiem czemu : | Choć widziałem oba filmy.. i Zapowiedź jest nieporównywalnie lepsza. My bad.

ocenił(a) film na 6
Charism

Zdarzenie... tak się zastanawiałem co Mark Wahlberg robił w Knowing. Zdarzenie, no cóż... Znaki to nie są, trzeba przyznać uczciwie. ;) Nieporozumienie i tyle. Sorry.

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Guzik ci synu łysego blondyna do tego, jak ja oceniam filmy. Wracaj synuś do szkoły, zajmij się lekcjami. KINO POZOSTAW SYNECZKU STARSZYM I MĄDRZEJSZYM OD SIEBIE. Albo zapuść sobie synu Cosia 2011 - no arcydzieło po prostu. BUHAHAHAHHAAH, żenada. Jesteś głupi jak kilo gwoździ, synek

ocenił(a) film na 8
ElRio

Głupi to cię zrobił i wody nie spuścił . Jakbyś chociaż zobaczył że COŚ 2011 oceniłem nie jako arcydzieło to byś mógł się mądrzyć, to tylko świadczy że jesteś szczeniakiem NEO i za ambitne kino uważasz Resident Evil Afterlife (u ciebie ocena 10/10 hahaha poprostu żal mi ciebie) I jak już wspomniałem radze się nie udzielać na tym forum bo jesteś za płytki co do niektórych osób tutaj... End Of Transmission

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Pyerdolish synek jak potłuczony zomowiec, zamknij w końcu paszcze bo ci z niej taki smród wali że wytrzymać nie idzie.
Idź se odpal Smerfy synek a kino zostaw ludziom poważnym i znającym się na rzeczy.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Słuchaj nierozprawiczony wypierdku szympansa nie będe długo gadać po prostu twój gust filmowy mozna porównać do zbuków są brzydkie i (J)ebią. Wystarczy że RE afterlife ma u ciebie 10/10 a Azyl gdzie jest to naprawde dobry film ma 4/10 co tu więcej komentować... i nie sraj mi tu o smerfach bo sam pochłaniasz gówna jak pączki.
PS. Jeszcze jedno cieciu skoro apollo 18 uważasz za kupe to czemu ma u ciebie 10/10?
Powód: Masz nie równo pod sufitem buraku !!!

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

możesz mi co najwyżej wylaszczyć pytonga, fajansie

ocenił(a) film na 8
ElRio

słuchaj stary cię źle sklepał i szukasz odkupienia pokazując jaki z ciebie znawca kina ? xD Nie pogrążaj sie dziecko i idź se strzelić palcóweczke przy RE Afterlife (normalnie arcydzieło kinematografii xD) a z takimi żądaniami jak wyżej to możesz wyskakiwać jakbyś coś w spodniach nosił zamiast gnid i powietrza .

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Twoją starą to musiał pies wydymać i tak pojawiłeś się na świecie

ocenił(a) film na 8
ElRio

nie masz lepszych tekstów cieciu ? takie teksty to ja słyszałem jak jeszcze w planach nie byłeś więc skończ wkońcu małolacie bo żal takich ludzi jak ty jesteś po prostu przykry i dowodzisz to w każdym poście jakim piszesz, zajmij sie edukacją szczylu i nie wyskakuj do ludzi bo nie masz z czym. A tak apropo skoro nie masz nic innego do powiedzenia jak tylko obraza innych to widać bardzo wyraźnie że prawda boli.

ocenił(a) film na 7
switch_bboy

Eeeee czwarty stopień jeszcze nie był taki strasznie zły. Choć nazywanie go SF to lekka przesada. Na pewno był ciekawszy niż Paranormal zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...... Ehm przepraszam, Activity...
Nowy coś faktycznie w porównaniu z pierwowzorem jest co najwyżej średni, ale na tle filmów SF A.D. 2011 wyszedł nad wyraz przednie.

ocenił(a) film na 8
mrowczak123

wiesz nie powiedziałem że czwarty stopień to zły film ale ocenianie go na 10/10 to już lekka przesada 6/10 to max :) pozdro

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Goofno wiesz, w dooopie byłeś, goovno widziałeś.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Dzieci nie powinny się udzielać gdy dorośli rozmawiają idź się pobawić klocuszkami lego, i serio nie udzielaj się na forum bo robisz z siebie błazna xD

ocenił(a) film na 6
switch_bboy

Błazna to twojej starej ktoś zrobił.

ocenił(a) film na 8
ElRio

Żałosny jesteś człowieku po twoich tekstach można wywnioskować że masz IQ 40 xD schowaj sie bo nagonka na bezmózgie yeti jest. I jak już pisałem wcześniej, jak masz zamiar obrażać innych to się cepie nie odzywaj bo możesz szybko zniknąć z forum.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 8
ElRio

po pierwsze nie mieszkam w bloku ciulu po drugie to ty masz zaburzenia seksualne po trzecie trole i pi(z)dochlewickie obciągary za zeta nie mają głosu na tym forum xD myślisz ze wyprowadzisz mnie z równowagi jak p(y)erdolniesz głupim tekstem ? dzieci mają wybujałą wyobraźnie dlatego twoje śmieszne teksty rodem z podstawówki nie robią na mnie wrażenia

ocenił(a) film na 7
switch_bboy

Wchodze do tematu, bo widze, ze nowy post, a tu dziecinne pyskówki... no i po co na to odpowiadać panie switch_bboy? ;p

ocenił(a) film na 8
Charism

słuszna uwaga :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 6
ElRio

No nie wiem czy aż tak kiepski rok. Też napalałem się na Apollo 18 ale były przecież Jestem Bogiem, Geneza Planety Małp, solidne filmy o superherosach jak Thor, Kapitan Ameryka, X-Men:pierwsza klasa. Nawet uznani reżyserzy otarli się o sci-fi w Melancholii i Skóra w której żyje.

ocenił(a) film na 8
miszatujest

Geneza fakt, całkiem niezły film, ale Thor ...KAPITAN AMERYKA !? WTF??? :) Przy kapitanie po raz pierwszy usnąłem przed kompem :) musiałem po przebudzeniu cofnąć o 15 minut i dokończyć....żenada (sorry jeśli kogoś uraziłem tym wywodem na temat KA , ale dla mnie ten film to porażka). Co do Thora to obsada i gra aktorska (Portman i chyba Hemsworth) na dobrym poziomie, humor momentami bardzo dobry, ale fabuła niezbyt ciekawa+ szkoda ,że niewiele wycisnęli z Hopkinsa (dostosował się do nowych czasów najwidoczniej .....) .
W tych nowych filmach za dużo jest efektów komputerowych a prawie wcale nie ma zajmującej fabuły.Scenariusze pisze się na kolanie i to jest problem.

ocenił(a) film na 6
davidstar

Jeśli chodzi o mnie to Kapitan nie znudził mnie ani trochę. Ten film i Thor, moim zdaniem, utrzymują przyzwoity poziom filmów o superherosach powstałych ze współpracy Marvela i Paramount. Zauważ jak dużo czasu poświęcono rozwijaniu postaci Rogersa. Dość długo trwa zanim staje się prawdziwym bohaterem i pierwsza część filmu nie jest zwykłą naparzaną. Takie filmy są z założenia filmami akcji więc użycie efektów komputerowych jest jak najbardziej zrozumiałe. Oczywiście też wolałbym żeby większy nacisk kładziono na fabule ale jeśli chodzi o filmy z serii Avengers to prezentują przyzwoity poziom rozrywki. Na pewno o wiele wyższy poziom rozrywki niż np Transformers 2 albo filmy o herosach jak Daredavil albo Catwoman. Sądzę że poziom filmów na podstawie komiksów stopniowo rośnie.

ocenił(a) film na 8
miszatujest

Heh o Transformers 2 to mi nawet nie mów, LITOŚCI !!! :D obejrzeć to było prawdziwą katorgą....No nie wydaje mi się czy poziom filmów na podstawie komiksów podniósł się ostatnimi czasy.... były przecież jeszcze : Green Hornet, Pleban 3D ahahahaahhahaa :) wystarczy poczytać opinię na FB i nie jest tajemnicą, że furory raczej nie zrobiły te filmy.... Może Avengers powróci do klimatów z pierwszej części iron Man`a...oby!

ocenił(a) film na 6
davidstar

Nawet Green Hornet nie był zły jeśli porówna się go do wcześniejszych bardziej komediowych filmów o superbohaterach pokroju Superman III, Batman-Robin (za przeproszeniem:), czy The Phantom. Plebana niestety nie oglądałem (jakoś mnie opinie nie zachęcają:) ale post apokaliptyczny Sędzia Dredd z 1995 jest jednak oceniany o wiele niżej.
A takie pytanie. Czym różni się klimat z Iron Mana od innych Avengersów?

ocenił(a) film na 8
miszatujest

W Iron Man`ie zastosowano podobny zabieg jak w obu filmach o batmanie.Postawiono na "REALIZM". Oczywiście nie pomyśl, że jestem na tyle na naiwny, żeby uwierzyć czy w jedno czy w drugie :D Chodzi mi o to, że jakiś procent mojego umysłu uważa, że coś takiego jest możliwe (Stark sam to zmontował, wymyślił ten reaktor-skąd wiadomo,że czegoś takiego nie wymyślą za 100 lat ;wszyscy wiemy, że amerykańskie wojsko pracuje nad jetpackiem, nawet chyba już Adolf Hitler pracował nad czymś takim) a na drugim biegunie jest pan kapitan który wchodzi do maszynki chudy i brzydki a wychodzi piękny i napompowany jak pudzian :) oczywiście pomijam fakt tej podróży w czasie ....
Ps. Nie wspominam o fabule i grze aktorskiej w IM 1 -wszystko na wysokim poziomie...Sam widzisz, że nie jestem jakimś płaczkiem co jak zobaczy film na podstawie komiksu to od razu wystawia 1/10 dziękuję do widzenia. Fabuła+ gra aktorska+ cień realizmu i wtedy jest ok.