PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=523230}

Prometeusz

Prometheus
2012
6,3 190 tys. ocen
6,3 10 1 189735
5,7 74 krytyków
Prometeusz
powrót do forum filmu Prometeusz

http://cdn.walyou.com/wp-content/uploads//2012/06/Prometheus-Infographic-e134052 9228895.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=RBaKqOMGPWc

najlepsza są te kombinacje, enjoy ;)

ocenił(a) film na 1
spasticink

Ty się śmiejesz,a żart na temat kombinacji został wzięty przez fanatyków śmiertelnie poważnie.Są w stanie ginąć za niego)

ocenił(a) film na 2
Marekgdapl

Za ten film jako pierwsi powinni zginąć producenci i scenarzyści za tak kiepską historię, żal mi Ridleya że musi brać za tego gniota odpowiedzialność

użytkownik usunięty
spasticink

Ale w każdej chwili mógł powiedzieć : Pas! Ta historia nie trzyma się kupy i dlatego proszę o zmianę scenariusza lub wykreślenie mojej osoby z listy płac. Nie podpiszę się pod czymś takim.

Wytwórnia w jedno popołudnie znalazłaby zastępstwo dla Scotta.

ocenił(a) film na 6

Przecież film wypuściła wytwórnia należąca do braci Scott :)

użytkownik usunięty
czosnu

A widzisz, nie sprawdziłem dokładnie... ;) To tym bardziej nie można Scotta wybielać i zwalać winę za głupotki w scenariuszu na Spaihtsa i Lindelofa. Jeśli facet sprawował pieczę nad tym projektem to... mógł sam wnieść w scenariuszu stosowne poprawki.

Oceniłeś film wysoko, ale pewnie zgodzisz się ze mną, że "Prometeusz" mógłby być znacznie lepszym filmem, gdyby nie bzdurny miejscami scenariusz.

ocenił(a) film na 6

Wiem, wiem. Po pierwszym seansie oceniałem go na 6. Większości głupot nie potrafiłem mu wybaczyć, a zwłaszcza Jankowego "Ręce ze sterów!" podczas ogromnego przeciążenia chwilę przed kolizją. Za drugim razem włączyłem film tylko na chwile, obejrzałem cały. Seans znów zleciał bardzo szybko, film mnie mocno wciągnął a głupoty już mnie nie raziły. Pozostał kapitalny klimat, David i muzyka która idealnie trafiła w moje oczekiwania.

Gdyby nie Scott, historia mogła być naprawdę idealna. Widziałem gdzieś zarys scenariusza Sapiths'a, zanim zmodyfikował go Lindelof. Miałbyć to faktycznie prequel Obcego - obrzydliwy, hardcorowy, stworzony przez świeżą wyobraźnię z motywami które mało kto mógł przewidzieć. Scott kazał go niestety zmienić. Niestety nie ma on w zwyczaju pisać czegoś samodzielnie, stoi tylko za kamerą. Można jedynie żałować że Cameron nie zrobił tego filmu. On swoje wizje tworzy od podstaw do samego końca. Bez względu na fakt czy jego filmy się podobają czy nie, to ma on zawsze przemyślany każdy najmniejszy szczegół, nigdy nie idzie na kompromis, a wizja jest zrealizowana w 100%.

ocenił(a) film na 1
spasticink

Już mi sie nawet nie chce deliberować gdzie i kto dał ciała)))))))
Chociaż kluczem do analizy klęski tego filmidła może być postać scemarzysty "Lost"...serialu w którym poza "tajemnicą"
nic się nie działo.

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

kto to scemarzysta??

ocenił(a) film na 6
spasticink

Początkowo, jako fan s-f przytłoczony futurystycznymi pomysłami, dałem 8. Ale trailer autorstwa Honest Trailers skutecznie uświadomił mnie, że poza klimatem film nie miał niczego do zaoferowania.
6 - bo na tle wybuchów wszystko wygląda dobrze.

użytkownik usunięty
spasticink

Podbijam ;)